--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuChrobotanie podczas jazdy
-
prusak_glatz
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0CDTI 140
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Kłodzko
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Chrobotanie podczas jazdy
Witam od pewnego czasu mam problem z chrobotaniem, przerywaniem silnik jakby miał zgasnąć Podczas puszczania samochodu na biegu 1 żeby sam się toczył występują te dziwne odgłosy , czyżby to łożysko alternatora siadało? w tamtym roku wymieniłem pasek klinowy + napinacz + rolkę. Gós wydaje jak na tym filmiku
-
Mac19800807
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Rymanów
Re: Chrobotanie podczas jazdy
Moze to być sprzęgło klimatyzacji lub też może też bys skończone kolo pasowe na wale
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 39 razy
Jest juz parę tematów o podobnym problemie , trzeba poszukać , a tak w skrócie zwalić pasek 5 min roboty i wtedy odpalić auto , jak będzie cisza to sprawdzić cały osprzęt szczególnie sprzęgiełko alternatora
-
Darko
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Bydgoszcz
Te stuki to typowe objawy padającej 2-masy. Charakterystyczne "chrobotanie" przy "schodzeniu" silnika z obrotów po przegazowaniu na biegu jałowym to dźwięk wydawany również przez kończący się 2-mas. Wkrótce pojawią się wibracje na budzie, nie ma co zwlekać z wymianą. Należy wystrzegać się tanich zestawów niby "Sachs" z portalu aukcyjnego. Szybko padają, jest dużo reklamacji, które nie są uwzględniane.
-
prusak_glatz
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0CDTI 140
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Kłodzko
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
ten odgłoś to nie mam na biegu jałowym , tylko jak puszczę auto na biegu 1 żeby sam się toczył , i taki odgłos + duszenie silnika
Dodano po 3 minutach 15 sekundach:
słuchaj na biegu jałowym nie mam takich odgłosów, tylko jak wł bieg 1 żeby sam samochód jechał toczył sie to takie odgłosy + duszenie silnika. W renówce też miałem i to nie dwumasa , bo wymieniłem na koło stałe , wychodziło że alternator siadał w renówce łozyska, A tutaj nie wiem co taki odgłos dajeDarko pisze: ↑26 sie 2021, o 08:08Te stuki to typowe objawy padającej 2-masy. Charakterystyczne "chrobotanie" przy "schodzeniu" silnika z obrotów po przegazowaniu na biegu jałowym to dźwięk wydawany również przez kończący się 2-mas. Wkrótce pojawią się wibracje na budzie, nie ma co zwlekać z wymianą. Należy wystrzegać się tanich zestawów niby "Sachs" z portalu aukcyjnego. Szybko padają, jest dużo reklamacji, które nie są uwzględniane.
Dodano po 1 minucie 41 sekundach:
a jakiej firmy dwumase kupić? ,bo prędzej czy póżniej i tak to mnie czekaDarko pisze: ↑26 sie 2021, o 08:08Te stuki to typowe objawy padającej 2-masy. Charakterystyczne "chrobotanie" przy "schodzeniu" silnika z obrotów po przegazowaniu na biegu jałowym to dźwięk wydawany również przez kończący się 2-mas. Wkrótce pojawią się wibracje na budzie, nie ma co zwlekać z wymianą. Należy wystrzegać się tanich zestawów niby "Sachs" z portalu aukcyjnego. Szybko padają, jest dużo reklamacji, które nie są uwzględniane.