Cześć
Mam od 2 miesięcy Opla Insignie 2.0CDTI 197KM. Jakiś miesiąc temu pojawiły się problemy z wyjęciem kluczyka po zgaszeniu i przerzuceniu na 'P'. Kluczyk zostawał w pozycji 1 i nie dało się go przekręcić na 0 i wyjąć. Działo się tak raz na jakiś czas. Po przerzuceniu kilka razy na 'D' i z powrotem na 'P' kluczyk się odblokowywał. Nie przejmowałem się tym zbytnio.
Ostatnio zdarzyło mi się dwa razy że podczas jazdy skrzynia sama (bez przeciągnięcia drążka z lewo) przełączyła się na tryb manualnej zmiany biegów. Żeby skrzynia wróciła do normalności przerzuciłem sam drążek w lewo i z powrotem w prawo i skrzynia zaczęła pracować normalnie. I to już mnie martwi. Spotkaliście się z takim problemem?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAutomat sam przerzuca na tryb manualny
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Re: Automat sam przerzuca na tryb manualny
Upatrywałbym problemów z elektryką, a konkretnie z tym co się znajduje w podstawie drążka zmiany biegów. Tylko nie podpowiem Ci co to dokładnie jest i jak się nazywa. Ale może dałoby się przeczyścić jakieś styki.
A pierwsze co możesz spróbować zrobić to odłączyć akumulator na >15 minut (o ile tego nie robiłeś w przeciągu tych dwóch miesięcy). Bo może to tylko problem z głupiejącą elektroniką?
A pierwsze co możesz spróbować zrobić to odłączyć akumulator na >15 minut (o ile tego nie robiłeś w przeciągu tych dwóch miesięcy). Bo może to tylko problem z głupiejącą elektroniką?