--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuRdza korozja na drzwiach
-
zbyszek8848
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Re: Korozja pod uszczelką drzwi
Auto z Niemiec.
Spróbuję się coś dowiedzieć. .
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Spróbuję się coś dowiedzieć. .
-
zbyszek8848
- Nowicjusz
- Kod silnika: A28NER
- Miasto:
Re: Rdza na drzwiach
Dzisiaj dokładnie to oglądałem. Są parchy w miejscu gdzie jest odpływ z drzwi. Parchy są koło tego odpływu i na progu pod tym odpływem. Chyba woda zbyt długo w tym miejscu stała. . Na drugiej stronie jest lepiej ale też coś powoli się dzieje. . Poczekam na rozwój sytuacji. .
-
ble
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4 AT
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Insignia a rdza
Witam,
Czyszcząc dziś kanały w drzwiach natrafiłem na coś niepokojącego, mianowicie coś wyglądającego jak rdza.... Drzwi oryginalne nie malowane. Jak to u was jest? Jakieś oznaki rdzy? Poprzednio miałem Vectrę C i nie wiedziałem co to rdza, w porównaniu do vectry b;)
Czyszcząc dziś kanały w drzwiach natrafiłem na coś niepokojącego, mianowicie coś wyglądającego jak rdza.... Drzwi oryginalne nie malowane. Jak to u was jest? Jakieś oznaki rdzy? Poprzednio miałem Vectrę C i nie wiedziałem co to rdza, w porównaniu do vectry b;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: Insignia a rdza
Może być jakaś wada fabryczna. U mnie nic takiego nie ma (auto ma 3 lata). Może wypowie się ktoś jeszcze z większym stażem...
- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Insignia a rdza
U mnie z rocznika 2009 rdzy brak.
Za to przed zakupem Insigni oglądałem kilka sztuk i większość miała ślady korozji, głównie na tylnym błotniku na łączeniu ze zderzakiem, oraz nad przednią szybą. Wg miernika okolice tych miejsc były w oryginale, więc ciężko powiedzieć.
Za to przed zakupem Insigni oglądałem kilka sztuk i większość miała ślady korozji, głównie na tylnym błotniku na łączeniu ze zderzakiem, oraz nad przednią szybą. Wg miernika okolice tych miejsc były w oryginale, więc ciężko powiedzieć.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
To ja podam inny przykład. Jeździłem kiedyś nową Toyotą Yaris. Po niespełna 1 roku miałem małą stłuczkę. Podjechał likwidator takim samym wehikułem i po kilku słowach zadaje mi pytanie: "nie rdzewieje". Ja jak to przecież to nie ma roku. Powiedział otworzy Pan bagażnik a na klapie kolorowo. Rdza była w różnych miejscach (spawy, za tablicą rejestracyjną przy listwie od bagażnika). Zauważył moje wielkie zdziwienie i mnie...uspokoił słowami u mnie to samo, nowe Toyoty tak mają... 
- Kali
- Użytkownik
- Auto: 2.0T 4x4
- Miasto: Tychy
U mnie zaczelo pozerac prog. Na tyle ze az odgielo nakladke opc
Maja robic na gwarancji. To bedzie juz 4 naprawa rdzy na gwarancji. Przegiecie.

Maja robic na gwarancji. To bedzie juz 4 naprawa rdzy na gwarancji. Przegiecie.

- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
A jednak i mnie dopadło
Auto odebrałem właśnie od znajomego, który robił mi powłokę ceramiczną itd. i znalazł kilka pojedynczych, póki co malutkich "pryszczy" na tylnych błotnikach, pomiędzy krawędzią tylnych drzwi tylnym kołem. Z prawej strony jedna sztuka, z lewej trzy.
Auto z 2009 z polski, bezwypadkowe, od nowości serwisowane w ASO, kupiłem je w zeszłym roku w lutym, przed zakupem robiłem przegląd przedsprzedażny również w ASO wraz z pomiarem powłoki lakierniczej itd.
Nie mam żadnego doświadczenia z naprawami gwarancyjnymi itd., czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jest szansa i jeśli tak, to w jaki sposób to ugryźć, aby ASO zechciało naprawić bubla?
Auto odebrałem właśnie od znajomego, który robił mi powłokę ceramiczną itd. i znalazł kilka pojedynczych, póki co malutkich "pryszczy" na tylnych błotnikach, pomiędzy krawędzią tylnych drzwi tylnym kołem. Z prawej strony jedna sztuka, z lewej trzy.
Auto z 2009 z polski, bezwypadkowe, od nowości serwisowane w ASO, kupiłem je w zeszłym roku w lutym, przed zakupem robiłem przegląd przedsprzedażny również w ASO wraz z pomiarem powłoki lakierniczej itd.
Nie mam żadnego doświadczenia z naprawami gwarancyjnymi itd., czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy jest szansa i jeśli tak, to w jaki sposób to ugryźć, aby ASO zechciało naprawić bubla?
-
gzandar
- Forumowicz
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
U mnie w samochodzie z 2011 roku drzwi juz raz były robione na gwarancji - prawe + lewe przód przy wiązkach + nawalili pod gume jakiś biały smar, chyba żeby uszczelnić, ale znowu z lewej strony widać rdzawe zabawrwienie na smarze + jak jest mokro to woda rdzawa sie pojawia. Przegląd blach robiłem ostatnio miesiąc po terminie ale stwierdzili że jest ok. Teraz zrobie w terminie i sproboje przy okazji zrobić to na gwarancji ciekawe czy przejdzie
W innych miejsach korozji raczej brak.
Kali twój próg to jakaś masakra... u mnie jest na bank nawalony jakiś baranek pod lakier a tu jakby gładko ? Czy tylko na focie tak wygląda ?
Kali twój próg to jakaś masakra... u mnie jest na bank nawalony jakiś baranek pod lakier a tu jakby gładko ? Czy tylko na focie tak wygląda ?
-
R1985
- Użytkownik
- Auto: ST 2.0T 4x4 Cosmo
- Miasto: SKMKraków
Rdza na tylnych nadkolach wynika z tego, że woda podcieka między zderzak a rant nadkola i tam stoi gryząc blache.
-
Bodex
-
lukjach
- Forumowicz
- Miasto: Toruń
- Otrzymał piwo: 1 raz
W jakim stanie macie belkę, sanki pod silnikiem. Czy faktycznie ten element szybko rdzewieje w oplu? Zastanawiam się czy antykorozyjnie to zabezpieczać, jestem zdziwiony jak to wygląda u mnie w porównaniu do poprzednika vw. Mój model jest z Danii, może przez klimat tak ruda weszła?
- xylarion
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST
U mnie na pasie zaczynają być widoczne plamki rudej. W sierpniu definitywnie czyszczenie i konserwacja.
Insignia 2.0 cdti 160KM A20DTH ST 2013r
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Insignia 2.0 cdti 160KM A20DTH ST 2013r
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
lukjach pisze:W jakim stanie macie belkę, sanki pod silnikiem. Czy faktycznie ten element szybko rdzewieje w oplu? Zastanawiam się czy antykorozyjnie to zabezpieczać, jestem zdziwiony jak to wygląda u mnie w porównaniu do poprzednika vw. Mój model jest z Danii, może przez klimat tak ruda weszła?
Sanki całe rude, ale tylne zawieszenie to już masakra. Co prawda jest to rdza powierzchniowa ale nie powinno tak być. Przed zimą trzeba będzie wszystko co sie da oczyścić szczotką, później hammerite a na koniec pójdzie bitex w sprayu i powinienem mieć spokój.
-
lukjach
- Forumowicz
- Miasto: Toruń
- Otrzymał piwo: 1 raz
Przyjrzałem się jeszcze wczoraj nadwoziu i zauważyłem, że pod chlapaczami na przodzie, na łączeniu z nadkolem widać wytarty lakier i troche mi to zaczyna rdzewieć. Chyba wywalę te chlapacze w cholerę i zakonserwuje te miejsca. Zastanawiam się tylko czy to będzie trzeba malować całe nadkole?
-
bronekk
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2,00 CDTI
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: ROW
Re: Rdza korozja na drzwiach
Spojrzałem na wiązki przewodów wchodzące do przednich drzwi i ukazała się przepiękna rdza.Naprawiane w ramach kampanii w roku 2015,wytrzymało 3 lata.Dzwoniłem do ASO,nie uznali bo w ubiegłym roku zapomniałem o przeglądzie karoserii.Pojechałem do lakiernika i za 250 zł będzie naprawiał.To tylko o 100 więcej niż koszt przeglądu karoserii.
- as pik
- Użytkownik
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Re: Rdza korozja na drzwiach
Panowie i Panie, niestety to co wyżej piszecie to po prostu norma..
u mnie prawe przednie drzwi - doł i to niestety po części od wjazdu na krawężnik progiem, delikatnie ocierało i masz.
Nadkola też delikatne kropki od złego spasowania.
Sensu naprawiać drzwi nie ma. Lepiej zakupić wolne od rdzy, co innego nadkola.
u mnie prawe przednie drzwi - doł i to niestety po części od wjazdu na krawężnik progiem, delikatnie ocierało i masz.
Nadkola też delikatne kropki od złego spasowania.
Sensu naprawiać drzwi nie ma. Lepiej zakupić wolne od rdzy, co innego nadkola.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Miasto: LDZ
- Otrzymał piwo: 17 razy