--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Rysy na szybie - usuwanie, polerowanie

misiekbig
Forumowicz
Auto: Insignia HB
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto: Grójec
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: rysy na szybie - polerowanie szyb bocznych

Post autor: misiekbig » 5 maja 2017, o 20:39

W tamtym roku polerowalem przednia szybę w moim drugim aucie, miała dość spore rysy od prowizorycznej skrobaczki zrobionej z karty :oops:
Po około 2 godzinach zabawy z polerka prawie wszystkie rysy zniknęły, jak na pierwszy raz byłym bardzo zadowolony. Operacje powtorzylem w insigni ale szyba była nie porysowana a wypiaskowana więc efekt mizerny.
jeżeli nie masz zbyt głębokich rys to warto się pobawic (choć to brudna zabawa) na pewno nie pohorszysz sprawy.

konradp

Re: Rysy na szybie - usuwanie, polerowanie

Post autor: konradp » 13 cze 2017, o 07:33

Polerowanie szyb to żmudna i brudna praca. Da się usunąć nawet głębsze rysy, ale wymaga to dużo czasu. Aby był efekt potrzebna jest oczywiście polerka, pad filcowy, tlenek ceru, trochę wprawy i bardzo dużo cierpliwości. Radzę okleić auto folią, bałaganu jest bardzo dużo, poleruje się na mokro. Robiłem to raz i nie zamierzam robić więcej :lol:. W przypadku przednich szyb trzeba zwrócić uwagę, żeby nie zrobić soczewki, polerujemy nie tylko miejsce gdzie jest rysa, ale wszystko wokoło. jeżeli są na szybie niewielkie dołki po piasku, kamykach, po polerce będą całe zapchane tlenkiem ceru. wymycie tego wymaga również sporo pracy. Tlenek jest bardzo drobny, więc wciska się w najdrobniejsze szczeliny.

Bodex

Post autor: Bodex » 13 cze 2017, o 18:14

70 zł ubezpieczenie szyb nawet do oc , za pół roku młotek punktak ślusarski lub wiertło do betonu i masz nowe .
I co będziesz sobie głowę zwracał

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Hubert

Post autor: Hubert » 5 mar 2018, o 12:24

W tamtym roku polerowałem w tigrze szybę przynajmniej chciałem ale zabawy z tym jest trochę więc poddałem się i zleciłem to chłopakom z http://cleanglass.pl i przynajmniej zaoszczędziłem sporo czasu i nerwów.

Awatar użytkownika
aras 2
Użytkownik
Auto: Astra J Sedan
Rok produkcji: 2013
Miasto:

Post autor: aras 2 » 5 mar 2018, o 14:46

Mi boczną szybę polerował Robert Leńczyk . Pełny profesjonalizm.
http://www.lenglass.pl/
Firma z Gorzowa ale często kiedyś bywał w Poznaniu i podjechał do mnie.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”