falko29 pisze:Witam, zachęcony opisami , że nawet filtr oleju może powodować problemy z wyskakiwaniem komunikatu o niskim ciśnieniu, postanowiłem wypytać mechanika jaki filtr wrzucił do mojego silnika, odpowiedział, że jakiś tam i nie pamięta , ale na pewno nie był to filtron...
Okej, w ciemno kupiłem MANN'a i litr oleju na dolewkę. Wykręcam filtr z silnika, a tam co ? Filtron....
Wrzuciłem Manna i jak na razie, brak komunikatu, zobaczymy czy to cokolwiek pomogło, choć uważam to jako placebo, ale kto wie...
No i jak tam? Bo mnie już coś trafia. Wymieniłem czujnik a dziś znowu komunikat mignął! Nie będę się już wykłucał w tym serwisie, ale nie wierze, że przed wymianą tej pierońskiej uszczelki miałem wszystko ok, a po profilaktycznej wymianie nagle komunikat. Nie wierze, że jakaś inna usterka zbiegła się w czasie z tą wymianą i efektem jest ten komunikat. Musieli coś spied**ić przy wymianie! Pozostaje mi chyba znaleźć jakiegoś mechanika porządnego (o ile to możliwe) żeby zwalił miskę jeszcze raz, wyszyścił smoka i sitko i złożył do kupy z nową (już drugą!) uszczelką.