Kilka dni temu podłączyłem OP-COM do mojej insigni w celu sprawdzenia błędów silnika, wszystko działało bez problemu,
Chciałem dodać do komputera samochodu opcję wyświetlania napięcia akumulatora, wszedłem w:
BODY > INSTRUMENT CLUSTER,
OP-COM próbował połączyć się z modułem szyną SW-CAN która jak się okazało nie działa w moim interfejsie..., coś uszkodzone na płycie, przy próbie połączenia komputer pokazał kilka błędów (czujniki ciśnienia opon, parkowania, poduszki powietrznej, radio się zresetowało), po chwili wszystko wróciło do normy z wyjątkiem komunikatu "sprawdź system poduszki powietrznej").
Niestety nie jestem w stanie skasować tego błędu, próbowałem to zrobić już innym interfejsem który łączy z SW-CAN [LAUNCH], niestety bez powodzenia, oto błędy:
Kod: Zaznacz cały
SRS (Inflatable Restraint Sensing and Diagnostic Module)
1.U0184 Lost Communication with Radio
2.U0155 Lost Communication with Instrument Cluster
3.U0140 Lost Communication with Body Control Module
4.U0073 CAN Bus Communication
5.B101D Electronic Control Unit HardwareCzy możliwe że uszkodzony tu będzie sterownik poduszki lub trzeba go będzie na nowo zaprogramować? Wydaje mi się że takie rzeczy robi się wtedy kiedy sterownik wystrzeliwuje poduszki, tutaj nic takiego nie miało oczywiście miejsca,
Dodam ze nigdy wcześniej nie miałem żadnego problemu/komunikatu z poduszką powietrzną,