--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWarszawa pomoc
- Maq
- Forumowicz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 1 raz
Warszawa pomoc
Kłaniam się,
Zamieniłem się z dzieckiem autami bo jego sprzęt ma problem, którym należy się zająć. I zostawiłem mu wczoraj Insignię a dzisiaj ta wywaliła Check Engine i straciła moc.
Czy jest w Wawie jakaś dobra dusza z czytnikiem błędów i pomoże odczytać w czym problem?
Ja niby taki czytnik mam ale primo w Katowicach a secundo on i tak ze srajfonem nie współpracuje. A dziecko ma srajfona.....
Pomocy.
Zamieniłem się z dzieckiem autami bo jego sprzęt ma problem, którym należy się zająć. I zostawiłem mu wczoraj Insignię a dzisiaj ta wywaliła Check Engine i straciła moc.
Czy jest w Wawie jakaś dobra dusza z czytnikiem błędów i pomoże odczytać w czym problem?
Ja niby taki czytnik mam ale primo w Katowicach a secundo on i tak ze srajfonem nie współpracuje. A dziecko ma srajfona.....
Pomocy.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Re: Warszawa pomoc
MOże napisz jaka to insignia, jakie objewy i jaka dzielnica Wawy. Ja jestem jeszcze poza Wawą ale jest szansa że wrócę. Mam Vlinkera.
- Gacek_Rafał
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: F20DVH
- Rok produkcji: 2020
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=10078
- Miasto: Radzionków (śląskie)
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Maq napisz w takiej sytuacji nast razem od razu na FB szybsza reakcja na odp niż forum
- Maq
- Forumowicz
Chodzi o Insignię A z 2016 roku, silnik 2.0cdti 165KM.
Młody mówi, że auto jeździ, ale straciło moc i świeci się Check Engine, to wszystko co wiem.
Auto stoi na Bemowie, ale ponieważ jest ruchawe to młody może podjechać gdziekolwiek.
Młody mówi, że auto jeździ, ale straciło moc i świeci się Check Engine, to wszystko co wiem.
Auto stoi na Bemowie, ale ponieważ jest ruchawe to młody może podjechać gdziekolwiek.
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
No i co dostałeś pomoc
?
Check to może być DPF, sonda czujniki itd itd , kiedy ostatni raz kasowane błędy ?
Check to może być DPF, sonda czujniki itd itd , kiedy ostatni raz kasowane błędy ?
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
@Paweledi123 Może się nie znam i nie mam wiedzy, oświeć mnie co ma wspólnego czas od ostatniego kasowania błędów z pojawiającą się usterką? Co ma wspólnego jedno z drugim ? Bo chyba wszyscy skanują usuwają usterkę i kasują błąd po pojawieniu się problemu. No chyba że znasz jakiś sposób na kasowanie błędów zanim wyskoczą 
- Vexator
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 10 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
ja tak mam (w IB 2.0 diesel) gdy zbyt długo jadę z gazem wciśniętym do dechy. Czujniki HO2S się przegrzewają i taki właśnie mam objaw (u Ciebie to może być coś zupełnie innego), ale zapytaj kierowcę, co robił jak pojawił się błąd 
- Maq
- Forumowicz
@Paweledi123: Nikt się na razie nie odezwał, ale jest weekend, także ciągle liczę na odzew. Błędy kasuje wtedy kiedy występują, ostatnio jakieś 1-1.5 roku temu, jak mi wydmuchało rurę między turbem a intercoolerem.
@Vexator: Kierowca jechał w porannym korku na uczelnię, czyli taka tam standardowa sytuacja.
@Vexator: Kierowca jechał w porannym korku na uczelnię, czyli taka tam standardowa sytuacja.
- Pro
- Klubowicz
- Auto: Insignia B ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Legionowo
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Na Bemowie dopiero za tydzień będę, jak będzie jeszcze potrzeba to mam kompa i opelscannera.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Dzisiaj nie siadam za kółko, bo wróciłem dość późno z nocy muzeów, ale jeśli to aktualne to na odczyt błędów mogę zaprosić do Ząbek (od Bemowa to ok. 15-20 km). Jak chcesz, to tel. wyślę na PW. Mechanikiem nie jestem więc raczej nie naprawię, ale jeśli auto nie jedzie to obstawiam pękniętą jakąś rurę turbo.