--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Poduszka łapa silnika benzyna 1.8 A18XER

ODPOWIEDZ
mareksad

Poduszka łapa silnika benzyna 1.8 A18XER

Post autor: mareksad » 14 cze 2016, o 12:37

Witam. Miał może ktoś kiedyś problemy z tym elementem zawieszenia silnikaObrazek? Prawa poduszka u góry, siedzi pod filtrem powietrza. Wg. mnie stuka mi przy ruszaniu i hamowaniu , gdy skręcam lewo też zastuka. Na początku myślałem że to coś z zawieszenia auta ale tam wszystko mam git. Ostatnio miałem awarie cewki zapłonowej i auto chodziło na 3 cylindrach, musiałem nim przejechać parę kilometrów i wtedy przy ruszaniu silnik dostawał mocnych wibracji i stukało bardzo mocno, teraz znowu tylko przy ruszaniu i hamowaniu. Zdjąłem filtr i ją obejrzałem, gumowy element wygląda ok ale jednak pracuje to przy sporych obciążeniach. Może ktoś miał coś podobnego? pozdr.

-- 14 lip 2016, o 09:28 --

poduszka wymieniona i... standardowo nic nie pomogło, wymienilem tez gumę u góry na mcphersonie ... dalej stuka. Idzie oszaleć. Ruszam i po chwili jest słychać "klik" , tak samo jak robię skręt w lewo i rozbujam wtedy auto jest slychać klik,klik,klik... przy skręcie w prawo cisza.

-- 14 lip 2016, o 09:29 --

poduszka wymieniona i... standardowo nic nie pomogło, wymienilem tez gumę u góry na mcphersonie ... dalej stuka. Idzie oszaleć. Ruszam i po chwili jest słychać "klik" , tak samo jak robię skręt w lewo i rozbujam wtedy auto jest slychać klik,klik,klik... przy skręcie w prawo cisza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie + układ hamulcowy”