--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSpryskiwacze lamp reflektorów przednich
-
NERON81
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Re: Spryskiwacze lamp reflektorów przednich
Jak sa dobrze ustawione to nie oslepiaja.Oryginalne to nie sa bo to za duzo roboty i koszty zeby to przerobic.Zreszta trzeba miec pojecie zeby oryginalne zalozyc.
Zaloze i zobacze jak to świeci i czy oslepia.Jesli faktycznie tak bedzie jak mowicie zostawię h7.
Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
Zaloze i zobacze jak to świeci i czy oslepia.Jesli faktycznie tak bedzie jak mowicie zostawię h7.
-
Niedzwiedz
Hid nie oslepia jeśli są dobrze ustawione i koniecznie musi być na soczewce? Hid oslepia? A nasze bixy?
to jest masakra jak jechałem w trasę to znajomy przedemna mówi ze mam piękne Xenony mocne tak ze musiał wszystkie 3 lusterka na dol zrobić
Załóż i jedz na stacje ustawić i czy jest równe światło i się mieści w kreskach jeśli tak to będzie ok ale barwa tylko 4300 najlepsza
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Załóż i jedz na stacje ustawić i czy jest równe światło i się mieści w kreskach jeśli tak to będzie ok ale barwa tylko 4300 najlepsza
-
NERON81
- Nowicjusz
- Miasto:
Spryskiwacze beda chce je zalozyc jak sie nalezy...po to zalozylem ten temat.Samopoziomowanie tez bedzie.Te lampy maja soczewki z odleglosci nie do odroznienia od oryginalu i wcale gorzej nie swieca.Jak zaloze wrzuce fotki.
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Nie płacz Wojtku, obiady masz darmowe to jeszcze lepiej niż takie Iski
A co do tematu, to Ty kupiłeś lampy czy zestaw żarówka +przetwornica?
Namazane z Z1 by Tapatalk
Namazane z Z1 by Tapatalk
-
Niedzwiedz
Tak masz rację aczkolwiek w nie których autach nowych nie ma soczewki a mają xenon poziomowanie i spryskiwacze miałem wcześniej Passata b5 fl oryginalne Xenony ale się zuzyly wstawiłem jakieś ala wieś tuning ale dosyć ładnewojtassss pisze:Co ma do tego ustawienie panowie? Nosz k... nie zachowujcie się jak na forum golfa.
Do ksenonów musisz mieć:
- soczewkę
- spryski
- samopoziomowanie
To, że je ustawisz nie rozwiązuje problemu. Insignie coraz tańsze to i coraz gorzej widzę.
-
NERON81
- Nowicjusz
- Miasto:
To sa lampy z soczewka i przyslona do dlugich swiatel fabrycznie na h7.Jest mozliwosc zalozenia xenonu do tego.Wybralem hid bo to tansza opcja.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Neron, Niedzwiedz - zaktualizujcie tapatalka - przy następnym dublu dostaniecie ostrzeżenie.
Co do hidów - są nielegalne i ja będę takie dziadostwo tępił.
Trzeba było dołożyć 1k € na Insignie z biksenonami a nie będziesz wieś robił.
Wystarczy, że Cię zatrzymają i nie masz dowodu.
Nawet ustawione hidy świecą na wszystkie kolory tęczy i walą po oczach - życzę jak najszybszej utraty dowodu i powrotu do h7.
Co do hidów - są nielegalne i ja będę takie dziadostwo tępił.
Trzeba było dołożyć 1k € na Insignie z biksenonami a nie będziesz wieś robił.
Wystarczy, że Cię zatrzymają i nie masz dowodu.
Nawet ustawione hidy świecą na wszystkie kolory tęczy i walą po oczach - życzę jak najszybszej utraty dowodu i powrotu do h7.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Niedzwiedz
Nie wiem o co ci chodzi mam pełna wersje pro ok nie ważne a co do hidow to tylko w polsce są one zabronione no w innych krajach jak się kupi soczewki i włoży hid to to nazywają poprawa bezpieczeństwa sorry ale nie przyznam Ci racji ze hid i soczewka oslepia światło jest skupione w soczewce. Nasze bixy są tak mocne ze nie raz ludzie mrygaja nam dobrze o tym wiesz a ja jak np miałem hid na soczewce to nigdy nikt mi nie mrugal ale fakt Oryginalny xenon to jest niebo a ziemia
P. S. A tak w ogóle to po co się denerwować i grozić to jest forum dyskusyjne i nie potrzebna jest agresja
tu rozmawiamy i pomagamy sobie.
P. S. A tak w ogóle to po co się denerwować i grozić to jest forum dyskusyjne i nie potrzebna jest agresja
- peja-1991
- Kontakt:
Niedzwiedz - jak napiszesz 2 posty pod sobą to nie łączy je w jeden (dublowanie posta)- głównie dzieje się tak w przypadku gdy tapatalk nie jest zaktualizowany
Wielu moich znajomych z vkp jeździ lub jeżdziło na hidach - wiem jak świecą, i nadal jestem ich przeciwnikiem - zwłaszcza jak walą po oczach i mrygają na pierdylion kolorów - co zresztą widać na drogach.
Ja nie uznaję tego za poprawę bezpieczeństwa właśnie dlatego, że walą po gałach i to jeszcze w jakiś dziwnych kolorach (zielone, różowe itp.)
Widocznie też z jakiegoś powodu nie mają homologacji drogowej.
Co do biksenonów w Insigni - zgodzę się, że rażą, ale nie tylko w naszych autach.
Już o tym gdzieś pisałem - jeżeli jedzie 10 samochodów na zwykłych żółtych lampach a za nimi poleci BMW czy Infiniti na ksenonie to razi - a dlaczego ? bo oko przyzwyczaiło się do jasności światła poprzednich aut a tu nagle szok. Co innego jakby jechało 10 aut na ksenonach po nich 2 na żółtych i znowu ksenon - już nie ma takiego szoku.
P.S - nigdzie nie było agresji. Uważam, że dla bezpieczeństwa nas wszystkich rzeczy nie posiadających homologacji nie powinny być używane - później jeżdżą takie wybryki natury na stroboskopach itp. Powinno się przyłożyć jeszcze większą wagę do badań technicznych samochodów ale nie o tym ten temat.
pozdrawiam
Wielu moich znajomych z vkp jeździ lub jeżdziło na hidach - wiem jak świecą, i nadal jestem ich przeciwnikiem - zwłaszcza jak walą po oczach i mrygają na pierdylion kolorów - co zresztą widać na drogach.
Ja nie uznaję tego za poprawę bezpieczeństwa właśnie dlatego, że walą po gałach i to jeszcze w jakiś dziwnych kolorach (zielone, różowe itp.)
Widocznie też z jakiegoś powodu nie mają homologacji drogowej.
Co do biksenonów w Insigni - zgodzę się, że rażą, ale nie tylko w naszych autach.
Już o tym gdzieś pisałem - jeżeli jedzie 10 samochodów na zwykłych żółtych lampach a za nimi poleci BMW czy Infiniti na ksenonie to razi - a dlaczego ? bo oko przyzwyczaiło się do jasności światła poprzednich aut a tu nagle szok. Co innego jakby jechało 10 aut na ksenonach po nich 2 na żółtych i znowu ksenon - już nie ma takiego szoku.
P.S - nigdzie nie było agresji. Uważam, że dla bezpieczeństwa nas wszystkich rzeczy nie posiadających homologacji nie powinny być używane - później jeżdżą takie wybryki natury na stroboskopach itp. Powinno się przyłożyć jeszcze większą wagę do badań technicznych samochodów ale nie o tym ten temat.
pozdrawiam
-
Tomasz1990
Gdzie mogę kupić tak Clips on jest do połączenie węża od spryskiwaczy reflektorów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Podjedź do ASO, pokaż im to zdjęcie i może coś doradzą. Bo z tego co patrzę po schematach, to sam klips jest nie do dostania, tylko z przewodem.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
Tomasz1990
Właśnie ja w Niemczech jestem więc może być z tym problem
-
adrian1976
Witam,
Nie działa mi ten mechanizm, który wysuwa ze zderzaka spryskiwacz i psiuka na lampy. Jak go znaleźć ? wpisuję na allegro różne kombinacje słow, ale nie wyskakuje nic. Ma to jakąś nazwę?
Nie działa mi ten mechanizm, który wysuwa ze zderzaka spryskiwacz i psiuka na lampy. Jak go znaleźć ? wpisuję na allegro różne kombinacje słow, ale nie wyskakuje nic. Ma to jakąś nazwę?
- peja-1991
- Kontakt:
Po 5 spłukaniach szyby nie spłukuje lamp? Ile płynu masz w zbiorniku?
-
myk6414
I do tego biksenony musza być włączone. Tak przynajmniej u siebie zauważyłem.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Nie, no chyba by kolega @adrian1976 zauważył czy w ogóle mu działa. Szczególnie przy tej pogodzie...
Proponuję sprawdzić bezpiecznik (tutaj może tkwić problem).
Swoją drogą pamiętam jak kiedyś jednemu z kolegów nie potrafili sprawdzić na stacji diagnostycznej, przy przeglądzie, czy spryskiwacze są sprawne. Pomogło chyba przeszukanie netu
Proponuję sprawdzić bezpiecznik (tutaj może tkwić problem).
Swoją drogą pamiętam jak kiedyś jednemu z kolegów nie potrafili sprawdzić na stacji diagnostycznej, przy przeglądzie, czy spryskiwacze są sprawne. Pomogło chyba przeszukanie netu
-
R1985
- Użytkownik
- Auto: ST 2.0T 4x4 Cosmo
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: SKMKraków
- Otrzymał piwo: 2 razy
Światła włączone. Przytrzymać dłuzej manetke - psiknie dwa razy na lampy i raz na szybę. Pompki są 2 - jedna na szyby przód i tył a druga do lamp. Spryski się unoszą dzięki ciśnieniu wytworzonemu przez pompkę. Pompka na lampy załącza się tylko przy pierwszym załączeniu manetki na włączonych światłach....kolejne ruchy manetką załączą tylko na szybę.
-
adrian1976
Już panowie tłumaczę swoją sytuację.
Długo szukałem odpowiedniej insi w Polsce, ale niestety nic nie znalazłem ciekawego.
Wszedłem na mobile.de i znalazłem Opelka w niemczech. Pojechałem po niego, a na miejscu okazało się kilka problemów, które muszę rozwiązać.
Jednym z nich jest właśnie bixenon. Auto było lekko puknięte w zderzak ( poduchy całe, autem wróciłem do domu 1200 km normalnie)
Bixenon działa drugi bez problemu, wysuwa sięi psika. Znalazłem tam taką kostkę i nie wiem za bardzo od czego ona jest. Była przy zderzaku i oklejona była taśmą (prawdopodobnie, żęby nie dostała się tam woda, bo lekko jest pęknięta)
jest też problem z uchwytem jednej lampy ( lampa cała) zdjęcie niżej. Dostanę gdzieś takie coś?
nie działa też xenon. Może żarnik tylko poszedł (mam taką nadzieje)
jakbyście mieli jakieś pomysłu, to proszę o wpisanie się w wątku
edit:
Brakuje też jednego czujnika parkowania (tego z lewej strony gdzie było boom) w aucie po odpaleniu jest komunikat o potrzebie sprawdzenie układu systemu parkowania. Tak myślę, że może on jest właśnie od czujników? jakiś moduł, czy coś
Długo szukałem odpowiedniej insi w Polsce, ale niestety nic nie znalazłem ciekawego.
Wszedłem na mobile.de i znalazłem Opelka w niemczech. Pojechałem po niego, a na miejscu okazało się kilka problemów, które muszę rozwiązać.
Jednym z nich jest właśnie bixenon. Auto było lekko puknięte w zderzak ( poduchy całe, autem wróciłem do domu 1200 km normalnie)
Bixenon działa drugi bez problemu, wysuwa sięi psika. Znalazłem tam taką kostkę i nie wiem za bardzo od czego ona jest. Była przy zderzaku i oklejona była taśmą (prawdopodobnie, żęby nie dostała się tam woda, bo lekko jest pęknięta)
jest też problem z uchwytem jednej lampy ( lampa cała) zdjęcie niżej. Dostanę gdzieś takie coś?
nie działa też xenon. Może żarnik tylko poszedł (mam taką nadzieje)
jakbyście mieli jakieś pomysłu, to proszę o wpisanie się w wątku
edit:
Brakuje też jednego czujnika parkowania (tego z lewej strony gdzie było boom) w aucie po odpaleniu jest komunikat o potrzebie sprawdzenie układu systemu parkowania. Tak myślę, że może on jest właśnie od czujników? jakiś moduł, czy coś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.