--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZmiana Licznika
-
kronio7
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto:
Re: Zmiana Licznika
Witam, mam insignie z 2014 2,0cdti polifta z standardowym licznikiem, chciałbym ten licznik zmienić na licznik z dużym wyświetlaczem, chciałem już nawet zamówić licznik, ale zastanawiam się który numer licznika będzie pasował do mojego auta, ponieważ jest sporo liczników które są zdjęte z aut o tych samych silnikach co moje nawet z tego samego rocznika, ale różnią się numerem katalogowym, poza tym ja mam jeszcze start/stop i podejrzewam że to też będzie miało jakiś wpływ na wybór licznika, bardzo proszę aby ktoś napisał jakie numery katalogowe pasują do mojego auta, abym mógł kupić licznik lub jeżeli jest ktoś z Warszawy lub okolic, kto ma taki licznik i mógłby mi założyć i skonfigurować będę bardzo wdzięczny. A jeżeli nie ma ten ktoś licznika, to ja go kupię i podjechałbym na założenie i konfigurację aby to działało jak trzeba.
-
konwerszy88
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Łódź
- Postawił piwo: 1 raz
Jakieś namiary na kolegę @ping? Ewentualnie kogoś kto podejmie się programowania licznika z dużym ekranem dla modelu przedliftowego A? Z góry dziękuję.
- Bogoes
- Użytkownik
- Auto: Corsa D A13DTC
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bydgoszcz
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Możesz napisać do Pinga z tego forum (PW), adres do niego znajdziesz także na stronie domowej apki OPL Monitor (insigniadpf@gmail.com), albo przy powyższej aplikacji na google play (support@oplmonitor.eu)
-
Slaveq
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Gliwice
-
Slaveq
- Nowicjusz
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Gliwice
Panie i Panowie.
Wymiana licznika- rocznik 2021 , jest może ktoś ze Ślaska kto pomoże w tym temacie?
Wymiana licznika- rocznik 2021 , jest może ktoś ze Ślaska kto pomoże w tym temacie?
-
dorka dorka
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Spo.Tourer
- Miasto: Warszawa
Witam serdecznie przepraszam że nie w temacie ale pilnie potrzebuje się skontaktować z autorem postu czyli Psnem cyfrowy_opel. Bardzo mi zależy na kontakcie proszę o priv pozdrawiam
-
FReszu00
- Nowicjusz
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Jarocin
-
Apocalipto
- Nowicjusz
- Auto: Mokka
- Kod silnika: inny
- Miasto: Aug
Witam. Może nie insignia, ale też opel, a dokładnie Mokka. Zmiana licznika z podstawowego na UPlevel combo.
Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć jak zmienić security code w epromie? Z nr VIN se prowadziłem. Niby podstawiłem SC, ale dalej błąd w liczniku odnośnie security code.
Posiadam oba wsady zgrane.
Pozdrawiam
Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć jak zmienić security code w epromie? Z nr VIN se prowadziłem. Niby podstawiłem SC, ale dalej błąd w liczniku odnośnie security code.
Posiadam oba wsady zgrane.
Pozdrawiam
-
ptkwzl
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Pszczyna
Podpinam się pod temat. Posiadam Insignię z 2022r. i chciałbym wymienić z klasyka na cyfrowy z wyświetlaczem. Ktoś jest w stanie pomóc?
- act autotechnic
- Nowicjusz
- Auto: insignia A CT
- Miasto: Koszalin
Witam, jestem po wymianie licznika na ten z 8 calowym wyświetlaczem, podmieniony vin i pin w epromie- wszystko działa.
Moje pytanie brzmi: Czy można zaktualizować firmware w zegarach na takie jak w IB, a jeśli tak, to jakim sprzętem?
W planie mam więcej modyfikacji tak że biorę pod uwagę zakup sprzętu. Nie będzie on używany zarobkowo więc mam na myśli sprzęt od majfriend'ów.
Moje pytanie brzmi: Czy można zaktualizować firmware w zegarach na takie jak w IB, a jeśli tak, to jakim sprzętem?
W planie mam więcej modyfikacji tak że biorę pod uwagę zakup sprzętu. Nie będzie on używany zarobkowo więc mam na myśli sprzęt od majfriend'ów.
-
konwerszy88
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Łódź
Cześć. Chciałbym zlecić wymianę licznika wraz z programowaniem ze zwykłego w Insignia A (przedlift) na digital z wersji poliftowej (duży ekran). Jeżeli jest ktoś, kto by się tego podjął to proszę o wiadomość na priv 
-
Janko2771
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A
- Miasto: Warszawa
Cześć zrobiłem przeszczep licznika 8cali do przedlifta z 2011r ale mam problem z przebiegiem. Mimo że przepisałem PIN i VIN z oryginalnych zegarów w eepromie to nadal nie zaciąga przebiegu z BCM i nie wyświetla na zegarach. Ma ktoś oryginalny wsad eprom z 8 calowego licznika?
-
piotrowskiblazej
- Nowicjusz
- Auto: Inignia
- Kod silnika: A14NET
- Miasto: Włocławek
Janko2771 a czy przekładałeś kierownice z polifta aby dzialalo sterowanie menu czy miales jakis konwerter?
-
veltikey
- Nowicjusz
- Kod silnika: B16DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Konin
Witam podepnę się pod temat, posiadam polifta i zamontowane radio android, mam mały wyświetlacz czy przy zmianie na duży ekran muszę coś dokładnie programować i rozumiem że to wysłać do kogoś? Posiadam vlinkera i opcmonitor czy to wystarczy?
-
Tommy G
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia
- Kod silnika: A14NET
- Miasto: Lubin
Witam, mam wersje poliftowa 2014 benzyne i chce przelozyc swoj cyfrowy licznik na ten 8 calowy. Trzeba sie podpiac i przeprogramowac go?pozdrawiam