--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWiązka 13296039
-
Rudii
Wiązka 13296039
Pomocy !!!!
Wymieniłem wiązka kabli jak w temacie. To chyba glowna wiazka kabli. Sprawdzałem każda wtyczkę po 5 razy czy dobrze "weszla" Po włożeniu kluczyka auto nie odpala. Na desce pojawiły się komunikaty:
- niski poziom paliwa - wskazówka leży na glebie w rzeczywistości pół baku paliwa
- nawias z kółkiem a w kółku taki ala "grom" pod spodem klucz
-autko z poślizgiem ABS
- znaczek silnika ale on chyba powinien (Mam nadzieję) zgasnac po odpaleniu silnika
Pytanie czy takie błędy mogą spowodować że auto nie odpala?? Czy może trzeba zrobić jakiś reset ? Bez podpisania pod komputer ?? Jakieś sugestie ??
Nie wiem czy ma to znaczenie ale auto stoi na górce i jest/był zaciągnięty (elektryczny) reczny
Wymieniłem wiązka kabli jak w temacie. To chyba glowna wiazka kabli. Sprawdzałem każda wtyczkę po 5 razy czy dobrze "weszla" Po włożeniu kluczyka auto nie odpala. Na desce pojawiły się komunikaty:
- niski poziom paliwa - wskazówka leży na glebie w rzeczywistości pół baku paliwa
- nawias z kółkiem a w kółku taki ala "grom" pod spodem klucz
-autko z poślizgiem ABS
- znaczek silnika ale on chyba powinien (Mam nadzieję) zgasnac po odpaleniu silnika
Pytanie czy takie błędy mogą spowodować że auto nie odpala?? Czy może trzeba zrobić jakiś reset ? Bez podpisania pod komputer ?? Jakieś sugestie ??
Nie wiem czy ma to znaczenie ale auto stoi na górce i jest/był zaciągnięty (elektryczny) reczny
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
-
Rudii
Re: Wiązka 13296039
Kable byly pogdyzione przez jakiegos gryzonia, wszystko dzialalo. Teraz tylko - sprawdz sytsem stability trak, niski poziom paliwa i ABS. W ogole nie kreci nic a nic. Tak akumulator swieci na zielono
Ostatnio zmieniony 27 maja 2018, o 17:10 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
-
Rudii
Niestety auto dalej stoi, z tego co udalo mi sie ustalic ze tak bywa ze mimo tego ze wiazka jest ta sama (numer)to moze pochodzic z innego rocznika i zdaza sie ze piny sa poprzekladane...
Ostatnio zmieniony 5 cze 2018, o 10:21 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Coś musi być nie tak i mogą być piny inaczej i tu raczej szukałbym problemu i jak masz starą
skupiłbym się na kablach zasilanie czerwone i komunikacji od CANa bo pewnie te drugie są winne i auto nie odpali jak nie ma komunikacji miedzy komputerami a to wyjdzie po błędach czyli podłączeniu komputera
skupiłbym się na kablach zasilanie czerwone i komunikacji od CANa bo pewnie te drugie są winne i auto nie odpali jak nie ma komunikacji miedzy komputerami a to wyjdzie po błędach czyli podłączeniu komputera
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Jeśli masz starą wiązkę, a konkretnie chociaż wtyczki, totrzebaby porównać kolory kabli czy są tak samo poukładane we wtyczkach. Jeśli nie to trzeba myśleć jak to rozkminić 
-
Rudii
Przepraszam za bardzo późną odpowiedź. Jak powiedział mój mechanik po "lawetowaniu" auta "Miałeś pecha. Wtyczka ta koło akumulatora (przy komputerze) mimo tego że była dobrze dokręcona nie zaskoczyla"....