--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Trzaski z plastików nad głową kierowcy

ODPOWIEDZ
siktom

Trzaski z plastików nad głową kierowcy

Post autor: siktom » 12 cze 2014, o 08:26

Witam wszystkich serdecznie. Mam mały problem, może błahostka, ale czasem bywa denerwująca. Chodzi o trzaski dochodzące z plastików nad głową kierowcy - tam gdzie są umieszczone przycisk otwarcia dachu i rolety panoramicznej. Wydaje mi się, że w tym miejscu, w innej wersji, jest chyba schowek na okulary w podsufitce, u mnie otwór ten jest zakryty plastikowym wieczkiem, które strasznie trzeszczy. Miał ktoś podobny problem i może podsunąć jakieś rozwiązanie ? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.

blade2

Re: Trzaski z plastików nad głową kierowcy

Post autor: blade2 » 13 cze 2014, o 19:13

a ja w ten plastik zasadziłem prawego prostego w góre ;) , raz , i od trzech tygodni nic nie skrzypi......

mariachi

Plastiki drgają, skrzypią

Post autor: mariachi » 5 paź 2015, o 11:56

Witam. Mam problem z drgającą obudową lusterka wstecznego oraz z plastikami konsoli od oświetlenia auta (te przy podsufitce). Drganie wyst. czy to przy wchodzeniu w obroty czy przy jeździe ciągłej. Jak to wygłuszyć. Pierwszy raz użytkuję Opla i nie wiem za bardzo jak rozbierać te części. Wszelki porady mile widziane. Te plastiki są dość ruchome jak się je dotyka, pewnie dlatego drgają, więc pewnie trzeba by je jakoś uszczelnić. Zdjęcia:
2.jpg
1.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

alieruuu
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2009
Miasto: Bydgoszcz

Post autor: alieruuu » 23 sty 2016, o 19:38

Hej, przerabialem wlasnie temat "brzeczacej oslony lusterka" - ow oslona mocowana jest na zaczepy przyklejone do szyby (tak mi powiedzieli w serwisie gdzie wymieniaja szyby ). Podobno takie mocowania kosztuja kolo 40 zl w ASO, u mnie oslona poprostu wyskoczyla z zaczepu :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

krajes

Post autor: krajes » 2 lut 2016, o 07:42

Miał ktoś z Was może takiego świerszcza przy przyspieszaniu z okolic przełącznika zespolonego czyli gdzieś tam za kierownicą? Pojawia mi się przy przyspieszaniu takie denerwujące bzyczenie, którego nie mogę dokładnie namierzyć.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”