--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAutoalarm - uruchamia się bez przyczyny
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
Re: Autoalarm - uruchamia się bez przyczyny
Może to głupie ale kiedyś w Skodzie miałem że alarm się uruchamiał samoczynnie gdy nie domagał aku
-
rockyvsw
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Zawiercie
Podpinam się pod temat. Też mi wyje jak stoi auto w słońcu. Wiecie czy odpięcie syreny nie spowoduje komunikatów na ekranie?
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Jasc
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gliwice
Witam,
miałem podobny problem w gorące dni, wymiana aku nie pomogła, raz usłyszałem przed odpaleniem alarmu "trzask" plastiku w samochodzie i to był już jakiś trop... butelka z płynem do spryskiwacza w gorące dni nagrzewała się, puchła i strzelała, czujnik wychwytywał to i uruchamiał alarm
miałem podobny problem w gorące dni, wymiana aku nie pomogła, raz usłyszałem przed odpaleniem alarmu "trzask" plastiku w samochodzie i to był już jakiś trop... butelka z płynem do spryskiwacza w gorące dni nagrzewała się, puchła i strzelała, czujnik wychwytywał to i uruchamiał alarm
-
Pasiu
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Rzeszów
Panowie i Panie problem z alarmem zakończył się po wymianie akumulatora na nowy.
Wychodzi na to, że alarmy zaczynają się w momencie gdy Aku jeszcze działa ale jego dni powoli dobiegają ku końcowi. Trwało to już z dobre 12 miesięcy i myślałem już o jego wymianie ale wiadomo jest ciepło, więc stwierdziłem - do zimy wytrzyma... No i nie wytrzymał, odmówił posłuszeństwa przed wyjazdem na urlop, jak stanął tak ani nie zamierzał się poruszyć. Całe szczęście byłem pod miejscem z wymianą aku. Wykręciłem dziada i po wymianie problemy z elektryką jak ręką odjął.
Historię z syfem w aucie bym odrzucił, bo dbam o auto niemal z pedantyczną dokładnością, a alarm wył non stop po kilka razy dziennie jakby w zależności od pogody. Poprostu czujniki musiały wariować do tego stopnia aż stary Aku padł.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogę choć części.
Wychodzi na to, że alarmy zaczynają się w momencie gdy Aku jeszcze działa ale jego dni powoli dobiegają ku końcowi. Trwało to już z dobre 12 miesięcy i myślałem już o jego wymianie ale wiadomo jest ciepło, więc stwierdziłem - do zimy wytrzyma... No i nie wytrzymał, odmówił posłuszeństwa przed wyjazdem na urlop, jak stanął tak ani nie zamierzał się poruszyć. Całe szczęście byłem pod miejscem z wymianą aku. Wykręciłem dziada i po wymianie problemy z elektryką jak ręką odjął.
Historię z syfem w aucie bym odrzucił, bo dbam o auto niemal z pedantyczną dokładnością, a alarm wył non stop po kilka razy dziennie jakby w zależności od pogody. Poprostu czujniki musiały wariować do tego stopnia aż stary Aku padł.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogę choć części.