Hej
Szukajka nie pomogła, więc uderzam przez temat. Ostatnio jadąc straciłem "prąd" w aucie - brak wspomagania, ikona ładowania na zegarach. Pomyślałem "no nie pierwszy raz w dieslu mi się coś takiego trafia, zjadę na parking". Będąc w centrum miasta, szukanie parkingu to nie taka prosta sprawa, więc z 500m przejechałem. Poczułem swąd palonej gumy, skręcając na chodnik usłyszałem "jeb". Auto od razu wyłączone. Dym spod maski (teraz wiem, ze to pasek się topił). Laweta do mechanika, mechanik wymienił koło pasowe, pasek i mówi, że auto nie odpala.
Kręci, natomiast nie odpala nawet na samostart. Co ciekawe - mówi, że błędów na komputerze brak, pomimo choinki na zegarach (ale też nie ma ani żadnego "oplowskiego" interfejsu). Akumulator jest stary, ale nie odpala nawet na prostowniku.
Co jeszcze można sprawdzić (mam zielone światło, żeby dać ewentualne podpowiedzi itp - równy gość)? Czy od razu iść w kierunku "przeskoczył rozrząd", rozbieramy i sprawdzamy?
Na co się szykować?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWymiana koła pasowego - auto nie odpala
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 144 razy
Re: Wymiana koła pasowego - auto nie odpala
Odczytać błędy dobrym sprzętem. Bez tego będzie ciężko. i ważny tez opis błędu nie sam błąd. Czasami błędu nie widać nawet dobrym sprzętem a auto wali focha .
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Ale strzeliło Ci co - pasek wielorowkowy czy koło pasowe? Bo nie rozumiem powodów/przyczyn palonej gumy...
-
robaczek
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
coś wiadomo w powyższym temacie,
bo mam bardzo podobny objaw, przy rozładowanym akumulatorze i powtórnym naładowaniu auto odpaliło ale po zgaszeniu nie odpala nawet na plaka....
bo mam bardzo podobny objaw, przy rozładowanym akumulatorze i powtórnym naładowaniu auto odpaliło ale po zgaszeniu nie odpala nawet na plaka....
-
nero666
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 1 raz
Hej, urwała mi się śruba od koła pasowego, jedna z tych małych 4 śrub, nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepie, czy ktoś może ma numer katalogowy tych śrub albo wymiary?