mam problem ze światłami AFL. Konkretnie z długimi, a dokładniej ich brakiem. Jak pociągnę dźwignie do siebie kontrolka od długich na desce się zapali, światła juz nie. Jak zrobię na automatyczne podczas jazdy sama kontrolka na desce zmienia się z mijania na długie w ciemności, jak wyjedzie auto z na przeciwka zmieni się na mijania, ale światła juz nie i długich brak. Postojowe Led, mijania, doświetlanie i skrętność działa bez zarzutu. Walczył ktoś z takim przypadkiem ??? Jestem dość świeżym posiadaczem insigni. Także dużymi literami do mnie Panowie jak cos
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuŚwiatła AFL - Brak świateł długich
- HubsGno
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Gniezno
Światła AFL - Brak świateł długich
Witajcie,
mam problem ze światłami AFL. Konkretnie z długimi, a dokładniej ich brakiem. Jak pociągnę dźwignie do siebie kontrolka od długich na desce się zapali, światła juz nie. Jak zrobię na automatyczne podczas jazdy sama kontrolka na desce zmienia się z mijania na długie w ciemności, jak wyjedzie auto z na przeciwka zmieni się na mijania, ale światła juz nie i długich brak. Postojowe Led, mijania, doświetlanie i skrętność działa bez zarzutu. Walczył ktoś z takim przypadkiem ??? Jestem dość świeżym posiadaczem insigni. Także dużymi literami do mnie Panowie jak cos
Pozdro All !!!
-
mic
Re: Światła AFL - Brak świateł długich
Ale błędy na desce masz po przekręceniu stacyjki? Sprawdź układ poziomowania albo podobny plus pomarańczowa kontrolka?
Prawdopodobnie masz problem z modułem w którejś z lamp albo z czujnikiem poziomowania. Co dokładnie nie domaga to się dowiesz jak komputer podłączysz
Prawdopodobnie masz problem z modułem w którejś z lamp albo z czujnikiem poziomowania. Co dokładnie nie domaga to się dowiesz jak komputer podłączysz
- HubsGno
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Gniezno
Sprawdź układ adaptacyjnych leflektorow. Poziomowanie działa. Ogólnie wszystko dziala, oprócz długich. Na desce ikonka niebieska sie zapala, fizycznie długie światła nie reagują
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Czyli masz błąd i układ przechodzi w tryb awaryjny w którym nie ma świateł długich choć kontrolka działa
Podłącz się pod komputer i odczytaj błędy ponieważ bez tego nic się nie zrobić
Podłącz się pod komputer i odczytaj błędy ponieważ bez tego nic się nie zrobić
-
BlazejFilip
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Chojnice
- Postawił piwo: 2 razy
dtc b0985 opel awaria obwodu sterowania zaluzjami.wyskakuje taki blad .brak swiatel dlugich mimo swiecenia niebieskiej ikony
-
. Chudy.
- Forumowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Piła
Czyli przesłony świateł, prawdopodobnie uszkodzony silniczek od przesłony ( mijania drogowe) lampa do wymiany albo naprawa
Wysłane z mojego HTC Desire 20 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 20 Pro przy użyciu Tapatalka
-
karolb65
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia 2.0
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gdańsk
Cześć odświeżam temat. U mnie jest podobnie brak świateł długich, lewy reflektor podczas odpalenia robi test, w prawym brak,. Lampa była sprawdzana jest ok, dodatkowo zmieniono na sprawny z innej insigni i objaw jest ten sam. Pomóżcie podpowiedcie gdzie szukać. Podejrzenia są na moduł Afl który za bezpiecznikami pod kierownicą, czy to dobry trop? Jeśli tam to ja go wyciągnąć, macie jakiś filmik jak po kolei rozkręci kokpit i dojść do niego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
karolb65
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia 2.0
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gdańsk
Układ naprawiomy, uszkodzona przetarta instalacja w kilku miejscach