Witam wszystkich,
Panowie mam dość nietypowy problem. Od jakiegoś czasu mierzę się z problemem szarpania silnika podczas odpalania auta. Konkretnie. Gdy jeżdżę krótkie trasy po mieście, wielokrotnie auto odpalam i gaszę. Auto się nagrzewa do odpowiedniej temperatury i zostawiam auto na noc z odpaleniem rano jest wszystko idealnie ale jeżeli zrobię dłuższą trasę conajmniej godzina ciągłej jazdy w trasie albo dłużej i zostawię auto na noc rano podczas odpalania szarpie całym silnikiem aż wszystko czuć na nadwoziu. Każde kolejne odpalenie jest już normalne. Auto ma wymieniony aku, zregenerowany rozrusznik i alternator, sprawdzone świcie i wszystkie masy, przekaźnik świec nowy oryginalny, nowy regulator ciśnienia na pompie CR (falowały obroty na jałowym), wymienione wszystkie oringi przy filtrze paliwa wraz z nowym filtrem. Już brak mi pomysłów i mojemu mechanikowi. Aha auto nie ma żadnych błędów. 2.0 cdti w automacie 2009r
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuProblem z szarpaniem podczas odpalania
-
sebabastian12
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Siewierz