Ach ta "twarzo-książka" nie pooglądamyBodex pisze:Bo mi tak
https://www.facebook.com/marek.leja.900 ... 5877336929
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
BTW w Krk wczoraj i dziś rano -17'C
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAch ta "twarzo-książka" nie pooglądamyBodex pisze:Bo mi tak
https://www.facebook.com/marek.leja.900 ... 5877336929
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
2 x świece ? Oj wiedza nie boli.Blest pisze:U mnie było -19 auto cały tydzień na dworze przez te mrozy. Podgrzanie świec dwa razy i kręci bez problemu. I przez cały tydzień krótkie odcinki 2,5 km do roboty i auto stoi 8h potem znów 2,5 km do domu i auto stoi. Na weekend dłuższa trasa około 120 km, akurat aku się podładuje i DPF wypali. Paliwo circle k miles plus.
Oj, wiedza nie boliBodex pisze: Oj wiedza nie boli.
Poinformuję kolegę ,że to bez sensu , bo w nowoczesnych dieslach świece , grzeją jeszcze po rozruchu silnika , steruje tym sterownik świec.
Nie ma lepszego sposobu na szybkie nagrzanie diesla jak danie ogrzewania na LO zanim silnik się nie nagrzeje. Jest co prawda trochę zimniej przez chwilę w aucie, ale za to przy -20C jest możliwość dobicia do 90C już po 7km.Blest pisze:
Pytanie może z innej beczki, co robicie żeby silnik szybciej złapał temp roboczą te 90 C? Chciałem włożyć karton za chłodnicę, ale nie ma dostępu do niej, robiłem tak w asterce G i szybciej grzała.
Bez sensu marznąć w samochodzienoirdk pisze:Ja dokładnie tak robie jak napisał rataj73. Dziś rano przy -17'C na ogrzewaniu na LO. Przejechałem jakieś 6-7 km i temp była ok 70'C i włączyłem ogrzewanie
Nie ma tragedii, a do pracy mam 21 km. Po tych kilku dmucha już ciepłymnorbi333 pisze:Bez sensu marznąć w samochodzienoirdk pisze:Ja dokładnie tak robie jak napisał rataj73. Dziś rano przy -17'C na ogrzewaniu na LO. Przejechałem jakieś 6-7 km i temp była ok 70'C i włączyłem ogrzewanie
Ja mam te jakieś grzałki w nawiewach i z nadmuchami włączonymi szybko leci ciepłe powietrzenoirdk pisze: Po tych kilku dmucha już ciepłym![]()
Wysłane przy użyciu Tapatalka
norbi333 pisze:Stołki od razu nie zagrzeją,Kiera również.Czyli mam do pracy 8 km i przez 7 marznąć