--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWariujące zegary po wyjeździe z myjni
-
milyjarek
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: D20DTH
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Wrocław
- Otrzymał piwo: 3 razy
Wariujące zegary po wyjeździe z myjni
Witam. Jestem posiadaczem auta od lipca tego roku. Słyszałem że Insignie mają problemy z elektryką czy to prawda i występuje problem często? Ja już miałem taką sytuację 2 razy podczas korzystania z myjni takiej gdzie myją pojazd pracownicy myjni. Otóż po wyjezdzie z takiej myjni gasną zegary , wszystkie kontrolki , wskazówki opadają całkowicie , brak kierunkowskazów. Działają tylko światła przód/tył i auto normalnie jedzie. Po ok 5-10 minutach wszystko wraca do normy. Natomiast gdy myję sam na myjni bezobsługowej w/w problemów nie ma. Czy miał ktoś coś takiego? Czy podpięcie auta w ASO pod komputer może wykazać jakąś przyczynę? Jakieś sugestie?
-
marcin.1987
- Zapaleniec
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 13 razy
Re: Wariujące zegary po wyjeździe z myjni
Być może są jakieś błedy archiwalne, ale ciężko mi powiedzieć (może zarejestrowało spadek napięcia lub zwarcie w którymś z modułów). Spróbowałbym poszukać informacji, który moduł kontroluje zegary i gdzie jest umiejscowiony i tam szukać problemu (nieszczelny moduł lub uszkodzona wiązka/wtyczka). Warto to zrobić, póki problem jest sporadyczny, bo jak już się zaleje na dobre to wymiana może okazać się dużo bardziej problematyczna i kosztowna - znalezienie odpowiedniego modułu + koszty wymiany i prawdopodobnie zaprogramowania go na nowo w aucie.
A co do odczytu błędów to skontaktuj się z kimś z Wrocławia kto posiada Opcoma i błędy sprawdzicie bez konieczności jazdy do ASO. Dopiero jak Opcom nie da rady to podjechać do ASO.
A co do odczytu błędów to skontaktuj się z kimś z Wrocławia kto posiada Opcoma i błędy sprawdzicie bez konieczności jazdy do ASO. Dopiero jak Opcom nie da rady to podjechać do ASO.