--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wymiana foteli

ODPOWIEDZ
oicdti
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2015
Miasto: Warszawa
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Wymiana foteli

Post autor: oicdti » 19 wrz 2025, o 14:00

Witam
pytanie czy ktoś ma namiar na tapicera albo zna nazwę materiału który występuje w insigniach 2015 jako półskóry (chodzi o tkaninę w romby) - przetarło mi się siedzisko kierowcy, a dostępne na różnych platformach fotele już są zużyte (no bo mają minimum 9 lat) zaś po odpytaniu kilkunastu tapicerów samochodowych to obecnie nie ma nawet wzornika o zbliżonej fakturze. Ewentualnie pytanie czy taka tapicerka występowała jeszcze winnych oplach z tego okresu? Urządza mnie sama tkanina, bo nie jest problematyczne jej przeszycie.
z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi

Lasek91
Nowicjusz
Auto: Insignia B
Kod silnika: B15XFL
Rok produkcji: 2019
Miasto: Orchowo

Post autor: Lasek91 » 17 gru 2025, o 16:35

led pisze:
9 gru 2021, o 19:13
Wtyczka fotela kierowcy. Pin 29( wentylacja) łączysz kablem z pinem 29 we wtyczce fotela pasażera. Tak samo 34 z 34, 37 z 37, 40 z 40, 43 z 43.(wszystkie 4 od grzania). Pin 31 we wtyczce fotela kierowcy i wtyczce fotela pasażera podłączasz pod zasilanie po zaplonie. Wymieniasz fotele na grzane wentylowane, panel na grzanie i wentylację i wszystko śmiga

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Część powiedz mi jeśli miałem fotel z el reg lędźwie i podnoszenie góra dół fotela i grzanie to czy wkładając pełne elektrykę fotele czytałem że trzeba dorobić plus kabel i niby bd działać. Wiesz może coś o tym ? Poradzilbys coś ?

Dodano po 2 minutach 38 sekundach:
Szaki pisze:
7 wrz 2020, o 16:18
Witam od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem foteli od insigni OPC (recaro)full elektryka grzanie, pamięć i wentylacja. Wcześniej posiadałem welur z elektrycznymi lendzwiami i podnoszeniem góra dół. Aktualnie w OPC działają tylko lędźwia po stronie kierowcy. Czy znajdzie się jakaś osoba która mnie pokieruje jak to ogarnąć żeby wszystko działało ;)
EB518542-94C5-4ACF-9BF7-CA41218EE6D2.jpeg
Część udało Ci się wszystko uruchomić ? Co trzeba zrobić żeby zadziałała pamięć i regulacja cała ?

Mario401
Nowicjusz
Auto: Insignia a
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2010
Miasto: Wrocław
Postawił piwo: 4 razy

Post autor: Mario401 » 13 sty 2026, o 14:11

Witam. Podacie nr konektorów żeńskich żeby dołożyć instalacje pod grzanie foteli ?

Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
led pisze:
9 gru 2021, o 19:13
Wtyczka fotela kierowcy. Pin 29( wentylacja) łączysz kablem z pinem 29 we wtyczce fotela pasażera. Tak samo 34 z 34, 37 z 37, 40 z 40, 43 z 43.(wszystkie 4 od grzania). Pin 31 we wtyczce fotela kierowcy i wtyczce fotela pasażera podłączasz pod zasilanie po zaplonie. Wymieniasz fotele na grzane wentylowane, panel na grzanie i wentylację i wszystko śmiga

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Podasz nr konektorów żeńskich żeby uzupełnić wiązkę pod grzanie ?

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”