Dokładnie tak, jak napisał @Alex, nie jeżdżę chodnikami, a na drodze krawężników nie ma.krajes pisze:Nie boisz sie o krawężniki?;
Faktycznie felgi są wypukłe. A parkowanie przy chodniku - no trzeba uważać
@Alex, felga to 8,5x20, opona 235/35R20. Kolor to Chromsilber
https://brock.de/felgen/rc-design/rc-design-rc17-css/
Spodziewałem się jaśniejszego po tym zdjęciu z ich strony, ale jestem pozytywnie i to mega pozytywnie zaskoczony.
@Engine, dzięki, no mam taką nadzieję
-- 30 gru 2015, o 09:08 --
Korzystając z dodatnich temperatur wrzuciłem koło na piastę, chociaż jedno, żeby zobaczyć jak to pasuje
Setup wiosenny zapowiada się tak:

Po przymiarce wiem, że zbyteczny będzie dystans, koło wystaje tak mniej więcej o grubość dystansu:

Oczywiście wiosną całość pójdzie w dół
Gdyby ktoś w przyszłości myślał o zmianie kół w swojej J to zwracam uwagę na odpowiedni dobór parametrów felgi.
Przy szerokości felgi 8,5" nie ma miejsca na dystanse zmieniające rozstaw śrub lub otworu centrującego.
Także albo oryginał z GTC/OPC, lub gdy się nie chce ori, tak jak ja, to dedykowana felga do Astry J.
W moim przypadku parametry są tak dobrane, że bez dystansu wszystko się spasuje
Piszę o tym, ponieważ namawiano mnie na inne wzory np. 3dsm czy Rotiform, tylko, że Ci producenci robią głównie pod Audi, BMW i tym podobne auta, zatem inny rozstaw śrub, inne ET, otwory centrujące. Często jedynym wyjściem, aby to spasować był dystans zmieniający rozstaw. I dobrze, że jednak zdecydowałem się na felgę dopasowaną do auta, bo by była bryndza
Z przodu przy wymiarach felgi 8,5x20 nie ma już miejsca na kombinacje