--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuRemont, regeneracja czy używany silnik
-
antc1111
- Nowicjusz
- Auto: Insignia CDTi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdańsk
Re: Remont, regeneracja czy używany silnik
Widzisz latwo się mówi pojeździć, sprzedać już czas. Nie jest to moje główne auto a drugie muszę mieć niestety. Nie jestem też zwolennikiem motoryzacji, nie muszę sobie podnosić ego najlepszą bryką bo znam lepsze sposoby na inwestowanie pieniędzy. Skoro się nie obrażasz to zrozumiesz pewnie też, że nie warto mierzyć innych swoją miarą bo nie chodzisz w moich butach i dawania takich złotych rad lepiej sobie czasem oszczędzić.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
No ja, tak jak i inni, czekam na Twoją decyzję. To tylko auto, naprawdę. To nic szczególnego , tylko auto, w dodatku tylko niemłody Opel. O mnie nie wiesz za dużo , ale mam też 20letnią mazdę 6 oraz 30letnie Audi80 po tacie. I nawet nigdy ich nie sprzedam, są skazane na dożywocie pod moim nazwiskiem
Póki co to tylko trwa dyskusja i nic nie wiadomo. Już pisałam że z moich tu „czytanek” wynika że jak oddawali do Autopasji, to nie wnikali co będzie zrobione, czy ich, czy wjazd z innym silnikiem i ja też bym zrobiła tak samo.
Bardzo ale to bardzo czekam na Twoją decyzję tzn jak już nam napiszesz co zdecydowałeś. W końcu to Ty jesteś facet, baby mają niezdecydowanie jak tusz do rzęs
To jaka jest ta męska decyzja?
Bo czas leci
dodam że Twoja decyzja będzie najlepsza
jakaż to?
Póki co to tylko trwa dyskusja i nic nie wiadomo. Już pisałam że z moich tu „czytanek” wynika że jak oddawali do Autopasji, to nie wnikali co będzie zrobione, czy ich, czy wjazd z innym silnikiem i ja też bym zrobiła tak samo.
Bardzo ale to bardzo czekam na Twoją decyzję tzn jak już nam napiszesz co zdecydowałeś. W końcu to Ty jesteś facet, baby mają niezdecydowanie jak tusz do rzęs
To jaka jest ta męska decyzja?
-
antc1111
- Nowicjusz
Racjonalnie podchodząd do wydania tych 8 koła to chyba jednak lepiej jakby robili ten mój, tym bardziej że ten sam czas i te same pieniądze. Samo to że gdzie indziej musiałbym zapłacić .więcej za remont swojego silnika niż na wymianę na zregenerowany, Biorąc zregenerowany mogę trafić lepiej, mogę trafić gorzej, więc wybieram opcję z mniejszym ryzykiem. Nie ma zbyt wielu zmiennych w tej decyzji. Ufam chłopakom, że zrobią dobrą robotę.
...a widzisz jakby to było Audi 100 to może bym kupił
...a widzisz jakby to było Audi 100 to może bym kupił
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
Spalić i do Wisły
jestem za
Ja kiedyś kupiłem używany słupek znajomy mechanik przekręcił wszystko i już jeszcze jedzi dymi na biało więc góra do roboty dymi na czarno więc pewnie pierścienie ale jedzi dalej
Szkoda wysłać do Wisły moja madzie która kupiłem roczna więc będzie jedzic do puki mam kasę na robienie jej już parę koła włożyłem nowe tarcze klocki zaciski sanki przód sanki tył amory itd...
Aby wykonać dobrze remont silnika trzeba się naprawdę dobrze znać mam nadzieję że twój mechanik taki jest
Ja kiedyś kupiłem używany słupek znajomy mechanik przekręcił wszystko i już jeszcze jedzi dymi na biało więc góra do roboty dymi na czarno więc pewnie pierścienie ale jedzi dalej
Szkoda wysłać do Wisły moja madzie która kupiłem roczna więc będzie jedzic do puki mam kasę na robienie jej już parę koła włożyłem nowe tarcze klocki zaciski sanki przód sanki tył amory itd...
Aby wykonać dobrze remont silnika trzeba się naprawdę dobrze znać mam nadzieję że twój mechanik taki jest
Ostatnio zmieniony 28 lip 2024, o 21:06 przez Paweledi123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
antc1111
- Nowicjusz
@dokia Męska decyzja to nie wybór sposobu naprawy silnika, to tak do twoich przemyśleń 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Tam w Autopasji na pewno znają się na naprawach silników a20dth bo oni z tego żyją i na tym zrobili sobie opinię. Niech robią Twój. Dobra firma a nie jakieś gruchoty z allegro z gwarancją na odpalenie
-
antc1111
- Nowicjusz
Nie wiesz po co tu pisze?
Widzisz, pisząc taki temat na forum o samochodzie, który zamierzam naprawić, liczyłem na jakieś merytoryczne wypowiedzi. O twojej opinii dowiedziałem się dopiero w połowie drugiej strony wątku. Przedtem zostałem zmuszony do przeczytania wszystkich Twoich elaboratów okraszonych seksistowkim humorem niskich lotów, Miło że w końcu mogłem poznać Twoją opinię, no i już odbijąc piłeczkę to po ilości postów mogę stwierdzić że raczej nie stawiasz na ich jakość, babskie gadanie.
Widzisz, pisząc taki temat na forum o samochodzie, który zamierzam naprawić, liczyłem na jakieś merytoryczne wypowiedzi. O twojej opinii dowiedziałem się dopiero w połowie drugiej strony wątku. Przedtem zostałem zmuszony do przeczytania wszystkich Twoich elaboratów okraszonych seksistowkim humorem niskich lotów, Miło że w końcu mogłem poznać Twoją opinię, no i już odbijąc piłeczkę to po ilości postów mogę stwierdzić że raczej nie stawiasz na ich jakość, babskie gadanie.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Akurat to co myślisz o mnie nie ma żadnego znaczenia ani dla mnie ani dla innych użytkowników tego forum. Takie rzeczy załatwia się na PW. Nawet nikt Cię o opinię nie prosił, to Ty chcesz opinii i ją dostajesz i masz jakiś problem. Auto zrób, bo chyba nie jest sprawne. A potem zobaczymy czy zostaniesz tu np kolejne 8 lat czy znikniesz. Gdybyś sobie tu w lupkę wrzucił chociażby nazwę Autopasja, to byś przeczytał wszystko to co ja przeczytałam w ostatnich latach.
na razie to Ty u nas Nowicjusz i tak często zostaje. Auto zostawiłeś w bardzo dobrym zakładzie i to jest na plus.
Wracaj szybko na drogi, czy to drugie auto czy dziesiąte, ale wracaj
Twoje pieniądze, twoja decyzja 
Wracaj szybko na drogi, czy to drugie auto czy dziesiąte, ale wracaj
-
antc1111
- Nowicjusz
No dla ciebie nie ma znaczenia co myślę, bo widzę, że mając rangę "klubowicz" pozjadałaś wszystkie rozumy. Autopasję wrzuciłem oczywiście w lupkę i przeczytałem wszystkie wątki, ale w żadnym nie było o tym czy ludzie robili swoje silniki czy brali zregenerowane. W przeciwnym razie, z szacunku do czasu ludzi na tym forum nie pytałbym o tym w wątku i zaśmiecał forum. Będąc już przy tym może daj się wypowiedzieć innym, nikt Cię chyba nie zmusza czytać, a tym bardziej odpowiadać na wszystkie posty, tym bardziej na te, które uważasz za bezsensowne. Jeszcze raz dziękuję za opinię i jako "nowicjusz" proszę Cię o wstrzymanie się z dalszym zaśmiecaniem forum, co powinno wszystkim wyjść na dobre. Pozdrawiam
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
A ja proszę o powrót do tematu dyskusji. Pierwszy i ostatni raz w tym wątku.
Z tym PW, to akurat @Dokia ma rację. Tam proszę dyskutować sobie i wyjaśniać opinie na swój temat.
Kolejne posty bez związku z tematem dyskusji będą "nagradzane".
Z tym PW, to akurat @Dokia ma rację. Tam proszę dyskutować sobie i wyjaśniać opinie na swój temat.
Kolejne posty bez związku z tematem dyskusji będą "nagradzane".
-
antc1111
- Nowicjusz
Dziękuję moderatorowi za próbę zwrócenia wątku rozmowy na właściwe tory, o co sam apeluje już od jakiegoś czasu.
-
Kamil1104
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Miasto: Police
Witam
Spotkała mnie taka sama sytuacja
Czy możecie polecić kogoś do regeneracji/wymiany silnika w zachodnippmorskim
Spotkała mnie taka sama sytuacja