--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZmiana Licznika
-
perkusista
Licznik zamiana
Witam czy jest możliwość przełożenia licznika z wersji liftowej do wersji przed liftowej i czy wystarczy tylko zamiana liczników czy przeróbka kostek jest konieczna
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Zmiana Licznika
Sprawa jest o wiele bardziej skomplikowana niż tylko przerobienie kostek.Słabo znam się na procesorach i tym podobne,dlatego założyłem ten temat z nadzieją że znajdzie się jakiś pasjonat.Wydaje mi się jednak że taka zamiana jest nie możliwa,ten układ współpracuje za pewne z wieloma systemami znajdującymi się w samochodzie.A jak wiadomo inżynierowie przeprojektowali i znaczną część.Ale próbuj będziesz pionierem i otworzysz drogę innym.
- etac
- Użytkownik
- Auto: brak
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: SBE
- Otrzymał piwo: 11 razy
- Kontakt:
Przełożenie licznika z innego samochodu
Witam, ja tutaj gościnnie z innego forum, ale tez marki GM.
Poszukuje na terenie Ślaska osoby, która pomoże mi przełożyć niewylogowany licznik z innego samochodu. Wiem ze licznik z Chevrolet Cruze jest podobny do Insignia i szukam kogoś, kto będzie umiał wejść w eeprom i przepisać numer VIN.
Znacie kogoś takiego na śląsku.
-- 20 kwi 2016, o 19:39 --
Witam raz jeszcze.
Z VIN poradziłem sobie, ale pozostał temat dopsaowania wyposażenia pojazdu, do wyswietlen na liczniku? Jak to zrobić, bo ASO nie dostaje autoryzacji na zmiane wyposazenia, bo wedlug VIN w tym aucie ma byc inny licznik.
Poszukuje na terenie Ślaska osoby, która pomoże mi przełożyć niewylogowany licznik z innego samochodu. Wiem ze licznik z Chevrolet Cruze jest podobny do Insignia i szukam kogoś, kto będzie umiał wejść w eeprom i przepisać numer VIN.
Znacie kogoś takiego na śląsku.
-- 20 kwi 2016, o 19:39 --
Witam raz jeszcze.
Z VIN poradziłem sobie, ale pozostał temat dopsaowania wyposażenia pojazdu, do wyswietlen na liczniku? Jak to zrobić, bo ASO nie dostaje autoryzacji na zmiane wyposazenia, bo wedlug VIN w tym aucie ma byc inny licznik.
-
adas848484
i jak sprawa z wymianą całych zegarów, da się wstawić inny do roku 2009 ? Mam licznik w milach i chce miec licznik europejski ...
-
MichalNottingham
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0CDTI SRI
- Kod silnika: A20DTL
- Miasto: Nottingham/Bytom
Ja mam gościa ze Śląska który przekoduje Ci licznik.Na upartego mógł byś sobie sam zmienić.W ustawieniach zmieniasz na JEDNOSTKI i dajesz METRYCZNE
a co do tarcz to możesz je zmienić na europejskie.Trzeba tylko dobraćodpowiednie.
Ja zmieniałem chyba ze 200razy jak przekładałem angole.
a co do tarcz to możesz je zmienić na europejskie.Trzeba tylko dobraćodpowiednie.
Ja zmieniałem chyba ze 200razy jak przekładałem angole.
- etac
- Użytkownik
- Kontakt:
przy programowaniu licznika i tak podajesz informacje czy ma byc milach czy w km, a same tarcze mozna przełożyć z swojego starego licznika, dla przełożenia samego licznika w samochodzie trzeba wylutować eeprom i wstawić do niego twoj VIN i Security Code. Trochę zabawy i trzeba miec kogos w ASO.adas848484 pisze:i jak sprawa z wymianą całych zegarów, da się wstawić inny do roku 2009 ? Mam licznik w milach i chce miec licznik europejski ...
-
Gregigregi
Czyli jak kupie licznik do 20 tdci z 2009 to mogę go poprostu zamienic u siebie czy trzeba kodować. Licznik od tego samego modelu i rocznika. Pogubilem się.
- etac
- Użytkownik
- Kontakt:
musisz zmienić Security Code i VIN w eeprom dla nowego licznika. Nie zrobisz tego poprzez OBD. Musisz wylutować pamięć.
-
Gregigregi
-
adas848484
jest ktos z podlaskiego ktory mi to ogarnie?
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2016, o 07:28 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę i stosowanie polskiej pisowni - regulamin
Powód: Proszę i stosowanie polskiej pisowni - regulamin
-
jesse_w
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Ciekawe za ile casu te LCD zaczną padać jak muchy. Ja im daje jeszcze 3-4 lata
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
W kwestii wymiany licznika, aktualnie Marcin z Auto Flash w Astrze J programowo zmienił wyświetlacz uplevel na uplevel combi i dołożył wizualizacje parktronika, licznik pozostał ten sam, także można jednak 

kolega z tym autem był u mnie i miał na 100% uplevel, a teraz ma uplevel combi, wczoraj był w auto flash.

kolega z tym autem był u mnie i miał na 100% uplevel, a teraz ma uplevel combi, wczoraj był w auto flash.