Sprawa wygląda tak, że ręczny odblokowałem - odpiąłem linki przy zaciskach co nie było łatwe przy ich naprężeniu ale udało się. No i teraz dylemat co dalej. Dalej jest aktywny błąd i informacja o sprawdzeniu hamulca postojowego. Teraz na przycisk w kabinie nie reaguje wcale, wcześniej jak dostałem się do siłownika pod lewym kołem po naciśnięciu przycisku było go słychać ale bardzo słabo, jakby był padnięty, bo wcześniej chodził i było go słychać w kabinie bardzo dobrze i chyba w tą stronę pójdę. Kupię używkę i spróbuję zmienić i zobaczę czy to jest to.
Dlatego mam pytanie, jak odpiąć linkę od tego siłownika, czy ją się odkręca i wkręca do nowego siłownika, bo jest tam śruba przy niej, czy trzeba coś więcej zrobić ?? wymieniał ktoś już ten siłownik??
Jeszcze pytanie czy do układu tego hamulca elektrycznego jest tylko jeden bezpiecznik pod maską nr 27??? Czy jest jeszcze jakiś inny bezpiecznik lub przekaźnik?
dodatkowo pojawił mi się błąd :
U0128 00 - Utrata komunikacji z modułem sterującym hamulca postojowego
jakieś pomysły od czego zacząć ?
-- 10 maja 2017, o 09:49 --
Witam, problem rozwiązany.
Jeżeli ktoś będzie miał podobną sytuację to był przegnity kabel idący od wiązki (kostki) modułu ręcznego, tak z 60 cm od kostki . Patrzyłem wcześniej na te przewody ale nie odwijałem aż tak daleko, przy kostce i kawałek dalej przewody były ok więc dałem sobie spokój, dziś po wizycie u elektryka problem rozwiązany.