Wydaje mi się że w sedanie to klapy są delikatnie inne przynajmniej takie wrażenie sprawiają.wojtas69 pisze:A może orientujecie się jakby wyglądała wymiana tylnych lamp na poliftowe, czy wystarczy wymienić plastiki tylnej klapy czy trzeba całą oraz jak by to wyglądało od strony elektroniki?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZmiana lamp przednich na poliftowe
- wojtekski
- Użytkownik
- Auto: insignia, 207cc
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Suwałki
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Zmiana lamp przednich na poliftowe
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Tył
Nowe lampy + nowa klapa to na pewno + nowy zderzak teraz nie pamiętam
Co do elektroniki będzie / powinno działać ale zwróć uwagę na światła w klapie. Tańsze wersje miały atrapy A droższe pozycyjne w lampie i klapie.
SORY MIALO BYC O PRZODZIE.
Przód
Nowe lampy + nowy zderzak klapa jest taka sama.
Uwaga na lampy bo są trzy rodzaje xeny+ledy; soczewki+ledy i soczewki + zwykłe żarówki.
Wtyczki i mocowania są takie same co do elektroniki to trzeba sprawdzić Ale z tego co piszą na innych forach powinno być ok.
Lampy soczewka+zwykle żarówki jest ciężko do zdobycia A cena kosmiczna
Skóra za wyprawkę
Nowe lampy + nowa klapa to na pewno + nowy zderzak teraz nie pamiętam
Co do elektroniki będzie / powinno działać ale zwróć uwagę na światła w klapie. Tańsze wersje miały atrapy A droższe pozycyjne w lampie i klapie.
SORY MIALO BYC O PRZODZIE.
Przód
Nowe lampy + nowy zderzak klapa jest taka sama.
Uwaga na lampy bo są trzy rodzaje xeny+ledy; soczewki+ledy i soczewki + zwykłe żarówki.
Wtyczki i mocowania są takie same co do elektroniki to trzeba sprawdzić Ale z tego co piszą na innych forach powinno być ok.
Lampy soczewka+zwykle żarówki jest ciężko do zdobycia A cena kosmiczna
Skóra za wyprawkę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
DJCBR
no właśnie z przodu jest problem, bo po podłączeniu jest brak komunikacji z lampami. wymieniałem na poliftowe. wszystko świeci, długich nie ma, przy skręcaniu zapalają mi się halogeny, ale komunikat o sprawdzeniu afl jest.
poziomują mi się góra-dół tylko. Jakby ktoś miał pomysł to chętnie się wezmę do pracy, ale na razie w garażu stoi Oma MV6 do naprawy zawieszenia
poziomują mi się góra-dół tylko. Jakby ktoś miał pomysł to chętnie się wezmę do pracy, ale na razie w garażu stoi Oma MV6 do naprawy zawieszenia
-
DJCBR
a to czemu?
-- 25 sty 2018, o 20:29 --
czyli że ksenony które miałem wcześniej to nie byłu biksenony? ale afl mam, skoro wywala błędy.
-- 25 sty 2018, o 20:29 --
czyli że ksenony które miałem wcześniej to nie byłu biksenony? ale afl mam, skoro wywala błędy.
-
Bodex
Na to wygląda ,że polift ma zmienioną inną elektronikę , czyli kable i moduł sterujący lampami , przy skręcie zapala sie H11 doświetlanie zakrętów , skoro u ciebie halogeny to znaczy , że są inne wyjścia już z mogułu i dlatego nie masz długich .
Zasada angielska , nie zepsute nie naprawiaj
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Zasada angielska , nie zepsute nie naprawiaj
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Otrzymał piwo: 39 razy
Bo w przedlifcie i polifcie doswietlanie zakrętów jest realizowane żarówkami w lampie
-
DJCBR
dobra, wszystko fajnie, ale ja mam top cosmo na zamówienie i elektroniki nie zmieniałem, tylko lampy.
halogeny są głupie, żarówka i tyle.
halogeny są głupie, żarówka i tyle.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Otrzymał piwo: 39 razy
A co to za znaczenie, że top czy cosmo?
Halogeny są głupie? Co przez to rozumieć?
Wygląda, że w polifcie pewnie wiązki są inne
- Igorwlkp
- Zapaleniec
dlaczego halogeny się włączają nie wiem może i pewnie gdzieś jest jakaś zwora
ale z tego co naczytałem się na innych forach jest możliwość przekładki zwykłych lamp soczewkowych bez led'ów wtedy podobno jest bezproblemowo ale i nie opłacalne
zwykła lampa soczewkowa bez led - 600-900pln za sztukę do tego zderzak 400 + gril 500 + halogeny w zderzak 2x100
+ malowanie 400-500 = lekko licząc 2500 no ale kto bogatemu zabroni
ale z tego co naczytałem się na innych forach jest możliwość przekładki zwykłych lamp soczewkowych bez led'ów wtedy podobno jest bezproblemowo ale i nie opłacalne
zwykła lampa soczewkowa bez led - 600-900pln za sztukę do tego zderzak 400 + gril 500 + halogeny w zderzak 2x100
+ malowanie 400-500 = lekko licząc 2500 no ale kto bogatemu zabroni
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
trzeba poprosić kogoś kto ma tis o schematy i wtedy będzie wszystko wiadomo
gdzieś się spotkałem z informacją iż są inne kostki a skoro masz doświetlanie halogenami to są inaczej wyprowadzone przewody tak że szukaj schematów lamp i zobaczymy co jest nie tak
gdzieś się spotkałem z informacją iż są inne kostki a skoro masz doświetlanie halogenami to są inaczej wyprowadzone przewody tak że szukaj schematów lamp i zobaczymy co jest nie tak
- Igorwlkp
- Zapaleniec
Kostki w lampach są takie same
Dodam że cały czas mówię o podstawowych lampach bez Led i doswietlania
Dodam że cały czas mówię o podstawowych lampach bez Led i doswietlania
- Dan
- Użytkownik
- Auto: ST 160HP
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 13 razy
W bixenach afl jest inaczej sterowana przesłona od swiatel długich, przedlift ma coś ala silniczek a polift elektromagnes - tak to opisywał na pw kolega ktory do tego tematu podchodzil 6mc temu jemu wszystko działało oprócz wlasnie długich. Zobacze co tam w pw pisał bo juz dokladnie nie pamiętam, żeby wam tu nie pokręcić 
Wysłane z mojego LG-M320 przy użyciu Tapatalka
-
DJCBR
dzięki, co do tego że zmieniałem przód, był popsuty. Halogeny są głupie bo jest tylko wtyczka do żarówki, więc albo się pali albo nie. wtyczki i wiązka pasowały do nowych lamp, halogenów i zderzaka (w moim nowym zderzaku jest przysłona wlotu powietrza elektrycznie regulowana, ale nie miałem do niej sterowania więc nie podłączyłem).
w lampach również zostały stare przetwornice.
w lampach również zostały stare przetwornice.
-
DJCBR
-
DJCBR
faktycznie, nie zapalają się halogeny dylko w lampach te dodatkowe żarówki 
świeciło tak nisko że myślałem że to halogeny.
-- 26 sty 2018, o 19:35 --
zaraz wrzucę zdjęcia, ale normalnie się nie różni od polifta z przodu, z tyłu to pierwsza generacja, jak widać na moim avatarze. trochę ciemno na dworze, ale spróbuję. jak wstawię do garażu po zrobieniu Omci to na pewno porobię lepsze zdjęcia.
-- 26 sty 2018, o 19:51 --
https://zapodaj.net/ad49956c1df7f.jpg.html https://zapodaj.net/6f55679d78e09.jpg.html https://zapodaj.net/07558d604e2c8.jpg.html
świeciło tak nisko że myślałem że to halogeny.
-- 26 sty 2018, o 19:35 --
zaraz wrzucę zdjęcia, ale normalnie się nie różni od polifta z przodu, z tyłu to pierwsza generacja, jak widać na moim avatarze. trochę ciemno na dworze, ale spróbuję. jak wstawię do garażu po zrobieniu Omci to na pewno porobię lepsze zdjęcia.
-- 26 sty 2018, o 19:51 --
https://zapodaj.net/ad49956c1df7f.jpg.html https://zapodaj.net/6f55679d78e09.jpg.html https://zapodaj.net/07558d604e2c8.jpg.html
- Dan
- Użytkownik
- Auto: ST 160HP
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 13 razy
No i super, to co jeszcze do ogarnięcia zostało bo ja na wiosnę miałem się za to zabierać (i tak mam przedni zderzak skaleczony) ale widzę że podgoniłeś temat 
Tylko ja żeby nie bawić się w poszukiwania odpowiednich modułów od polifta do lamp czy programowaniu bcm myslalem o przeróbce lamp w taki sposób aby pozostawić funkcjonalność przedliftowego afl który u mnie działa bez zarzutu a mianowicie Zastanawiam się czy nie da się przełożyć do poliftowej lampy soczewki z przesłoną i sterowaniem z przedlifta bo wtedy w zasadzie zmieniłby się tylko Design lamp a cała elektronika wraz z żarnikami i przetwornicą została by po staremu
Tylko ja żeby nie bawić się w poszukiwania odpowiednich modułów od polifta do lamp czy programowaniu bcm myslalem o przeróbce lamp w taki sposób aby pozostawić funkcjonalność przedliftowego afl który u mnie działa bez zarzutu a mianowicie Zastanawiam się czy nie da się przełożyć do poliftowej lampy soczewki z przesłoną i sterowaniem z przedlifta bo wtedy w zasadzie zmieniłby się tylko Design lamp a cała elektronika wraz z żarnikami i przetwornicą została by po staremu
-
Bodex
Nie jestem elektronikiem , tu pomógłby szef @Yerry , wystarczy że jest inne wyjście liniowe z modułu i inna wiązka , lub tylko wiązka . Wtyczki te same , ale (inna wiązka ) pozamieniane kable w pinach w kostce do modułu i robi się choinka .norbi333 pisze:A co to za znaczenie, że top czy cosmo?
Trzeba sprawdzić w częściach numery seryjne modułu i wiązki , jeśli moduł ma taki sam numer , a wiązka nie to jest odpowiedź .
Kombinujcie.
Ja zamiast lamp na polift to zmieniłbym isię na polift