Niestety nieaktualne.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAddinol MZ406 dodatek do paliwa
- pjoter1
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 3 razy
Addinol MZ406 dodatek do paliwa
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2016, o 19:32 przez pjoter1, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Gizd
Re: Addinol mz406
Link u mnie nie działa.
Darmowa wysyłka od 49€ dotyczy artykułów wysyłanych przez Amazon. Addinol sprzedaje ktoś inny. Popraw link to sie dowiemy.
Darmowa wysyłka od 49€ dotyczy artykułów wysyłanych przez Amazon. Addinol sprzedaje ktoś inny. Popraw link to sie dowiemy.
- pjoter1
- Użytkownik
Link poprawiony.
To chyba wiesz coś czego ja niestety nie doczytałem :/
Bazowałem na informacji stąd:
http://www.amazon.de/gp/help/customer/d ... 57FF285314
Faktycznie gdy próbowałem sobie kilka minut temu przeklikać prawie do końca zamówienie pojawiła się opcja dostawy za około 50 EUR.
Miałem nadzieję, że to jednak jakiś błąd po stronie amazon.de, albo, że gdzieś dalej w procesie zniżka by się naliczyła.
To chyba wiesz coś czego ja niestety nie doczytałem :/
Bazowałem na informacji stąd:
http://www.amazon.de/gp/help/customer/d ... 57FF285314
Faktycznie gdy próbowałem sobie kilka minut temu przeklikać prawie do końca zamówienie pojawiła się opcja dostawy za około 50 EUR.
Miałem nadzieję, że to jednak jakiś błąd po stronie amazon.de, albo, że gdzieś dalej w procesie zniżka by się naliczyła.
-
Gizd
Wiem, bo nieraz przywoziłem ludziom do PL zakupy z Amazon ze względu na koszty wysyłki.
Wogole nawet Amazon bezpośrednio rzadko wysyła do PL za darmo nawet jeśli tak pisze, chyba tylko jeśli maja identyczny artykuł w swoich sortowniach w PL.
Wogole nawet Amazon bezpośrednio rzadko wysyła do PL za darmo nawet jeśli tak pisze, chyba tylko jeśli maja identyczny artykuł w swoich sortowniach w PL.
- pjoter1
- Użytkownik
Już chyba rozumiem w czym problem.
No nic akcja odwołana dopóki się nie zorientuję dokładnie w temacie, ale wygląda, że przez koszty wysyłki słabo się to kalkuluje.
No nic akcja odwołana dopóki się nie zorientuję dokładnie w temacie, ale wygląda, że przez koszty wysyłki słabo się to kalkuluje.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Tu jest autoryzowany przedstawiciel na Polskę
http://www.proindustrial.com/strona/
a tu jeden ze sklepów
http://jackmotors.pl/old-timer/olej-sil ... om=listing
Bez kombinowania z Amazonem i zakupami grupowymi.
http://www.proindustrial.com/strona/
a tu jeden ze sklepów
http://jackmotors.pl/old-timer/olej-sil ... om=listing
Bez kombinowania z Amazonem i zakupami grupowymi.
-
Bodex
Dokładnie w tym sklepie kupiłem 2 butelki , przysłali szybciutko , juz 1 Litr kończę , silnik się bardzo wyciszył , nie było takiego efektu na LM , ma kolor żółty trochę mnie zmyliło na początku.
Stosuję i polecam dawkę 150 ml / 30 L ON ostatnio zatankowałem zwykły ON .
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Stosuję i polecam dawkę 150 ml / 30 L ON ostatnio zatankowałem zwykły ON .
-
red944
Zakupiony Addinol MZ 406 2T. Czekam na przesyłkę i zobaczymy jak się będzie sprawował silnik 
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
chomik82
- Nowicjusz
- Auto: ASTRA J 2.0 CDTI 160
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Kraków
Mam prośbę, jak już przetestujesz to proszę podziel się opinią. Zastanawiam się właśnie nad tym Addinol-em.
-
Bodex
Moje auto juz dostało dawkę 1,5 litra , nic złego się nie dzieje, a dobrego i owszem:
Zdecydowanie A20TH i AF40 lepiej sie odpycha .
Na 2 biegu wyraźnie podnosi maskę .
Silnik pracuje miękko już od startu i cicho
Brat drgań na karoserii.
Poprzednio na LM 1052 było cicho ale miał drgania.
Addinol wydaje się rzadszy ale ma większą lepkość.
Zdecydowanie A20TH i AF40 lepiej sie odpycha .
Na 2 biegu wyraźnie podnosi maskę .
Silnik pracuje miękko już od startu i cicho
Brat drgań na karoserii.
Poprzednio na LM 1052 było cicho ale miał drgania.
Addinol wydaje się rzadszy ale ma większą lepkość.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2016, o 07:34 przez Bodex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
red944
Witam.
Zalałem dzisiaj dawkę Addinola i już po pierwszych kilometrach widać różnicę. Mianowicie cichsza praca i mniejsze drgania silnika. Na 3 biegu przy 50 km/h prawie nie słychać a już na 4 przy 60 km/h na prostej cisza.
Podsumowując jest " mniej klekotania " i równiejsze spalanie na biegu jałowym.
@chomik82 zdam na bieżąco raport co i jak. Pozdrawiam.
Zalałem dzisiaj dawkę Addinola i już po pierwszych kilometrach widać różnicę. Mianowicie cichsza praca i mniejsze drgania silnika. Na 3 biegu przy 50 km/h prawie nie słychać a już na 4 przy 60 km/h na prostej cisza.
Podsumowując jest " mniej klekotania " i równiejsze spalanie na biegu jałowym.
@chomik82 zdam na bieżąco raport co i jak. Pozdrawiam.
-
chomik82
- Nowicjusz
- Auto: ASTRA J 2.0 CDTI 160
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Kraków
Dziękuję za info. Czekam na kolejne. A masz dpf-a? Zauważyłeś jakieś różnice przy wypalaniu?edit
Ostatnio zmieniony 18 maja 2016, o 22:55 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin forum!
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin forum!
-
red944
Spoko. Tak mam DPF i jeszcze się nie wypalał. Nie robię dużych przebiegów. Mam już 200 km od ostatniego wypalania. Jeszcze jakieś 350 km i będzie możliwe wypalanie, bo mam ostatnio co ok. 550 km. Myślę, że będzie poźniej niż te 550 km, aż sam jestem ciekawy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
terrax
kolego i jak z tym wypalaniem filtra? Zaczynam się łamać aby zacząć używać jakiegoś dodatku do ON i zastanawiam się pomiędzy addinolem i monzolem
-
psajtex
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Głogówek / opolskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Witaj,
ja też się zastanawiałem i zaryzykowałem i nie żałuję. Leję coś innego, bo o Addinolu wcześniej nie słyszałem i jest zdecydowanie lepsza kultura pracy silnika. Ogólnie myślę, że te 300 ml na 60 l paliwa jak nie pomogą, to na pewno nie zaszkodzą. Następny będzie Addinol.
Note 4 & Tapatalk
ja też się zastanawiałem i zaryzykowałem i nie żałuję. Leję coś innego, bo o Addinolu wcześniej nie słyszałem i jest zdecydowanie lepsza kultura pracy silnika. Ogólnie myślę, że te 300 ml na 60 l paliwa jak nie pomogą, to na pewno nie zaszkodzą. Następny będzie Addinol.
Note 4 & Tapatalk
Ostatnio zmieniony 23 maja 2016, o 17:01 przez psajtex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
red944
Witajcie, dam znać jak będzie wypalanie, jeszcze nie dojechałem do wypalania, ale myślę, że wkrótce będzie wypalanie i przedstawię moje spostrzeżenia , którymi się z Wami podzielę...
Pozdrawiam.
-- 25 maja 2016, o 16:14 --
Witam Was @tetrax , @chomik82 oraz wszystkich zainteresowanych.
Było wypalanie, jeżdżone tylko po mieście i zrobione około 600 km ( nie mogę dokładnie powiedzieć, bo 100 minut jazdy było po placyku ) . Autem nie trzęsło ani na sekundę, a spalanie chwilowe wynosiło na postoju z klimą do 2.2 l/h i nie więcej a cały czas poniżej 2 l/h. Auto ciszej pracuje , ale to dopiero początek i nie za wiele przejechane po Addinol_u MZ 406 2T.
@psajtex jak wrażenia i jakiego dodatku używasz?
@kmy dzięki za namiar na sklep, bo tam kupowałem dodatek do ON.
Pozdrawiam
Pozdrawiam.
-- 25 maja 2016, o 16:14 --
Witam Was @tetrax , @chomik82 oraz wszystkich zainteresowanych.
Było wypalanie, jeżdżone tylko po mieście i zrobione około 600 km ( nie mogę dokładnie powiedzieć, bo 100 minut jazdy było po placyku ) . Autem nie trzęsło ani na sekundę, a spalanie chwilowe wynosiło na postoju z klimą do 2.2 l/h i nie więcej a cały czas poniżej 2 l/h. Auto ciszej pracuje , ale to dopiero początek i nie za wiele przejechane po Addinol_u MZ 406 2T.
@psajtex jak wrażenia i jakiego dodatku używasz?
@kmy dzięki za namiar na sklep, bo tam kupowałem dodatek do ON.
Pozdrawiam
-
psajtex
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Głogówek / opolskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Ja aktualnie dodaję Liqui Moly 1052.
Ogólnie pierwszy raz dodałem i spaliłem dopiero 2/3 baku. Jedno wypalanie także o tym nic nie powiem.
Ale silnik chodzi znacznie ciszej - a co dla mnie najważniejsze - bardziej miękko. Czuć to przy odpalaniu i gaszeniu silnika. Kultura jest dużo lepsza. Następny litr to kupię właśnie Addinol.
Note 4 & Tapatalk
Ogólnie pierwszy raz dodałem i spaliłem dopiero 2/3 baku. Jedno wypalanie także o tym nic nie powiem.
Ale silnik chodzi znacznie ciszej - a co dla mnie najważniejsze - bardziej miękko. Czuć to przy odpalaniu i gaszeniu silnika. Kultura jest dużo lepsza. Następny litr to kupię właśnie Addinol.
Note 4 & Tapatalk
-
red944
Witam.
Wypalanie miałem o dziwo wcześniej, bo po 160 km , ale na to miało wpływ wiele czynników tj. jazda po placyku i postój na wolnych obrotach dłuższą chwilę, oraz tylko miasto.
Mam zalany Addinol MZ406 2T i teraz dopiero będę wiedzieć przy kolejnym wypalaniu po ilu km nastąpi.
Pozdrawiam
Wypalanie miałem o dziwo wcześniej, bo po 160 km , ale na to miało wpływ wiele czynników tj. jazda po placyku i postój na wolnych obrotach dłuższą chwilę, oraz tylko miasto.
Mam zalany Addinol MZ406 2T i teraz dopiero będę wiedzieć przy kolejnym wypalaniu po ilu km nastąpi.
Pozdrawiam