Po miesiącu jazdy z zadowoloną michą wyskoczył komunikat o niskim poziomie płynu. To doczekałem do rana żeby auto było zimniutkie i paczam Deja vu (derzawi
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuUbywający płyn chłodniczy A28NET
-
Marcinello12
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Węgrów
Ubywający płyn chłodniczy A28NET
Witam forumowiczów. W moim Oplu następuje taki problem, że ubywał płyn chłodniczy co jakiś czas w zbiorniku tak do dna i nie więcej. Miesiąc temu zaprowadziłem auto do mechanika z obawą że może być to uszczelka pod głowicą ale jadna rzecz mnie uspokajała że jak przegonię auto na drodze to nawet z zamkniętej maski czuć takie spalone borygo to na pewno jakiś wyciek. Mechanik szukał wycieku nie znalazł zrobił test na uszczelkę i wszystko dobrze. Stwierdził że na pewno to korek i wymienił go.
Po miesiącu jazdy z zadowoloną michą wyskoczył komunikat o niskim poziomie płynu. To doczekałem do rana żeby auto było zimniutkie i paczam Deja vu (derzawi
) stan płynu był około centymetra nad dnem zbiornika to dolewam. Wyjechałem za bramę ku zdziwieniu wyskoczył mi ten sam komunikat. Nie ma płynu w ciągu przejechania parę metrów Ponowie czy to może być winny zbiornik? Ja już sam nwm mam zamiar go zaprowadzić do mecha ale najpierw chcę dowiedzieć się waszej opinii i z waszą pomocą nakierowac mechanika do prawidłowej diagnozy. Naprawdę każda informacja będzie przydatna. Chylę głowę po same kule
Pozdrawiam
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Re: Ubywający płyn chłodniczy A28NET
Sprawdź zbiorniczek.Częsta przypadłość,ze puszczał na zgrzewach. Przerabiałem to w 2,8 T oraz w astrze J