Wszystko w temacie
https://petroconsulting.pl/baza-wiedzy/ ... -rozumiec/
Maksymalny błąd pomiaru to 0,5%. Czyli jak komuś nie chcę się czytać to w insigni przy zbiorniku 70L maksymalny błąd dystrybutora to 350ml.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSpalanie ON w CDTI
-
Lg78
- Klubowicz
- Auto: Insignia A ,B f20dvh
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Senička
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Spalanie ON w CDTI
Moja ślicznotka b20dth kombi automat trasa Olomouc - Wenecja 3 osoby bagażnik szczelnie zapakowany do wysokości rolety, prędkości zgodne z przepisami Czechy i Austria autostrady Włochy normalną drogą, z komputera 6.8 z dystrybutora 6.7, trasa tam i z powrotem. kolega z pracy który jechał z nami Insignia kombi 2014 a20dth 163km manuál 4 osoby bagażnik po dach do tego trumna na dachu ( duża ) z kompa 4.9 z dystrybutora 5.1. 
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Mamual typu Eco ma inne przełożenia skrzyni biegów.
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
-
Lg78
- Klubowicz
- Auto: Insignia A ,B f20dvh
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Senička
- Otrzymał piwo: 2 razy
Nie wiem czy ma ecoflex prawdę mówiąc ale obroty przy 130km/h są prawie takie same ja w automacie mam może o 100 wyższe porównywałem przy licznikowych 128 bo tak akurat zrobił mi fotkę i mój automat ma o jakieś 100 obrotów wyższe. W manuálu miał jakieś 2100-2150 u mnie 2200-2250. Moim zdaniem starszy silnik był poprostu ciut oszczędniejszy. Do tego po rozwinięciu jego vínu jako jeden z ostatnich parametrów jest parametr XFE - dodatkowa oszczędność paliwa, ale nie wiem o co dokładnie chodzi info o ecoflexie jest zwykle dużo wyższej w rozpisce gdzie mowa o skrzyni i przełożeniach
-
Mecki
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insigni 2.0 BiT
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Gdynia
Czy doszedłeś dlaczego tak dużo paliła ? Mam Insignie A biturbo 4x4 w automacie i ppdobny problem bo w mieście 11,5 to norma przy bardzo spokojnej jeździe.sokes pisze: ↑4 sie 2015, o 19:55160KM, Automat, kombi, koła 19", model 2011
po warszawie ledwo co mogę zejść do 11,5L ! (jeżdżąc jak dziadek)
W ASO Nivette przez telefon powiedzieli, że te silniki palą w cyklu miejskim 12-14L więc powinienem się ciszyć.
Jest to mój nowy nabytek, czy ktoś może mi polecić warsztat w warszawie który zrobi coś z tym spalaniem?
Pomocy!
Dodano po 2 minutach 23 sekundach:
Czy doszedłeś dlaczego tak dużo paliła ? Mam Insignie A biturbo 4x4 w automacie i ppdobny problem bo w mieście 11,5 to norma przy bardzo spokojnej jeździe.