--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCiśnienie na listwie paliwowej
-
mara45
Ciśnienie na listwie paliwowej
Jakie powinno być ciśnienie na listwie paliwowej czy może ktoś wie albo sprawdzał u siebie jakie ma .......
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Re: Ciśnienie na listwie
Przede wszystkim ciśnienie na listwie nie jest stałe, zmienia się w raz z obciążeniem silnika.
U mnie na wolnych obrotach, latem, było 37,3MPa.
A lekko dodasz gazu i rośnie. Niestety, teraz Ci nie powiem, do jakiej maksymalnej wartości doszło.
W oknie pomiarowym masz dwie dane, żądane ciśnienie i rzeczywisty pomiar, te cyfry powinny być zbliżone, jeśliby było inaczej powinien być błąd wygenerowany przez sterownik:

U mnie na wolnych obrotach, latem, było 37,3MPa.
A lekko dodasz gazu i rośnie. Niestety, teraz Ci nie powiem, do jakiej maksymalnej wartości doszło.
W oknie pomiarowym masz dwie dane, żądane ciśnienie i rzeczywisty pomiar, te cyfry powinny być zbliżone, jeśliby było inaczej powinien być błąd wygenerowany przez sterownik:

-
mara45
Re: Ciśnienie na listwie paliwowej
Właśnie dzisiaj sprawdzał jakie u mnie jest ciśnienie i pokazuje mi 27 i teraz mam pytanie czy jest to dobre czy za małe ?KaMYk pisze:...
Ostatnio zmieniony 29 sty 2017, o 00:58 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Re: Ciśnienie na listwie paliwowej
A jaki był parametr " Desired Fuel Rail Pressure", czyli pożądane ciśnienie szyny Rail, bo jak 27, to wszystko OK. Widać tak to sobie komputer wyliczył. Mogłeś mieć klimę wyłączona, ja włączoną, mogłem mieć bardziej rozładowany aku i silnik musiał miec więcej obrotów aby ładować.
Jak napisałem wcześniej, porównujesz żądane z rzeczywistym, a nie między autami. W każdym aucie warunki pracy będą inne i inne ciśnienie zażąda komputer.
Na marginesie, ten co sprawdzał powinien zrobić jakaś analizę pracy silnika, a nie tylko odczyt jednego parametru. On powinien lepiej wiedzie po odczytach pracy silnika czy jest wszystko OK niż my po tylko jednym wskazaniu.
Jak napisałem wcześniej, porównujesz żądane z rzeczywistym, a nie między autami. W każdym aucie warunki pracy będą inne i inne ciśnienie zażąda komputer.
Na marginesie, ten co sprawdzał powinien zrobić jakaś analizę pracy silnika, a nie tylko odczyt jednego parametru. On powinien lepiej wiedzie po odczytach pracy silnika czy jest wszystko OK niż my po tylko jednym wskazaniu.