Można kupić z metalowym cięgłem (produkcji Sachs)
http://allegro.pl/pompa-sprzegla-opel-a ... 24454.html
Z plastikowym cięgłem jest odrobinę tańsza (Textar)
http://allegro.pl/pompa-sprzegla-opel-i ... 03965.html
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBolączki 2.0 CDTI - Temat Zbiorczy
-
darek0808
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 10 razy
Re: Bolączki 2.0 CDTI - Temat Zbiorczy
Ta cena na allegro jest trochę dziwna. Ten sam textar u mnie w hurtowni 200 pln. Widziałem tę drugą na necie, ale zależało mi na czasie, był ten textar to go wziąłem. Ne zamierzam tym autem jeździć kolejne 165 kkm, niech wytrzyma chociaż 100 tyś.
Zresztą ta stara zepsuła się trochę z mojej winy, pedał podskoczył do góry więcej niż zwykle i zamiast zobaczyć co się stało nacisnąłem mocniej na pedał sprzęgła i było po pompce ;(
-
jankes15
to ja jeszcze dodam bo może to być również u innych pomocne. Wyżej pisałem moją historię... w skórcie olej ciekł od strony dwumasy i od strony rozrządu. Uszczelniacz w dwumasie był wymieniany dwa razy i mimo to dalej cieknie choć delikatnie. Od strony rozrządu dosłownie kapało. Mechanik stwierdził że zrzuci rozrząd i zobaczy co i jak i okazało się jak zrzucił obudowę że cieknie spod filtra oleju gdzie od spodu. Podobno są tam jakieś uszczelki i z nich olej zasuwał w dół a dalej na lewo i prawo stąd wycieki z obu stron. Mechanik do mnie zadzwonił i powiedział że chyba rozwiązał problem wycieków bo auto chodzi ponad godzine i nie cieknie.
Podsumowując rzeczywiście... teraz cieknie mniej he he, ale może u kogoś innego był podobna sytuacja. Wyciek spod filtra można zauwazyć właśnie zrzucając rozrząd lub wyciągając cały silnik, inaczej właściwie nie ma tam dostępu.
Podsumowując rzeczywiście... teraz cieknie mniej he he, ale może u kogoś innego był podobna sytuacja. Wyciek spod filtra można zauwazyć właśnie zrzucając rozrząd lub wyciągając cały silnik, inaczej właściwie nie ma tam dostępu.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Witam.
Czy występuje też problem uszczelki smoka w silniku A20DTR?
Czy występuje też problem uszczelki smoka w silniku A20DTR?