Co to może być? Obawiamy się najgorszego, że silnik nie miał smarowania
-- 28 mar 2016, o 14:58 --
Dodam, że przed dzisiejsze trasą samochód został zatankowany do pełna na stacji Intermarche, ale chyba przecież to nie filtr paliwa.
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebookutak byłem przy całej wymienia, mechanik zaufany (mój kolega), komunikat po tej wymianie już nigdy więcej się nie pojawił, dopiero dziś. Jakoś 1 stycznia pojawił się komunikat (przy tych większych mrozach jak były, a 7 stycznia już była wymieniona i przy kolejnym mrozie 0 komunikatów).Edit

Co masz na myśli pisząc "tunelowanie"?Dan pisze:Panewki główne ci się kolego obróciły pewnie.
Jak dół silnika da się zregenerować tzw. Tunelowaniem to kupujesz panewki główne, wał korbowy w dobrym stanie (nie szlifowany bo jeszcze nie ma do isi panewek nadwymiarowych) ewentualnie nową pompe oleju (ja kupilem, bo stara była lekko przytarta) uszczelke pod glowice, nowe śróby głowicy, robisz planowanie, szlifierz niech ci też odrazu dół silnika złoży, mechanik posklada i kolejne 200tysi zrobisz.
Chyba ze chcesz sie bawic w wymiane silnika na szrot z allegro za 7000-9000 zł + wymiana 2000zł +płyny uszczelki
No chyba ze klapa kolektora ci się urwała ale to na 99% by nie było komunikatu o niskim ciśnieniu oleju.
Wysłane przez tapatalk
dopiero w sobotę auto zawiozłem do mechanika, który dobrze zna te silniki fiata, ponieważ zawodowo je montuje. On ten silnik wymontuje i zawiezie do takiego gościa do regeneracji, którego my znaleźliśmy w promieniu 40km. Z rozmowy ogarnięty i mówi, że średnio 1 silnik A20DTH ma w tygodniu. On go rozbierze przedzwoni do nas żebyśmy przyjechali i nam powie na ile go wycenił. Dlatego chce żebyśmy osobiście byli, żeby potem nie było ,że koszty z kosmosu, na razie czekamy. Mam nadzieję, że auto w przyszłym tygodniu będzie już na chodzie. Dam znać.chomik82 pisze:@gongi: Jak wygląda teraz Twój temat? Udało się coś z tym zrobić?