spoko loko. odpuszczam z tym. ale slyszalem blow offa w viki 1.9 cdti i nie bylo tak zle....
z innej beczki:
moze ktos polecic dobry garaz w lubelskim gdzie wyzuce pdf , zrobie remap i bede mogl na hamownie wskoczyc?
jakie sa ceny w pl?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZawór zwrotny blow off
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Re: blow off
Adam10 pisze:To teraz ja dam Tobie zadanie. Skoro uważasz, że przepustnica w silniku wysokoprężnym jest cały czas otwarta to ją wyjmijBędziesz miał tylko problemy z gaśnięciem
Gwarantuję ci że po wywaleniu przepustnicy zmieni się tylko kultura z jaką silnik zgaśnie, zresztą spawdź sam i zgaś silnik z gazem w podłodze a zobaczysz o czym piszę. Oczywiście radosna twórczość konstruktorów i ekologów dodała trochę funkcji dla przepustnicy ale nie w oplu a raczej w silniku fiata. Co do starszych silników diesla to pierwszy wprowadził przepustnicę mercedes i tam spełniała rolę podciśnienia do wspomagania hamulców, a co do wspomagania działania recyrkulacji spalin to przepustnicę wykorzystuje w tym celu bodajrze jedynie BMW . W temacie jest mowa o Insigni a w niej przepustnica służy jedynie do kulturalnego zgaszenia silnika i masz oczywiście rację że nie odpowiada ona bezpośrednio za zgaszenie bo za to odpowiada odcięcie prądu na wtryskach tyle że ten zabieg powoduje telepaniem silnika a po zdławieniu dolotu przepustnicą to zjawisko jest minimalne. Jeżeli więc przepustnica jest na stałe otwarta a uwierz mi że tak jest to blow off nie zadziałałby , bo nawet w benzyniakach działa przy znacznym domknięciu przepustnicy.
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: blow off
Zadaj pytanie w odpowiednim temacie, albo chociaż poczytaj trochę.PR3Z3S pisze:moze ktos polecic dobry garaz w lubelskim gdzie wyzuce pdf , zrobie remap i bede mogl na hamownie wskoczyc? jakie sa ceny w pl?
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
jocker0904
Zawór blow off w silniku disla
Witam przeszukałem forum i nic nie znalazłem na temat zaworu zwrotnego dla turbiny w dislu wiec zakładam nowy wątek z tego co się doczytałem wydłuża żywotność turbiny czy ktoś już się spotkał z takim zaworem w insigni
Ostatnio zmieniony 12 sty 2015, o 11:41 przez jocker0904, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post przeniesiony. Nie zakładaj nowego wątku, skoro identyczny już istnieje!!!
Powód: Post przeniesiony. Nie zakładaj nowego wątku, skoro identyczny już istnieje!!!