Witam. Potrzebuje informacji i pomocy. Posiadam silnik A20DT , 96KW , Insignia 2011- MY2012. Jestem po przesunięciu paska rozrządu czego jednym z efektów jest obrócony prawdopodobnie czop na wałku rozrządu. Nie jestem w stanie uzyskać informacji czy wałki rozrządu dla różnych oznaczeń silnika ( DTH , DTJ itd ) i mocy np. 131hp i 160 hp są takie same. Serwis Opla nie jest w stanie odpowiedzieć mi na to chyba proste pytanie bo u nich część występuje jako cała pokrywa z oboma wałkami i nie są w stanie podać nawet nr seryjnego pojedyńczego wałka dla mojego silnika. Moje wałki mają oczywiście nr seryjny ale nigdzie nie spotkałem w sprzedaży wałków o tych samych numerach. Pomóżcie i podpowiedzcie czy były różnice w wałkach do 2.0cdti czy mogę kupić wałki o innym numerze , które w hurtowniach części sprzedawane są z przeznaczeniem do wszystkich typów 2.0 cdti, łacznie z 1,9 cdti vectry C.
Numery moich wałków to 55574597 i 55574596 , wałki w sprzedaży w hurtowniach 55565852 , 55565850. Dzieki za każde info.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWałek rozrządu
-
GCH
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Chojnice
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Wałek rozrządu
Przerabiałem temat obróconych krzywek na tych wałkach, są to wałki z naprasowanymi krzywkami i łożyskami kulkowymi. Takie wałki występują w silnikach 2.0cdti z systemem start/stop, a ich dostępność na rynku wtórnym jest znikoma, cena za jeden wałek w serwisie to ponad 2,5 tyś zł. Niestety zwykłe wałki nie będą pasować w ich miejsce. Jakby co to mam na sprzedaż pokrywę z takimi wałkami, ale ssący wałek jest w niej uszkodzony.
-
Dominik7820
Czujnik walka rozrządu pilne
Witajcie. Astra J 1.7 CDTI
Problem z ciągłym padaniem czujnika wałka rozrządu. Mianowicie raz się zepsuł kupiłem zamiennik, padł po 1 dniu zrozumiałem że to badziewie. Kupiłem drugą używkę jeżdziłem jakieś 2-3 miesiące było dobrze ale w końcu umarł.. kupiłem raz jeszcze z pewnego żródła sto procent sprawny czujnik jeżdziłem jakieś 2 tygodnie. Poznałem jego psucie się po tym, że nie działał mi powoli tempomat, wysyłał gdzieś zły sygnał do sterownika. Wracając z trasy sobotniej auto zaczęło znów szarpać jak to zawsze bywa gdy on się psuje. Potem jest duże szarpanie, błędy awarii pojazdu a raz miałem na początku tak że nawet ograniczało moc i nie chciał palić na ciepłym. To za pierwszym razem jak padł. Co radzić ? błąd w sterowniku i będzie psuło mi tak te czujniki ? co winne może ktoś coś wie na ten temat...
Pisze tu ponieważ nikt z tematyki astry nie potrafi mi pomóc.. :/
Problem z ciągłym padaniem czujnika wałka rozrządu. Mianowicie raz się zepsuł kupiłem zamiennik, padł po 1 dniu zrozumiałem że to badziewie. Kupiłem drugą używkę jeżdziłem jakieś 2-3 miesiące było dobrze ale w końcu umarł.. kupiłem raz jeszcze z pewnego żródła sto procent sprawny czujnik jeżdziłem jakieś 2 tygodnie. Poznałem jego psucie się po tym, że nie działał mi powoli tempomat, wysyłał gdzieś zły sygnał do sterownika. Wracając z trasy sobotniej auto zaczęło znów szarpać jak to zawsze bywa gdy on się psuje. Potem jest duże szarpanie, błędy awarii pojazdu a raz miałem na początku tak że nawet ograniczało moc i nie chciał palić na ciepłym. To za pierwszym razem jak padł. Co radzić ? błąd w sterowniku i będzie psuło mi tak te czujniki ? co winne może ktoś coś wie na ten temat...
Pisze tu ponieważ nikt z tematyki astry nie potrafi mi pomóc.. :/