--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Zawór zwrotny blow off

PR3Z3S

Re: blow off

Post autor: PR3Z3S » 5 sie 2014, o 21:28

spoko loko. odpuszczam z tym. ale slyszalem blow offa w viki 1.9 cdti i nie bylo tak zle....
z innej beczki:
moze ktos polecic dobry garaz w lubelskim gdzie wyzuce pdf , zrobie remap i bede mogl na hamownie wskoczyc?
jakie sa ceny w pl?

SAFIK
Użytkownik
Auto: Insignia GS 1.6 T
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2019
Miasto: lubelskie
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: SAFIK » 5 sie 2014, o 21:51

Spoko ,,pdf'' to ja Tobie za free wywalę.
Pisz na Priv i wysyłaj...

Awatar użytkownika
rataj73
Zapaleniec
Auto: Opel Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2014
Miasto: Stolica Mazur
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 18 razy

Post autor: rataj73 » 5 sie 2014, o 21:57

Adam10 pisze:To teraz ja dam Tobie zadanie. Skoro uważasz, że przepustnica w silniku wysokoprężnym jest cały czas otwarta to ją wyjmij :D Będziesz miał tylko problemy z gaśnięciem ;)

Gwarantuję ci że po wywaleniu przepustnicy zmieni się tylko kultura z jaką silnik zgaśnie, zresztą spawdź sam i zgaś silnik z gazem w podłodze a zobaczysz o czym piszę. Oczywiście radosna twórczość konstruktorów i ekologów dodała trochę funkcji dla przepustnicy ale nie w oplu a raczej w silniku fiata. Co do starszych silników diesla to pierwszy wprowadził przepustnicę mercedes i tam spełniała rolę podciśnienia do wspomagania hamulców, a co do wspomagania działania recyrkulacji spalin to przepustnicę wykorzystuje w tym celu bodajrze jedynie BMW . W temacie jest mowa o Insigni a w niej przepustnica służy jedynie do kulturalnego zgaszenia silnika i masz oczywiście rację że nie odpowiada ona bezpośrednio za zgaszenie bo za to odpowiada odcięcie prądu na wtryskach tyle że ten zabieg powoduje telepaniem silnika a po zdławieniu dolotu przepustnicą to zjawisko jest minimalne. Jeżeli więc przepustnica jest na stałe otwarta a uwierz mi że tak jest to blow off nie zadziałałby , bo nawet w benzyniakach działa przy znacznym domknięciu przepustnicy.

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 5 sie 2014, o 23:00

PR3Z3S pisze:moze ktos polecic dobry garaz w lubelskim gdzie wyzuce pdf , zrobie remap i bede mogl na hamownie wskoczyc? jakie sa ceny w pl?
Zadaj pytanie w odpowiednim temacie, albo chociaż poczytaj trochę.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

mpprezes

Post autor: mpprezes » 25 wrz 2014, o 17:30

O to był gorący temat :) to jak to idzie z tym blow offfffffeeeeem ?? :P :P :P

jocker0904

Zawór blow off w silniku disla

Post autor: jocker0904 » 12 sty 2015, o 11:26

Witam przeszukałem forum i nic nie znalazłem na temat zaworu zwrotnego dla turbiny w dislu wiec zakładam nowy wątek z tego co się doczytałem wydłuża żywotność turbiny czy ktoś już się spotkał z takim zaworem w insigni
Ostatnio zmieniony 12 sty 2015, o 11:41 przez jocker0904, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post przeniesiony. Nie zakładaj nowego wątku, skoro identyczny już istnieje!!!

7ups

Post autor: 7ups » 12 sty 2015, o 11:42

Przeczytaj cały temat to się dowiesz

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”