--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuGdzie chip-tuning silnika ?
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Re: Gdzie chip-tuning silnika ?
trzeba przyznać, że nie mam pojęcia jak ten gość robi chiptuning bez hamowni. Zapewne wrzuca gotowca i w jednym aucie wypluje 180 a w innym 190.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Dementuje. Sporo osób jeździ z takimi i podobnymi cyframi i nic złego się nie dzieje. Znajomy posiada A4 B7 3.0 klekot, podkręcony z +/-220 KM na 300 KM/600 Nm przy przebiegu 150 tyś km. Do tej pory zrobił 200 tyś km i nie zanosi się aby silnik, skrzynia czy napęd się poddał.SAFIK pisze:Jasne że można zrobić 210 KM i 420 Nm ale to nie silnik na 2 wyścigi (jak w F1) tylko ma służyć jeszcze troszkę.
Cieszę się bardzo, że jesteś zadowolony z wyniku. Ja bym mu nigdy nie dał mojego sterownika do przeprogramowania. Chyba, że zrobiłby pomiar przed modzeniem.SAFIK pisze:A i osiągi jak na pierwszego lepszego mechanika są bardzo dobre --- ,,Alex''
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Przy wadze Insigni to taki przyrost jest pewnie nieodczuwalnyKali pisze:Chciales powiedziec 25KM i 40Nm.
-- 3 lut 2014, o 20:09 --
Jakie fajnie?Raptem przez ledwie1000 obrotów jestAlex pisze:Fajnie rozchodzi się jedynie maksymalny moment obrotowy.
-- 3 lut 2014, o 20:12 --
Bardzo prosto . Zgrywa program i wysyła do jakiegoś pseudotunera.Ten mu wysyła gotowca i koleś wgrywa do sterownika.Koniec tuningupeja-1991 pisze:trzeba przyznać, że nie mam pojęcia jak ten gość robi chiptuning bez hamowni. Zapewne wrzuca gotowca i w jednym aucie wypluje 180 a w innym 190.
-
SAFIK
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 1.6 T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: lubelskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
U mnie była seria 96 KW a obecnie jest ok. 136 KW. To o co Tobie chodzi z 25 KM i 40 Nm???
Jak ktoś już wcześniej pisał u mnie był tzw. kaganiec. A jak pies ma kaganiec to nie ugryzie całą gębą...(160 zębami) tylko jak w tym przypadku 130-ma. PS - bez urazy. A dodatkowe Nm są znacznie odczuwalne.
Jak ktoś już wcześniej pisał u mnie był tzw. kaganiec. A jak pies ma kaganiec to nie ugryzie całą gębą...(160 zębami) tylko jak w tym przypadku 130-ma. PS - bez urazy. A dodatkowe Nm są znacznie odczuwalne.
-
norbi333
- Ekspert
Jak ze 130 koni to już przyzwoicie
-- 3 lut 2014, o 20:34 --
-- 3 lut 2014, o 20:34 --
-
jaromat
zrobil jak chcial,i nie drapac mi sie tutaj bo zaraz poleca nagrody,ach szkoda ze nie mam takiej opcji:
ale tak na serio to ja bym nie czipowal bez pomiaru przed,Safik a skad wiesz ze Twoja iska nie miala (zalozmy )145 km a nie 130,wpis jest tylko wpisem,dobrze mowie
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Jak dla rzędowego silnika to bardzo fajnie. Zakres obrotów maksymalnego momentu Vki tak właśnie przebiega, z tym, że kończy się na 4000 obr/min. To jest prawie tzw "płaski wykres". Większość rzędówek ma właśnie MAKSYMALNY moment obrotowy ustawiony w jakimś punkcie, np. 2800 obr/min, a tutaj MAKSYMALNY moment ciągnie się aż przez 1000 obr/min.norbi333 pisze:Jakie fajnie? Raptem przez ledwie1000 obrotów jest
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
norbi333
- Ekspert
Wiem .Tylko zapomniałem,że to diesel. U siebie w VC tak samo mam. Nigdy więcej takich silników. Mam nadzieję,że pozbędę się go w tym roku
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
No ale wazne ze Ty jestes zadowolony.
Ostatnio zmieniony 8 mar 2014, o 13:18 przez tomkod, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Niedzwiedz
Kurde w szczecinie 1400 i jak będzie trzeba wyciągać sterownik to 250 zł dopłata dobra to cena czy nie?
Wysłane przy użyciu Tapatalka.
-
Niedzwiedz
A słyszałem również ze są dwie wersje 160 km czyli 350 i 380 nm ale też są niby takie ze zmiennym momentem raz taki i taki jak to jest?
-
tomkod
- Użytkownik
- Miasto:
No wlasnie to jest FlexRide i tam oprocz ustawien zawieszenia zmienia sie krzywa momentu.
Ostatnio zmieniony 8 mar 2014, o 13:19 przez tomkod, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Niedzwiedz
Rozumiem a wersja ecoflex fachowo czym się różni?
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Toruń
U mnie przy opcji sport na 100% jest roznica przy zmianie biegów. No ale ja mam automat.
Wysłane z mojego SM-N9005
Wysłane z mojego SM-N9005
-
tomkod
- Użytkownik
- Miasto:
Ecoflex ma zmienione przelozenia skrzyni biegow wzgledem "normalnej wersji", co ma skutkowac zmniejszeniem spalania przy wiekszych predkosciach. Jsli np wersja normalna ma przy 160km/h 2500obr/min to eco bedzie miec ok 2200obr/min. Nie wiem jakie jeszcze inne ulepszenia ma ecoflex - moze ktos ma to uswiadomi?
-
Niedzwiedz
No ja mam i dlatego chętnie się dowiem trochę więcej 145 kmh i wtedy 2000 obrotów jest i pali mało niby ecoflex ma większy vmax choć nie spr. Ale ogólnie mam wrażenie ze zwykła wersja jest szybsza
-
Niedzwiedz
Czytałem ostatnio i znalazłem takie zdanie 2.0 TDCI o mocy 160 KM i momencie obrotowym wynoszącym 350 Nm przy 1750 obr/min. Dzięki funkcji overboost moment może się chwilowo zwiększyć do 380 Nm. Jest to więc ten sam silnik, który znajduje się w zwykłej wersji.
-
Niedzwiedz
-
Niedzwiedz
Re: Odp: Gdzie chip-tuning silnika ?
Wysłane przy użyciu Tapatalka.Niedzwiedz pisze:Tak niby piszą o ecoflex jak to jest w praktyce?