--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAwaria Pojazdu Skontaktuj Się z Serwisem
-
pawel55
Re: Awaria silnika
uzbriję się w cierpliwość i zaczekam na ten termin, z nadzieją że nic się nie stanie, nie mam możliwości podpiąć wcześniej 
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Tak na przyszłość to radzę kupić interfejs.Koszta nie wysokie i nawet jak jesteś laikiem to przynajmniej sobie wygoglujesz co się dzieje.
-
pawel55
kurdę, jutro już termin na serwisie, kilka dni było spokoju a dziś znowu jechałem i przy dodawaniu gazu zaczęła szarpać. Niue wywaliło zadnego błędu i po zredukowaniu biegu szarpanie trwało jeszcze kilka sekund. W tym samym czasie na luzie, spalanie skakało nawet do 2,5l i skakały obroty.
Czy to mogło być wypalanie DPF i takie były objawy przez to?
nie mam jeszcze diody i nigdy jakoś nie zaobserwowałem wypalania. Zamówiłem już diode, kabel i w tygodniu bede montował.
Czy to mogło być wypalanie DPF i takie były objawy przez to?
nie mam jeszcze diody i nigdy jakoś nie zaobserwowałem wypalania. Zamówiłem już diode, kabel i w tygodniu bede montował.
-
pawel55
no właśnie, nie zaobserwowałem nigdy wypalania, a takie objawy dziś były. Dlatego pytam, czy ktoś kiedyś miał podobne objawy
-- 4 paź 2016, o 21:11 --
Sprawa się wyjaśniła, odebrałem auto z serwisu i okazało się ze musieli wymienić zawór EGR,
Do 100kkm gwarancja była 100%, teraz mam 118kkm i musiałem połowę zapłacić, 142euro + 28 vat
-- 4 paź 2016, o 21:11 --
Sprawa się wyjaśniła, odebrałem auto z serwisu i okazało się ze musieli wymienić zawór EGR,
Do 100kkm gwarancja była 100%, teraz mam 118kkm i musiałem połowę zapłacić, 142euro + 28 vat
-
swietlikk77
Re: Awaria Pojazdu Skontaktuj Się z Serwisem
Witam.
Dziś napotkałem się z problemem opisywanym przez innych użytkowników "awaria pojazdu skontaktuj się z serwisem".
Szybka diagnoza - świeca żarowa 2-go cylindra, wymieniona na nową i wszystko jest ok. Moja rada nie ma co szukać i domniemywać przyczyny bez podpięcia do kompa. Koszty świecy + diagnoza + wymiana = 150 zł w Warszawie.
Dziś napotkałem się z problemem opisywanym przez innych użytkowników "awaria pojazdu skontaktuj się z serwisem".
Szybka diagnoza - świeca żarowa 2-go cylindra, wymieniona na nową i wszystko jest ok. Moja rada nie ma co szukać i domniemywać przyczyny bez podpięcia do kompa. Koszty świecy + diagnoza + wymiana = 150 zł w Warszawie.
-
gzandar
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Dziś rano Insignia przywitała mnie owym komunikatem... O dziwo poza napisem żadnych innych przypadłości tzn nie swieci żadną kontrolką , nie zauwżyłem żadnego spadku mocy.
Odpaliłem , wyjechałem za bramę, przejechałem jakieś 30 metrów i pojawił się komunikat. Potem w czasie jazdy na szybko zgasiłem ale nie znikł. Dopiero pod pracą jak zgasiłem , wyjąłem kluczyk , odczekałem 30 sekund i odpaliłem komunikatu już nie było... dziwna sprawa
Może też świeca już się kończy, ja mam u siebie 2 drogie i 2 tanie bo sprawdzałem 

Jakby każdy błąd był opisywany na wyświetlaczu (co pewnie nie byłoby zbyt skomplikowane do osiągnięcia jak robią to czytniki diagnostyczne za 300 pln) to ASO (lub inni mechanicy) mieli by o połowę mniej klientów na prostą czynność jaką jest diagnostyka.
Odpaliłem , wyjechałem za bramę, przejechałem jakieś 30 metrów i pojawił się komunikat. Potem w czasie jazdy na szybko zgasiłem ale nie znikł. Dopiero pod pracą jak zgasiłem , wyjąłem kluczyk , odczekałem 30 sekund i odpaliłem komunikatu już nie było... dziwna sprawa
Dla mnie to właśnie ten komunikat sugeruje - popsuło się coś mało istotnego, pojedź na spokojnie do serwisu. Jakby mi walnął check enginem albo jakąś czerwoną kontrolką to był się zatrzymywałnorbi333 pisze:Może dlatego, żeby ludzie nie olewali drobnych problemów.A poza tym pewnie zbyt kosztowne i skomplikowane, aby każdy błąd opisywać na wyświetlaczu
Jakby każdy błąd był opisywany na wyświetlaczu (co pewnie nie byłoby zbyt skomplikowane do osiągnięcia jak robią to czytniki diagnostyczne za 300 pln) to ASO (lub inni mechanicy) mieli by o połowę mniej klientów na prostą czynność jaką jest diagnostyka.
-
gzandar
- Forumowicz
- Miasto:
Ja tylko potwierdzam że dla mnie właśnie to sugeruje - mało istotny problem...
Natomiast uważam że opisywanie błędów na wyświetlaczu nie jest skomplikowane i kosztowne. Tylko nie opłacalne z punktu widzenia polityki firmy i koszenia kasy w ASO.
Natomiast uważam że opisywanie błędów na wyświetlaczu nie jest skomplikowane i kosztowne. Tylko nie opłacalne z punktu widzenia polityki firmy i koszenia kasy w ASO.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Spoko.
Mi wydaje się,że jest ich zbyt dużo, żeby wszystkie opisywać. A druga sprawa to nikt nie będzie robić prezentu dla innych mechaników
Mi wydaje się,że jest ich zbyt dużo, żeby wszystkie opisywać. A druga sprawa to nikt nie będzie robić prezentu dla innych mechaników
-
gzandar
- Forumowicz
- Miasto:
Jak narazie komunikat ponownie mi się nie pojawił, mimo że dziś było -1 więc świece na pewno grzały. Przełączyłem na angielski język na wszelki wypadek i czekam. Może poprostu coś zamokło bo samochód był po myciu poprzedniego dnia.
-
komar12
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto:
Dopadła mnie awaria kolejnej świecy z czujnikiem. Nie mam żadnych objawów oprócz komunikatu. Czy jazda z wadliwą świecą skutkuję jakąś awarią?Czy można jakiś czas jeżdzić?
-
Bodex
Jazda z zepsutą świecą może spowodować awarię sterownika świec, żarowych, a jeszcze mi powiedzieli w ASO, że komunikat może też wskazywać na awarię tego sterownika.
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
-
komar12
- Nowicjusz
- Miasto:
Mam taki błąd P0671 00 .Obwód sterujący świecy żarowej 1. cylindra . Wadliwe Działanie
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
znasz takie przypadki?Bodex pisze:Jazda z zepsutą świecą może spowodować awarię sterownika świec
-
Andrzej
-
komar12
- Nowicjusz
- Miasto:
-
pawel_insignia
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 160KM
- Miasto: Gdańsk
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
Andrzej dobrze pisze, sprawdź czy porządnie dociśnięte są przewody do świec. Ja nie miałem dociśniętych i wywalało błąd na 3 świecach i problemy z wypalaniem, potem świece zostały dociśnięte i jak ręką odjął...