Dzięki za podpowiedź, jak znajdę kogoś chętnego na "połączenie" z moim autem to dam znać czy wszystko poszło ok. Jeszcze raz dzięki.grzegorz13 pisze: ↑8 cze 2018, o 06:39Na zegarach masz włączona opcje zmiany języka i ona blokuje zmianę języka na liczniku i być może masz ten system wyłączony w liczniku. Podłącz np. Op-coma i aktywuj system rozpoznawania znaków w liczniku i wyłącz tam opcje zmiany języka a automatycznie przejdzie ci na język ustawiony w nawigacji czyli środkowym wyświetlaczu
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpel Eye - kamera rozpoznawania znaków drogowych
-
paweldz
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Re: Opel Eye - kamera rozpoznawania znaków drogowych
- mauy
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Przedmieścia Warszawy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Żeby może rozwiać wszelkie wątpliwości, że czujnik od AFL wyglądający na kamerę nie jest Opel Eye wrzucam zdjęcie ów "kamery" (znalezione na jakiejś aukcji).

- szymek1976
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 Elite
- Kod silnika: A20DTE
- Miasto: UK.
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 14 razy
Też mnie zastanawiała ta kamera od czego ona jest bo taką posiadam i masz rację ona jest do świateł AFL
Moja czarna
- marcinmg
- Użytkownik
- Auto: Insignia BiTurbo ST
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: mazowieckie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Po co drążyć w kółko ten sam temat przecież wszystko już zostało na poprzedniej stronie wyjaśnione. Ta
https://images91.fotosik.pl/53/26c257c2988b1c44.png
kamera po liftingu przestała już być stosowana bo jej funkcję przejęła ta:
https://www.insignia-club.pl/viewtopic. ... 40#p121256
https://images91.fotosik.pl/53/26c257c2988b1c44.png
kamera po liftingu przestała już być stosowana bo jej funkcję przejęła ta:
https://www.insignia-club.pl/viewtopic. ... 40#p121256
-
jarx08
witam
czy może znacie nr modułu sterującego Camera przednia ?
czy może znacie nr modułu sterującego Camera przednia ?
- pondek91
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia COSMO
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Chorzów
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Czy Wam też ta obudowa plastikowa z Opel-Eye tak lata ? Plus jakaś śrubka chyba się wykręca (swego czasu dokręcałem dzięki jednemu tematowi z forum tą od lusterka) bo słyszę stamtąd taki metaliczny dźwięk.
-
mjandy
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
Hej mam problem z kamera opel eye a dokładniej przy każdym uruchomieniu wyświetla komunikat „system wykrywano znaków niedostępny” oraz komunikat o niedziałającym asystencie niezamierzonej zmiany pasa ruchu. Na komputerze miałem błędy jak na załączonym zrzucie. Po wykasowaniu ich pozostał jeden czyli B101D-04 ale kamera nadal nie działa. Czasem wyrzuci błąd AFL i zapala się kontrolka od nich. Czy te błędy mogę mieć związek z kamera?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Paweł Pablo
- Użytkownik
- Auto: Insignia A ST FL
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Wyrzysk/Piła/Wielkopolska
- Postawił piwo: 2 razy
Czy ta kamera w insigni 2016rok jest również odpowiedzialna za automatyczną zmianę świateł mijania-drogowe?
Dodano po 17 minutach 14 sekundach:
Pytam bo ta zielona kontrolka świateł z "A" obok świateł mijania samoistnie znika i losowo wraca przez co nie zawsze działa automatyczne przełączanie z mijania na drogowe.
- jotef
- Użytkownik
- Auto: eSTe
- Kod silnika: A20DTE
- Miasto:
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 31 razy
działa jako 'czujnik' Systemu automatycznego sterowania świateł długich ...Paweł Pablo pisze: ↑23 gru 2024, o 22:21[... ]
Czy ta kamera w insigni 2016rok jest również odpowiedzialna za automatyczną zmianę świateł mijania-drogowe?
[ ... ]
jeśli brak błędów w związku z opel eye można założyć, że urządzenie jest sprawne.
dysfunkcja działania w/w systemu może być przełożeniem zanieczyszczenia tego 'czujnika'.
czytanie znaków, automatyczna zmiana świateł zapewne również ucierpią w swoim działaniu.
zanieczyszczenie równa się zafałszowanej informacji do systemu wykonawczego sterowania świateł ...
u mnie wyglądało to tak:
to zabrudzenie okazało się osadem mineralnym (chyba po odparowaniu skroplonej wody ???).
alkohol izopropylowy nie działał/usuwał zabrudzenia a kropla octu spożywczego na waciku do uszu już tak.
po wyczyszczeniu i odmuchaniu powietrzem oczko ładnie błyszczy:
-
kkosmider
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A
- Miasto: Koczargi Stare
Cześć. Mam problem w swoim opelku następujący. Kamera działa bo znaki ograniczeń prędkości pokazuje, automatyczne światła długie też działają prawidłowo natomiast nie działa asystent opuszczania pasa ruchu.
Jak przetrzymam długo przycisk to wyskakuje komunikat opuszczanie pasa ruchu niedostępne.
Mam wykodowaną martwą strefę i zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem to też nie jest wykodowane.
Jedyny błąd jaki jest to w bcm u1520-00 Utrata komunikacji z urządzeniem na szynie LIN
Na necie znalazłem że to od czujki od alarmu antykradzieżowego. Pozdrawiam wszystkich i liczę na pomoc
Dodano po 15 minutach 56 sekundach:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jak przetrzymam długo przycisk to wyskakuje komunikat opuszczanie pasa ruchu niedostępne.
Mam wykodowaną martwą strefę i zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem to też nie jest wykodowane.
Jedyny błąd jaki jest to w bcm u1520-00 Utrata komunikacji z urządzeniem na szynie LIN
Na necie znalazłem że to od czujki od alarmu antykradzieżowego. Pozdrawiam wszystkich i liczę na pomoc
Dodano po 15 minutach 56 sekundach:
kkosmider pisze:Cześć. Mam problem w swoim opelku następujący. Kamera działa bo znaki ograniczeń prędkości pokazuje, automatyczne światła długie też działają prawidłowo natomiast nie działa asystent opuszczania pasa ruchu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk