--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuGdzie chip-tuning silnika ?
-
mara45
-
Koszal
Re: Gdzie chip-tuning silnika ?
Dominik zna się na rzeczy
jeżdżę do niego z Astra GSi C20XE, hamownia jest obciążeniowa więc i wyniki jakie podaje są realne, jeśli ogarniał już Insignie to śmiało mogę polecić 
- jurass
- Użytkownik
- Auto: GS 260 KM 4x4 Elite
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: jesienne
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Ale czego Ci brakuje? Przecież według tego co piszesz przyspiesza tak samo.norbi333 pisze:Ale niestety to nie opcwojtassss pisze:Mało brakło do OPC
- jurass
- Użytkownik
E tam, takie tam plastikowe wtrącenia. Wyglądałbyś jak meganka. A czy Twoja szczała jest 4x4, bo nie pamiętam jak to z 2.8T było?norbi333 pisze:Wyglądu
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Może i plastikowe,ale dodają uroku. Moja ma 4x4. 2.8 w standardzie miało
- jurass
- Użytkownik
Norbi, a jeszcze ciągnąc off-top, bo nie masz tu chyba wątku o swoim aucie, jak oceniasz hałas wewnątrz swojej maszyny? Bazując na relacjach internetowych, mam wrażenie, że OPC, przynajmniej przedliftowe, jest trochę głośne i jazda nim na dłuższych dystansach może być odrobinę uciążliwa.
-
norbi333
- Ekspert
Z Insignią OPC nie miałem styczności.Ale miałem Vectrę OPC i ta była bardzo głośna.Siedząc na tylnych siedzeniach wręcz dudniło.Ale dźwięk był bardzo charakterystyczny i zawsze żona wiedziała kiedy pod dom podjeżdżam. Przy odpalaniu Vectry w garażach podziemnych kilka razy zdarzyło się,że obok w aucie włączał się autoalarm.Podejrzewam ,że w Insigni OPC jest podobnie.Co do mojej to w środku jest bardzo cicho i tylko wciskając gaz w podłogę słychać silnik.Ale nie jest to uciążliwe.Wydechów całkowicie nie słychać.
Ale mam możliwość zamiany Insigni na astrę gtc 1.6 T i zastanawiam się co zrobić
Ale mam możliwość zamiany Insigni na astrę gtc 1.6 T i zastanawiam się co zrobić
-
Daniel81
Koledzy co doradzicie jesli chodzi o 2.0 turbo 220 km 4x4. W Warszawie, o ile bezpiecznie podnieść żeby nie mieć problemów i kogo?
A i czy silniki seryjne 2.0 T 220 km i 250 km to dwa inne sprzęty czy to to samo i program jest inny ?
A i czy silniki seryjne 2.0 T 220 km i 250 km to dwa inne sprzęty czy to to samo i program jest inny ?
-
Muminek
Drodzy:)
Mam Astrę A20DTH z 2010 i zwracam sie do Was z pytankiem czy doradzi ktoś w temacie poprawy mocy i zabezpieczenia silnika przed awariami, a co za tym idzie mojego portfela:P
Zamierzałem pozbyć się EGR oraz DPF, a kolektor wymienić na modyfikowany bez klap wirowych. W tym miejscu też mam pewien dylemat czy wymieniać czy też wystarczy zablokować klapy komputerem. Może macie też jakieś zaprzyjaźnione i sprawdzone serwisy które hamują samochody i modyfikują softy w okolicach Śląska, Małopolski? Na sam koniec w jakich bezpiecznych granicach robić program?
Pozdrowionka
Mam Astrę A20DTH z 2010 i zwracam sie do Was z pytankiem czy doradzi ktoś w temacie poprawy mocy i zabezpieczenia silnika przed awariami, a co za tym idzie mojego portfela:P
Zamierzałem pozbyć się EGR oraz DPF, a kolektor wymienić na modyfikowany bez klap wirowych. W tym miejscu też mam pewien dylemat czy wymieniać czy też wystarczy zablokować klapy komputerem. Może macie też jakieś zaprzyjaźnione i sprawdzone serwisy które hamują samochody i modyfikują softy w okolicach Śląska, Małopolski? Na sam koniec w jakich bezpiecznych granicach robić program?
Pozdrowionka
-
Muminek
Dzięki z pewnością zadzwonie i popytam:)
Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje odnośnie tego mojego A20DTH
No i jeszcze jedna istotna sprawą, jak to wygląda u Was po takim zabiegu z kopceniem?
Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje odnośnie tego mojego A20DTH
No i jeszcze jedna istotna sprawą, jak to wygląda u Was po takim zabiegu z kopceniem?
Ostatnio zmieniony 5 cze 2015, o 13:08 przez Muminek, łącznie zmieniany 1 raz.
- OLO85
- Użytkownik
- Auto: Insignia SportTourer
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Polecam http://coobcio.pl/ chłopak co prawda nie wiem czy tuninguje insignie ale z Saabami i Vectrami radzi sobie chyba najlepiej w wawDaniel81 pisze:Koledzy co doradzicie jesli chodzi o 2.0 turbo 220 km 4x4. W Warszawie, o ile bezpiecznie podnieść żeby nie mieć problemów i kogo?
-
norbi333
- Ekspert
Czytając forum vectry chyba niekoniecznieOLO85 pisze:
Polecam http://coobcio.pl/ chłopak co prawda nie wiem czy tuninguje insignie ale z Saabami i Vectrami radzi sobie chyba najlepiej w waw
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
http://www.44tuning.pl/Muminek pisze:jakieś propozycje?
http://vtech.pl/
I całe mnóstwo innych w internecie.
Pytasz się gdzie dobrze, to już dostałeś info:
@heko w gcstuning w Krakowie
i Grzesiek w TuneForce w Poznaniu
Oni się przykładają do tego co robią.
Reszta to typowa komercja, liczy się zysk i następna sztuka.