--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Autoalarm - uruchamia się bez przyczyny

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
spiryt4
Zapaleniec
Auto: Insignia Grand Sport
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2020
Miasto: Świętochłowice
Postawił piwo: 4 razy
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Autoalarm - uruchamia się bez przyczyny

Post autor: spiryt4 » 3 maja 2022, o 08:58

Może to głupie ale kiedyś w Skodzie miałem że alarm się uruchamiał samoczynnie gdy nie domagał aku

rockyvsw
Nowicjusz
Auto: Insignia A
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Zawiercie

Post autor: rockyvsw » 8 maja 2022, o 14:17

Podpinam się pod temat. Też mi wyje jak stoi auto w słońcu. Wiecie czy odpięcie syreny nie spowoduje komunikatów na ekranie?

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Jasc
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: Gliwice

Post autor: Jasc » 14 sie 2022, o 14:08

Witam,
miałem podobny problem w gorące dni, wymiana aku nie pomogła, raz usłyszałem przed odpaleniem alarmu "trzask" plastiku w samochodzie i to był już jakiś trop... butelka z płynem do spryskiwacza w gorące dni nagrzewała się, puchła i strzelała, czujnik wychwytywał to i uruchamiał alarm

Pasiu
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: Rzeszów

Post autor: Pasiu » 25 sie 2022, o 19:56

Panowie i Panie problem z alarmem zakończył się po wymianie akumulatora na nowy.
Wychodzi na to, że alarmy zaczynają się w momencie gdy Aku jeszcze działa ale jego dni powoli dobiegają ku końcowi. Trwało to już z dobre 12 miesięcy i myślałem już o jego wymianie ale wiadomo jest ciepło, więc stwierdziłem - do zimy wytrzyma... No i nie wytrzymał, odmówił posłuszeństwa przed wyjazdem na urlop, jak stanął tak ani nie zamierzał się poruszyć. Całe szczęście byłem pod miejscem z wymianą aku. Wykręciłem dziada i po wymianie problemy z elektryką jak ręką odjął.

Historię z syfem w aucie bym odrzucił, bo dbam o auto niemal z pedantyczną dokładnością, a alarm wył non stop po kilka razy dziennie jakby w zależności od pogody. Poprostu czujniki musiały wariować do tego stopnia aż stary Aku padł.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogę choć części.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”