--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Który przegub Insignia A 2.0CDTI 270kkm?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matins
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia sports
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Nowa Sól

Który przegub Insignia A 2.0CDTI 270kkm?

Post autor: Matins » 8 paź 2024, o 21:47

Cześć,
koła wyważone, sprawdzone opony, wszystko ok, brak bicia a przy przyspieszaniu czuć drgania całego auta i tylko przy przyspieszaniu. Kolega mechanik powiedział, że miał tę samą sytuację w insygni i wyszło na ten dłuższy przegub, ale musieli się namordować bo na podniesionym aucie nic nie wyczuwali. W jaki sposób sprawdzaliście który przegub wali? Jutro spróbuję poprosić znajomego diagnostę żeby posprawdzał luzy, ale on stawiał na poduszkę silnika bo mówił że mu szarpło dziwnie.

Pomożecie? Macie jakieś swoje doświadczenia albo wskazówki? Dziękuję i życzę spokojnej nocy!

EDIT: znalazłem przyczynę: Półoś napędowa GSP 260027, miał ktoś GSP i wytrzyma dłużej?

Maverick_86
Użytkownik
Auto: Insignia ST Cosmo
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 5 razy
Otrzymał  piwo: 10 razy

Re: Który przegub Insignia A 2.0CDTI 270kkm?

Post autor: Maverick_86 » 9 paź 2024, o 07:56

Miałem GSP w poprzedniej insigni i zrobiłem na niej około 100 000 km, do sprzedaży było wszystko ok, więc można brać. Drugą miałem z NTY również dała radę dla podobnego przebiegu. Ale z kolei piasta z łożyskiem z GSP dala radę tylko na 15 tys.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ kierowniczy”