Chce w nich uruchomic same przeslony tak aby dzialaly swiatla Drogowe jak i Mijania,czy ktos moze mi pomoc jak to mozna podlaczyc, lub zrobic pod to jakas mala instalacje ? Pozdrawiam
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPrzesłony soczewek BiXenon
-
Hassa
Przesłony soczewek BiXenon
Witam, mam maly problem dotyczacy przesłon soczewek BiXenon z Opla insigni, zakupilem soczewki z mysla o wsadzeniu ich w ori reflektor do Opla Astry,ale przeslony maja bardzo dziwny uklad elektryczny, z ktorego wychodza 4 kabelki, zaden z nich niee jest opisany ani niema zadnej tabliczki znamionowej zasilania tego ukladu .
Chce w nich uruchomic same przeslony tak aby dzialaly swiatla Drogowe jak i Mijania,czy ktos moze mi pomoc jak to mozna podlaczyc, lub zrobic pod to jakas mala instalacje ? Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Re: Przesłony soczewek BiXenon
A w tej astrze to masz zwykłe reflektory na żarówki H7? i chcesz przerobić na bixenony tak?
-
hubertk
kolego możesz zadzwonić do serwisu ksenonów z lubania znajdziesz w google.
W mojej iśce naprawiał jak miałem błąd z AFL i zna te lampy na wylot.
-- 26 gru 2014, o 19:03 --
A jak już ci się uda to wiesz że te lampy ni będą miały żadnej homologacji itd. pierwsza kontrola i dowód leci.
W mojej iśce naprawiał jak miałem błąd z AFL i zna te lampy na wylot.
-- 26 gru 2014, o 19:03 --
A jak już ci się uda to wiesz że te lampy ni będą miały żadnej homologacji itd. pierwsza kontrola i dowód leci.
-
Adam10
Jak masz zwykłe ryflowane lampy to je spoleruj na gładko, bo w przeciwnym razie to policja powinna Cię rozstrzelać.
Z kabelkami w tych soczewkach Tobie nie pomogę, ale dziwię się, że wybrałeś tak wielką konstrukcję do swapu. Poza tym te przesłony są straaaaaasznie powolne. Lepiej do swapów się nadają soczewki z Audi Q7 (valeo) albo z BMW E60 (Hella)
Z kabelkami w tych soczewkach Tobie nie pomogę, ale dziwię się, że wybrałeś tak wielką konstrukcję do swapu. Poza tym te przesłony są straaaaaasznie powolne. Lepiej do swapów się nadają soczewki z Audi Q7 (valeo) albo z BMW E60 (Hella)
-
Hassa
w Astrze mam zwykle lampy na H4 ale mam w budowie drugie lampy z Gladkim szklem , soczewki z insigni dorwalem za grosze dlatego myslalem ze cos bedzie dalo sie zrobic zeby ominac cala ta elektryke i uruchomic same przeslony
aktualnie posiadam lampy ale z soczewka na H1 bez przeslon na drogowe .
hubertk dziekuje za rade na pewno po swietach sie do nich odezwe mysle ze beda mieli jakis pomysl na to, z tym dowodem to zdaje sobie sprawe ale ten temat mam juz za Soba,2lata jezdze na Lampach wlasnej roboty kilka kontroli i dwa przeglądy i wszystko bylo by spoko gdyby byly swiatla drogowe.
wojtassss Jestes niepowazny piszac takie rzeczy i zyczac mi tego,nieznasz do konca mojego projektu i moich zamiarow a chcesz sie wypowiadac,prosze Cie tylko zebys sie nie wypowiadal w moim temacie,lampy robione w domu nie znaczy ze gorsze;)
Adam10 Szkla sa gladkie, inne do soczewek sie nie nadaja , soczewki kupilem za grosze ,jak nie uda mi sie z nich nic zrobic bede szukac z innej marki na elektromagnes
hubertk dziekuje za rade na pewno po swietach sie do nich odezwe mysle ze beda mieli jakis pomysl na to, z tym dowodem to zdaje sobie sprawe ale ten temat mam juz za Soba,2lata jezdze na Lampach wlasnej roboty kilka kontroli i dwa przeglądy i wszystko bylo by spoko gdyby byly swiatla drogowe.
wojtassss Jestes niepowazny piszac takie rzeczy i zyczac mi tego,nieznasz do konca mojego projektu i moich zamiarow a chcesz sie wypowiadac,prosze Cie tylko zebys sie nie wypowiadal w moim temacie,lampy robione w domu nie znaczy ze gorsze;)
Adam10 Szkla sa gladkie, inne do soczewek sie nie nadaja , soczewki kupilem za grosze ,jak nie uda mi sie z nich nic zrobic bede szukac z innej marki na elektromagnes
-
Adam10
Wojtek przesadzasz.... jak ma szkła zrobione na gładko i światła ustawione to nikogo na pewno oślepiał nie będzie. Całe źródło światła jest z soczewki dokładnie takiej jaką Ty masz w Insigni więc jeżeli światło po drodze nie załamie się na ryflowanym kloszu to wszystko jest ok, pod warunkiem że chłopak ustawi te światławojtassss pisze:Każda taka rzeźba, czyli oslepianie i narażanie innych to szczyt idiotyzmu więc żal nie będzie
- KaMYk
- Zapaleniec
@Adam10, a automatyczna regulacja wysokości? Chyba nie na darmo przy ksenonach mamy czujniki pochylenia auta na zawieszeniu i układ korekty wysokości świecenia.
Autora tematu z całej elektroniki pozycjonowania soczewek interesuje tylko przesłona na drogowe.
A gdzie reszta? Ręcznie w czasie jazdy będzie soczewki ustawiał, aby innych nie oślepiać?
Może @wojtassss przesadził z samym życzeniem tego drzewa, ale tak samo jestem przeciwnikiem takich modów, chce xenona, nie zrobi cały układ. Niestety coraz częściej spotyka się na drodze auta, które oślepiają, bo ich właścicielom zachciało się szpanu xenonem.
Tak samo jest z przeciwmgielnymi tylnymi, czasem to się chce rozstrzelać takiego jak jest lekka mżawka a on na przeciwmgielnych jedzie i ma w nosie tych co za nim jadą.
Autora tematu z całej elektroniki pozycjonowania soczewek interesuje tylko przesłona na drogowe.
A gdzie reszta? Ręcznie w czasie jazdy będzie soczewki ustawiał, aby innych nie oślepiać?
Może @wojtassss przesadził z samym życzeniem tego drzewa, ale tak samo jestem przeciwnikiem takich modów, chce xenona, nie zrobi cały układ. Niestety coraz częściej spotyka się na drodze auta, które oślepiają, bo ich właścicielom zachciało się szpanu xenonem.
Tak samo jest z przeciwmgielnymi tylnymi, czasem to się chce rozstrzelać takiego jak jest lekka mżawka a on na przeciwmgielnych jedzie i ma w nosie tych co za nim jadą.
-
Adam10
ale nikt go nawet nie zapytał czy ma samopoziomowanie czy nie 
tak samo wiadomo, że spryski też muszą być
Ale życzenie komuś drzewa bez podstawowej wiedzy jak ten ktoś to robi jest przesadą 
Ja u siebie też mam zeswapowany bi-xenon, ale jest zrobiony zgodnie ze sztuką
tak samo wiadomo, że spryski też muszą być
Ja u siebie też mam zeswapowany bi-xenon, ale jest zrobiony zgodnie ze sztuką
- KaMYk
- Zapaleniec
Mnie tam bez różnicy, mam tylko nadzieję, że kiedyś mnie nie oślepi.
A jak ktoś pyta o:![Zły ]:-<](./images/smilies/icon_evil.gif)
A jak ktoś pyta o:
to ja rozumiem, że reszta go nie interesuje i nie ma zamiaru podłączać.Hassa pisze:Chce w nich uruchomic same przeslony tak aby dzialaly swiatla Drogowe jak i Mijania