--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Klapa bagażnika

ODPOWIEDZ
tomkod
Użytkownik
Auto: Seat Altea
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Re: Klapa bagażnika

Post autor: tomkod » 14 lut 2014, o 09:51

Jak już zamek puści to możesz ręcznie podnieść czy zamknąć ale trzeba użyć trochę siły. Ale jak masz elektryczna to lepiej się nie bawić żeby czegoś nie urwać.
Obrazek

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 14 lut 2014, o 09:54

Mowa właśnie o elektrycznej co się sama podnosi za każdym razem siłownik musi to robić nie mogę ja to czasem zrobić za niego jest taka opcja?

Wysłane przy użyciu Tapatalka.

Luk
Użytkownik
Auto: opel
Rok produkcji: 2013
Miasto:
Otrzymał  piwo: 6 razy

Post autor: Luk » 14 lut 2014, o 09:55

Niedzwiedz pisze:A no właśnie u mnie ten mikrostyk nie działa nic się nie dzieje jak wciskam

A z pilota lub guzika z drzwi kierowcy nie możesz otworzyć?

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 14 lut 2014, o 09:58

luk59 pisze:
Niedzwiedz pisze:A no właśnie u mnie ten mikrostyk nie działa nic się nie dzieje jak wciskam

A z pilota lub guzika z drzwi kierowcy nie możesz otworzyć?
Nie no mogę z pilota z guziczka ale z mikrostyka nie działa myślałem ze to tylko ozdoba :-P

Luk
Użytkownik
Auto: opel
Rok produkcji: 2013
Miasto:
Otrzymał  piwo: 6 razy

Post autor: Luk » 14 lut 2014, o 10:00

Ok, już myślałem że jak w klapie nie działa to się nie da otworzyć :D

marcinsobi

Post autor: marcinsobi » 14 lut 2014, o 11:16

luk59 pisze:Ok, już myślałem że jak w klapie nie działa to się nie da otworzyć :D
da sie
mikrosty do wymiany i bedze smigac jak dawniej

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 14 lut 2014, o 11:18

marcinsobi pisze:
luk59 pisze:Ok, już myślałem że jak w klapie nie działa to się nie da otworzyć :D
da sie
mikrosty do wymiany i bedze smigac jak dawniej
U mnie od początku to nie dziala:-P wyczytałem w instrukcji ze jak się przełącznik weźmie na off to można otworzyć ręcznie klapę bez używania silownika u mnie nie da się sprawdzić bo właśnie ten mikrostyk nie działa może ktoś to sprawdzić czy to prawda?

marcinsobi

Post autor: marcinsobi » 14 lut 2014, o 11:25

sprawdze po pracy
ale i tak musisz mikrostyk zmienic bo nie otworzy ci zamka
na pewno da sie zamknac klape recznie

maly edit
jak mam wylacznik na off to klape mozna podniesc recznie bez problemu ale mikrostyk musi byc sprawny zeby zwolnic zamek
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, o 21:39 przez marcinsobi, łącznie zmieniany 1 raz.

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 14 lut 2014, o 11:33

marcinsobi pisze:sprawdze po pracy
ale i tak musisz mikrostyk zmienic bo nie otworzy ci zamka
na pewno da sie zamknac klape recznie
Jak siłownik elektryczny podniesie ja to mogę ją ręką popchnac na dół nic się nie stanie?

tomkod
Użytkownik
Auto: Seat Altea
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Post autor: tomkod » 14 lut 2014, o 11:42

Niedzwiedz pisze: Jak siłownik elektryczny podniesie ja to mogę ją ręką popchnac na dół nic się nie stanie?

U mnie czazsami tak mechanicy robili po wymiamnie opon bo nie widzieli ze automatycnie sie zamyka. Trzeba uzyc troche wiecej sily ale lepiej ustawic na OFF przy drzwiach zeby czegos nie urwac :)
Obrazek

7ups

Post autor: 7ups » 24 lut 2014, o 17:08

No u mnie klapa zrobiona koszt 150 zl i wszystko dziala jak powinno :D Dzieki za rade fakt mikrostyk byl walniety

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 24 lut 2014, o 20:00

Ja nie mam możliwości otwierania z kluczyka klapy bagażnika. Jeżeli nawali mi ten mikrostyk, to jak wtedy otworze bagażnik?
Czy dużo zachodu potrzeba aby zamontować w aucie możliwość otwierania klapy bagażnika z kluczyka?

marcinsobi

Post autor: marcinsobi » 24 lut 2014, o 22:09

w kombi(nie wiem jak w sedanie ) ale wyłącznik wyciągniesz śrubokrętem lekko go podwarzajac ,odcinasz kabelki mostkujesz je razem i ci się otwiera

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 24 lut 2014, o 22:11

Czyli co tak prosto się dostać do bagażnika insigni? Przecież to bez sensu

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

marcinsobi

Post autor: marcinsobi » 27 lut 2014, o 08:53

dokładnie przecież mikrostyk zwiera ci obwód i dlatego się klapa otwiera
sprawdzone osobiście u mnie
za pierwszym razem demontowałem cala tapicerkę niepotrzebnie,potem w ASO SE podali mi patent (jak im to zajelo 10 min) i trzeci mikro styk już sam zmieniłem w taki sposob

-- 26 lut 2014, o 19:41 --

tak zachwalałem ze ten mój mikrostyk ,podobno ulepszony, tak długo działa ze dzisiaj sobie padł :lol:
parę miesięcy wytrzymał

-- 27 lut 2014, o 08:53 --

własnie rozmawiałem z ASO w SE i bez problemu wymienia mi go na gwarancji,
do tego jeszcze muszę zostawić auto na pól dnia bo maja zalecenia z centrali aby razem z przyciskiem zmienić cala wiązkę elektryczna w tylnej klapie (oczywiście w ramach gwarancji ) :D

marcinsobi

Post autor: marcinsobi » 27 lut 2014, o 15:21

już po robocie wszystko działa jak poprzednio ,nie zapłaciłem ani grosza :D
zdjęcie pokazuje ze nie potrzeba demontować tapicerki do wymiany tylko samego włącznika w kombi
i potwierdzam ze po jego odcięciu wystarczy zewrzeć kabelki zęby się bagażnik otworzył
u mnie widać ze tapicerkę ściągali do wymiany wiązki, ale nie wiem jakiej babka w recepcji nie była w stanie nic powiedzieć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

actros

Post autor: actros » 12 gru 2014, o 21:24

witam mam takie pytanko.Pewnego dnia bagaznik tez mi sie nie otworzyl.ani przez kluczyk ani gdy byl na off ani otwieraniem pod tablica. Dzis nacisnolem owieranie pod tablica i puscil jak nie pociagnolem do gory klapy to ja sam spowrotem dociaga. czy to wina mikrostyku czy tez silownika ?Auto mialo juz wymieniany mikrostyk 1,5 roku temu.

-- 12 gru 2014, o 21:24 --

wszystko dziala jak auto wyschlo :-)

maniek22777

Post autor: maniek22777 » 27 gru 2014, o 13:43

Witam serdecznie mam pytanko jak otworzyc klape bagaznika w combi?po opadach deszczu i silinym mrozie nie moge otworzyc klapy. Guzik nie reaguje na wcisniecie co wctakim przypadku mozna zrobić.? I jak zabezpieczyc przed taka kolejna sytuacja z góry dzięki

maniek22777

Post autor: maniek22777 » 27 gru 2014, o 19:29

Mikrobryk widze kolego że na każdy temat masz coś do powiedzenia i pewnie według ciebie się nie mylisz. Miałem wymieniany w serwisie to raz a dwa że pojechałem 30 km nagrzałem w aucie i klapa się otworzyła. Pytanie tylko czy to wina wody czy mrozu. Wcześniej ten gumowy guzik był twardy i naciskając nic się nie działo. Jeżeli był by do wymiany to chyba by nie działał w ogóle.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 27 gru 2014, o 19:44

powiedzmy że to jest wina zimna, deszczu lub czego kolwiek innego
pytanie czy w tych warunkach możesz otworzyć ręcznie lub z pilota czy też z przycisku na drzwiach kierowcy

-- 27 gru 2014, o 19:44 --
A.M. pisze:powiedzmy że to jest wina zimna, deszczu lub czego kolwiek innego
pytanie czy w tych warunkach możesz otworzyć ręcznie naciskając uchwyt klapy lub z pilota czy też z przycisku na drzwiach kierowcy

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”