--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOdpowietrznik kabiny
- nika84-24
- Użytkownik
- Auto: insignia sports tour
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Emmerich DE/ Knurów PL
- Otrzymał piwo: 3 razy
Odpowietrznik kabiny
Siemka,
Pytania mam do znawców bo znaleźć nie mogę w ecat opel....
1. Szukam nr części, która zwie się chyba odpowietrznik kabiny. Jest to plastikowy element montowany w tylnej części auta z lewej i prawej strony z boku auta pod zderzakiem.
2. Czy ta część ulega zużyciu, uszkodzeniu? I czy może to wpływać na przedostawanie się hałasów z zewnątrz do wnętrza auta?
1. Szukam nr części, która zwie się chyba odpowietrznik kabiny. Jest to plastikowy element montowany w tylnej części auta z lewej i prawej strony z boku auta pod zderzakiem.
2. Czy ta część ulega zużyciu, uszkodzeniu? I czy może to wpływać na przedostawanie się hałasów z zewnątrz do wnętrza auta?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Odpowietrznik kabiny
Chodzi o te elementy ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
Chyba to jest to czego szukasznika84-24 pisze:Siemka,
http://zapodaj.net/bb244d812514a.png.html
http://zapodaj.net/fdc7dd1e0aa2f.png.html
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Przecież to się nie zużywa. Jeśli te gumowe membrany są całe to wszystko ok. Muszą przylegać do plastiku. Gdy np zamykasz drzwi czy jedziesz membrany się odchylają i uchodzi powietrze. Jeśli auto stoi mają przylegać i wszystko ok.
- nika84-24
- Użytkownik
O te elementy chodzi, ale jak mówicie, że się nie zużywa to szukamy dalej....
-
hubertus
- Zapaleniec
- Miasto:
Sprawdź czy klapa dobrze wyregulowana, czy uszczelka wszędzie uszczelnia, opony czy nie wyzębione i łożyska czy nie huczą.
- nika84-24
- Użytkownik
Opony jak opony, hałas w dużej mierze zależy od gatunku asfaltu. Poza tym mam nówki zimówki z dunlop. Najbardziej chodzi mi o wszelkie dźwięki z zewnątrz, mijane tiry, wiatr i szum toczących się kół oraz klekot diesla wyjątkowo bardzo slyszalny w kabinie podczas jazdy...
Będę musiał się przyjrzeć jeszcze listwom okiennym, tym na drzwiach pod szybami. Z tego co widziałem mają duże szpary przy końcach uszczelek. Po około 5-7mm.
Zabardzo mnie ten hałas ostatnio wkurza i doszedłem do wspólnego wniosku z żoną, że jeśli szybko tego nie usunę to rozglądam się za innym autem.
Hałas jest taki ze ma się wrażenie jakby zamiast szyb i dachu była plandeka naciagnieta...
Poza tym wszystko wygląda na dobrze wyregulowane. Nigdzie do kabiny się woda nie dostaje... drzwi ze sobą dobrze spasowane, szpary wszędzie podobne.
Będę musiał się przyjrzeć jeszcze listwom okiennym, tym na drzwiach pod szybami. Z tego co widziałem mają duże szpary przy końcach uszczelek. Po około 5-7mm.
Zabardzo mnie ten hałas ostatnio wkurza i doszedłem do wspólnego wniosku z żoną, że jeśli szybko tego nie usunę to rozglądam się za innym autem.
Hałas jest taki ze ma się wrażenie jakby zamiast szyb i dachu była plandeka naciagnieta...
Poza tym wszystko wygląda na dobrze wyregulowane. Nigdzie do kabiny się woda nie dostaje... drzwi ze sobą dobrze spasowane, szpary wszędzie podobne.
-
hubertus
- Zapaleniec
- Miasto:
Od razu trzeba było tak pisać. Te odpowietrzniki na pewno nie są źródłem twoich problemów. Zacznij od drzwi jak piszesz. Myślałem, że coś ci z tyłu hałasuje. Ja osobiście nie zauważyłem, aby w moim aucie hałas był jakoś nadmiernie dokuczliwy. A4 jest cichsze ale jetta ojca już na pewno nie. Tak samo jak octavia 2, która tez była głośniejsza.
- nika84-24
- Użytkownik
Dzięki panowie, podziałałem z ustawie listew pod okiennych i zredukowałem szpary. Wydaje się, że jest lepiej. Jeszcze przyjrzę się lusterkom zewnętrznym, uszczelkom pod trójkątem przy lusterku.