--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Regeneracja rolety panoramy

ODPOWIEDZ
ross
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2013
Miasto: Tarnobrzeg

Re: Regeneracja rolety panoramy

Post autor: ross » 16 lut 2026, o 14:39

Jako że moja roleta była w bardzo dobrym stanie, jedynym mankamentem było odklejenie taśmy no to postanowiłem ją uratowac.
Miałem do rolety dwa podejścia, oczywiście roleta musi być zdemontowa:
1. Użyłem żelazka w celu nagrzania starego kleju i tym samym podklejenie rolety, o dziwo złapało, ale uznałem że to będzie efekt chwilowy bo jeśli klej puścił raz to znowu to zrobi, kwestia czasu.
2. Kupiłem klej, elastyczny i w teorii ma związać oba materiały. Oczywiścid przygotowałem, odtłuściłem, wymówiłem magiczne zaklęcia 🤗.
No i związał, trzyma mocno. Na razie pełnoskalowego sukcesu nie ogłaszam bo to, że trzyma materiał do taśmy to jedno, zobaczymy jak się będzie zachowywał jak roleta zacznie się zwijać i rozwijać. Jestem dobrej myśli ale czas pokaże.

A teraz się zastanawiam czy w poliftach jest ten sam problem z odklejającą się roleta od taśmy? Może producent wyciągnął jakieś wnioski i użył lepszego kleju i dobrą, a na pewno szybsza praktyką było by kupić roletę od polifta, o ile jest ona lepsza.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”