--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKlapa bagażnika
-
Pałasz
Re: Klapa bagażnika
Nie nic Ci się nie stanie
. Dla mnie z Twojego opisu to krańcówka w zamku się zawiesza (mechanicznie).
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Mam prośbę, czy ktoś może zmierzyć długość siłownika hydraulicznego do otwierania klapy bagażnika?
W stanie całkowicie rozłożonym, czyli po otwarciu klapy. Interesuje mnie całkowity wymiar oraz wymiar tej grubszej części z siłownikiem.
W stanie całkowicie rozłożonym, czyli po otwarciu klapy. Interesuje mnie całkowity wymiar oraz wymiar tej grubszej części z siłownikiem.
- aras 2
- Użytkownik
- Auto: Astra J Sedan
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
-
wogo
koledzy mam pytanie , jak otworzyć klapę bagażnika po włączeniu zapłonu , za każdym razem muszę gasić auto.. jest to mega irytujące
- morfeo11
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Kraków
- Otrzymał piwo: 1 raz
Blokuje ci zamki zaraz po odpaleniu? A nie czasem po przekroczeniu chyba 15km/h? Próbowałeś odblokować zamki przyciskiem na konsoli centralnej?
-
wogo
właśnie nie blokuje mi zamków , mam to wyłączone , próbowałem też odblokowywać przyciskiem na konsoli i nic
-
perkusista
Witam czy jest możliwość założenie do wersji przed liftem klapy po lifcie bez żadnych komplikacji i czy faktycznie trzeba cała klapę przekładać czy tylko wystarczy niektóre elementy przełożyć
- kozak
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Miasto: Wrocław
Hej, zauważyłem u siebie problem z tylna klapa. Otworzyć się otwiera, ale nie chce się czasami zamknąć. Jak wcisnę guzik czy to na klapie czy kluczyku to słychać cykanie spod tapicerki z tyłu ale 0 reakcji.
-
perkusista
Może jest jakiś przekaźnik odpowiedzialny za tylna klapę i jest uszkodzony - raz działa, a raz nie. Poszukaj w rozpisce bezpieczników.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2015, o 21:08 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę stosować interpunkcję, bo posty pisane ciągniem są trudne do zrozumienia.
Powód: Proszę stosować interpunkcję, bo posty pisane ciągniem są trudne do zrozumienia.
-
krajes
Witam,
Niewesoło zaczyna mi się przygoda z Insignią. Byłem 2 dni temu na akcji serwisowej pt. wymiana teleskopu w bagażniku. Po akcji było ok, klapa się otwierała. Dziś próbuję otworzyć bagażnik z pilota i klapa tylko odskoczyła na 10 cm i nie otwiera się dalej. Otworzyłem ręcznie do końca próbowałem zamknąć przyciskiem do zamykania od środka w klapie - nie zamyka się, to samo pilotem i przyciskiem w drzwiach wewnątrz auta. Zamknąłem ręcznie. Tak samo na kilka cm odskakuje kiedy chce ją otworzyć od środka.
Miał ktoś taki problem? Wiecie może co jest przyczyną? Czy mogli coś popsuć na tej akcji? Przez telefon w ASO stwierdził, że to na pewno nie przez wymianę teleskopu ...
Niewesoło zaczyna mi się przygoda z Insignią. Byłem 2 dni temu na akcji serwisowej pt. wymiana teleskopu w bagażniku. Po akcji było ok, klapa się otwierała. Dziś próbuję otworzyć bagażnik z pilota i klapa tylko odskoczyła na 10 cm i nie otwiera się dalej. Otworzyłem ręcznie do końca próbowałem zamknąć przyciskiem do zamykania od środka w klapie - nie zamyka się, to samo pilotem i przyciskiem w drzwiach wewnątrz auta. Zamknąłem ręcznie. Tak samo na kilka cm odskakuje kiedy chce ją otworzyć od środka.
Miał ktoś taki problem? Wiecie może co jest przyczyną? Czy mogli coś popsuć na tej akcji? Przez telefon w ASO stwierdził, że to na pewno nie przez wymianę teleskopu ...
-
krajes
Teraz podszedłem do auta nacisnąłem otworzyła się klapa, nacisnąłem i już się nie zamknęła. Odłączyłem aku na kilka minut - nie pomogło.
-
krajes
Czarownik w Aso wziął auto po 5 min wyszedł i powiedział, że nic nie robił i wszystko działa. Przy mnie jak pokazywałem nie działało. Cud normalnie...
- kozak
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Miasto: Wrocław
u mnie jest podobnie, po lewej stronie jest moduł/czujnik klapy, idzie wdzluż szyby, jak mi się nie chce zamknąć to wystarczy tam poruszać i działa, podejrzewam, że tam właśnie jest jakiś przetarty przewód i nie styka stąd problemy. Nowy w aso ponad 400, używek brak...
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Mam ten sam problem, po akcji serwisowej klapa nie zawsze chce się zamknąć, przy dociąganiu klapy tak jak by coś blokowało i wraca do pozycji otwartej.