Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koledzy, mam nietypowy (chyba) problem. Mianowicie irytuje mnie to, że wewnątrz auta słychać silnik. Jest to warkot, przypominający nieco silnik diesla. Dźwięk jakby wydobywał się w okolicach deski / słupka A od strony pasażera. Sprawdziłem czy w ścianie grodziowej są wszystkie zaślepki itp. i nie wiem w sumie już gdzie szukać przyczyny. Poprzednio jeździłem Vectrą C Z18XE i na obrotach jałowych silnik był wewnątrz niesłyszalny (ogólnie silnik pracował ciszej).Może spotkał się ktoś z was z takim problemem i udało się go rozwiązać? Czy po prostu ten typ tak ma i jest to walka z wiatrakami? Poniżej wrzucam film z pracy silnika i nagranie z wewnątrz Isi. Z góry dzięki wielkie za pomoc!
Praca silnika:
Nagranie z wewnątrz - zalecam maksymalną głośność, bo ciężko uchwycić ten dźwięk telefonem.
Cześć, podpinam się pod zapytanie kolegi. U mnie to samo, pracuje jak diesel i nie wiem czy te silniki tak mają czy szykować się na grubszy wydatek. Pozdro
Mój jest cichutki na wolnych, praktycznie nieslyszalny.
120tys km na blacie.
Może coś z powodu KZFR ? Poszedł bym w tę stronę ale to trzeba szukać jakiegoś speca który to ogarniał bo ktoś niekumaty pół silnika wymieni i jeszcze popsuje.