Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
znam przyczynę więc się podzielę może komuś to pomoże.... przyczyną był rozrusznik i mega zwarcie jakie robił... nie nadawał się nawet do regeneracji wstawiony nowy i auto dużo lepiej odpala nie ma nawet porównania pół obrotu i jest poza tym pięknie słychać bendix jak się cofa. W razie pytań pisać pozdrawiam!klimatolog pisze:Panowie mam pytanie od kilku dni zauważyłem w moim samochodzie 2.0 cdti 160km automat że silnik ciężko odpala... wsiadam pod domem ok pali na strzał jadę do sklepu 2km 5 min postój wracam i nic kręci jeden obrót i koniec objawy jak przy rozwalonym akumulatorze tak myślałem na początku ale przytrzymałem kluczyk zrobiła 3/4 razy po dosłownie jednym obrocie tak jak by miała ciężko strasznie i odpala gaszę silnik by spróbować jeszcze raz i odpala na szczał nie dzieje się to za każdym razem dodam co może być przyczyną??
Witambolek pisze:Cześć.Dzisiaj próbowałem reanimować Insignie Cdti 160km mojego kolegi.Samochód podczas jazdy nagle zgasł i przy próbie uruchomienia niechcial odpalić.Rozrusznik wogóle nie reagował ,co najgorsze przygasaly kontrolki po podłaczeniu na kable i próbie odpalania, strasznie ciężko kręcił 2-3 razy i koniec,postawiłem swoją diagnoze AKU do wymiany.Pojechałem po aku ,założyłem i kurde to samo ,2 obroty i to ciężkie i koniec,przy czym strasznie się nagrzewały kable do aku.Najgorsze że auta nie da się przepchnąć nawet na 6 biegu jakby wał się nie chciał obrócić.Czyżby silnik się zatarł? 120 tyś.km przebiegu 5 tyś.km na świeżym oleju,rozrząd wymieniony,olej w silniku jest.Ciekawa sprawa,targam to lawetą dzisiaj do znajomego prawdopodobnie pojutrze będe wiedział co się stało,myślałem jeszcze o rozruszniku ale generalnie nawet jak szczotki padną to są inne reakcje,ewidentnie nie było mocy aby zakręcić wałem,jak macie jakieś pomysły proszę o podpowiedzi.Pozdrawiam
A właśnie Panowie gdzie można znależć ten bezpiecznik - może ktoś podpowiedzieć - Iśka 2010 rok silnik A20DTH 118 kw, z góry dziękuje za podpowiedzirafal0818 pisze:Czujnik położenia wału podmienilem wiec to nie to. Nie mogę natomiast znaleznaleźć bezpiecznika odpowiedzialnego za zasilanie sterownika silnika