Witam. Zastanawiam się nad pewną kwestią, otóż gdy wciskam sprzegło, wysprzeglam, popuszczam pedal sprzegła, obroty minimalnie w granicach 30obr skaczą. Mechanik twierdzi iż to jest normalne ponieważ jest w insigni duże koło dwumasowe. Mam skrzynie po remoncie, jak 99% silnika jak i osprzętu (została tylko pompa cr do remontu - chociaz narazie nie jest konieczny). Wydaję mi się iż niejest to normalne zachowanie samochodu, ogólnie nie ma żadnego z tym problemu, tylko ten minimalny skok obrotów przy energinczym wysprzęglaniu (na luzie). Co o tym myślicie? Jak zachowują się wasze Isie. Po regeneracji skrzyni drgania na biegach ustały lecz czasami biegi mi chaczą, głownie między 1 a 2. Czyżby pompa sprzęgła już odmawiała posłuszeństwa ? Czekam na Wasze sugestie.
Pozdrawiam
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWysprzęglanie a skok obrotów
- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Wysprzęglanie a skok obrotów
U mnie też obroty drgają przy wciskaniu/puszczaniu sprzęgła na luzie.
Tak było na starym komplecie sprzęgła, na nowym po wymianie jest identycznie.
Dwójka też czasem haczy, ale taka już charakterystyka tej skrzyni - i tak IMO chodzi lepiej niż w Vectrze C.
Na szczęście obie te rzeczy absolutnie w niczym nie przeszkadzają, dlatego jak dla mnie - nie ma co wynajdować sobie problemów i się przejmować
Tak było na starym komplecie sprzęgła, na nowym po wymianie jest identycznie.
Dwójka też czasem haczy, ale taka już charakterystyka tej skrzyni - i tak IMO chodzi lepiej niż w Vectrze C.
Na szczęście obie te rzeczy absolutnie w niczym nie przeszkadzają, dlatego jak dla mnie - nie ma co wynajdować sobie problemów i się przejmować
-
Damianq
Re: Wysprzęglanie a skok obrotów
U mnie identycznie. Dokładnie o to samo chciałem zapytać bo zauważyłem to dziś rano. Wchodzę na forum a tu temat
Dwójka też lubi haczyć.