--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpel na tle innych marek wg. Opinii "znawców motoryzacyjnych
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Opel na tle innych marek wg. Opinii "znawców motoryzacyj
Auta stają się coraz bardziej globalne więc nie dziwota ze niektóre rozwiązania znajdziemy u skrajnie różnych producentów.Badania nad np.oświetleniem LED to są niewyobrażalne kwoty.Taniej jest je odkupić lub podejrzeć u konkurencji.Myślicie że np. DPF to jest wynalazek Niemców,nic bardziej mylnego.A to tylko dwa przykłady na zbieżność technologii.
-
sonnenberg
no to teraz ja -ten farbowany lis z oszukanym silnikiem 
martwicie się co myślą ludzie o oplu a wyobraźcie sobie jaki "wstyd" jeździć skodą
Zwłaszcza jak kupisz np nowego superba za 150k PLN...paaaanie przecież za tyle to można mieć auto klasy premium - prosto od niemca
Jak szukałem auta dla siebie to zahaczyłem o premium - vołovina - cena jak najbardziej premium, reszta ciut lepsza do tego co mam teraz. Jak dla mnie nie warta tej różnicy.
Problemy mojej insigni były powszechnie znane. Gdyby opel poprawił ją w tych punktach to spokojnie mogę wracać do opla. W chwili obecnej nie ma w moim vw czegoś czego nie mogłoby być w oplu. Tak więc spokojnie czekam na nową asterkę opc - byleby z szybkim automatem i z 6,0 do setki.
martwicie się co myślą ludzie o oplu a wyobraźcie sobie jaki "wstyd" jeździć skodą
Jak szukałem auta dla siebie to zahaczyłem o premium - vołovina - cena jak najbardziej premium, reszta ciut lepsza do tego co mam teraz. Jak dla mnie nie warta tej różnicy.
Problemy mojej insigni były powszechnie znane. Gdyby opel poprawił ją w tych punktach to spokojnie mogę wracać do opla. W chwili obecnej nie ma w moim vw czegoś czego nie mogłoby być w oplu. Tak więc spokojnie czekam na nową asterkę opc - byleby z szybkim automatem i z 6,0 do setki.
-
MichalMisiek
No też czekam na ASTRE OPC bo obecnie "napaliłem" się na nowego FOCUS'a RS'a
Miałem brać kobitce ale chyba zostawię jej ISIE.
- Mikołaj
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1,6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Amsterdam/Sosnowiec
Opel na tle innych marek wg. Opinii "znawców motoryzacyjnych
Opel to fajne auto
wiadomo że jak każde inne ma wady i zalety. Iśka to nie wliczając Vivaro jest moim drugim Oplem. Pierwsza była Vectra C. Przejeździłem nią 3-lata i zrobiłem coś koło 120 kkm i nic przy niej nie robiłem. W ogóle się nie psuła, podobnie mam teraz z Insignią
oby tak dalej. Mam dwóch szwagrów, jeden jeździ A6 kompletnie golas, ale cieszy się że ma A6, mnie to w ogóle nie rajcuje. Kolejny ma BMW 530d z 2007 r na wypasie, ale najechane 270 kkm. Przy 240 kkm wymieniał silnik, bo rozrząd się rozleciał i już nie było co zbierać. A ceny poszczególnych części to jakiś kosmos
Jeździłem też C5 i to też bardzo fajne autko, lubię komfort i zastanawiam się właśnie czy przy zmianie auta nie wrócę do C5
Mimo że moim faworytem cały czas jest Mercedes E-klasa
Ale jakoś zawsze przy zakupie chyba rozsądek wygrywa i Mietek idzie w odstawkę.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
wiadomo że jak każde inne ma wady i zalety. Iśka to nie wliczając Vivaro jest moim drugim Oplem. Pierwsza była Vectra C. Przejeździłem nią 3-lata i zrobiłem coś koło 120 kkm i nic przy niej nie robiłem. W ogóle się nie psuła, podobnie mam teraz z Insignią
oby tak dalej. Mam dwóch szwagrów, jeden jeździ A6 kompletnie golas, ale cieszy się że ma A6, mnie to w ogóle nie rajcuje. Kolejny ma BMW 530d z 2007 r na wypasie, ale najechane 270 kkm. Przy 240 kkm wymieniał silnik, bo rozrząd się rozleciał i już nie było co zbierać. A ceny poszczególnych części to jakiś kosmos
Jeździłem też C5 i to też bardzo fajne autko, lubię komfort i zastanawiam się właśnie czy przy zmianie auta nie wrócę do C5
Mimo że moim faworytem cały czas jest Mercedes E-klasa
Ale jakoś zawsze przy zakupie chyba rozsądek wygrywa i Mietek idzie w odstawkę.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Mnie wprost handlowiec aut używanych Bmw powiedział aby odpuścić roczniki 2011, 2012 a szukać 13 i 14. Jak sam przyznał tylko 10% aut oni odkupują od klientów w rozliczeniu celem dalszej sprzedaży bo reszta po prostu nie spełnia standardów. To o czymś świadczy.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Fenins
Ale się dyskusja wywiązała
Punkt widzenie często zależy od punktu siedzenia. Insignia nie jest klasą premium ale jest uważam bardzo "reprezentacyjna".
W przypadku używanego samochodu zapewne zdrowo rozsądkowo wybrałbym młodsze nie premium - kilka aut "premium" miałem i w każdym jednym awarie większe lub mniejsze spędzały mi sen z powiek
Opel od czasu vectry poszedł baaaaaardzo do przodu i wciąż idzie.
Wyposażyłem swoją Insignie w prawie wszystko co było w katalogu - poza skórą, szyberdachem i webasto. W segmencie premium trzeba na dzień dobry dopłacać np do dwustrefowej klimy, dobrze, że elektryczne szyby są standardem
Uważam, że na tle konkurencji Opel ma dobre ceny i atrakcyjne rabaty a do tego koszty serwisowania są na "normalnym" poziomie. Co do aktuanej konkurencji jakbym ponownie wybierał dziś samochód napewno rozważyłbym nowego superba - w Isi jednak trochę ciasno, lub poczekałbym jeszcze chwilę na nową Kugę po lifcie.
Punkt widzenie często zależy od punktu siedzenia. Insignia nie jest klasą premium ale jest uważam bardzo "reprezentacyjna".
W przypadku używanego samochodu zapewne zdrowo rozsądkowo wybrałbym młodsze nie premium - kilka aut "premium" miałem i w każdym jednym awarie większe lub mniejsze spędzały mi sen z powiek
Opel od czasu vectry poszedł baaaaaardzo do przodu i wciąż idzie.
Wyposażyłem swoją Insignie w prawie wszystko co było w katalogu - poza skórą, szyberdachem i webasto. W segmencie premium trzeba na dzień dobry dopłacać np do dwustrefowej klimy, dobrze, że elektryczne szyby są standardem
Uważam, że na tle konkurencji Opel ma dobre ceny i atrakcyjne rabaty a do tego koszty serwisowania są na "normalnym" poziomie. Co do aktuanej konkurencji jakbym ponownie wybierał dziś samochód napewno rozważyłbym nowego superba - w Isi jednak trochę ciasno, lub poczekałbym jeszcze chwilę na nową Kugę po lifcie.
-
Gizd
Pod koniec roku wychodzi nowa Insignia i w przeciwieństwie do obecnej chyba mi bardzie do gustu przypadnie. Podobno ma być tez OPC.
- peja-1991
- Kontakt:
wyjdzie dopiero w 2017 roku
w tym będzie Astra V ST oraz Mokka X
w tym będzie Astra V ST oraz Mokka X
-
Gizd
A to może w PL. W De ma być jeszcze w tym roku.
http://www.autobild.de/bilder/opel-neuh ... html#bild7
Trochę poczytałem i faktycznie różnie piszą raz 2016 raz 2017. W każdym razie prezentacja będzie jeszcze w tym roku, bo dostałem kalendarz wydarzeń i zaproszenie na prezentacje od Dilera w mojej miejscowości.
http://www.autobild.de/bilder/opel-neuh ... html#bild7
Trochę poczytałem i faktycznie różnie piszą raz 2016 raz 2017. W każdym razie prezentacja będzie jeszcze w tym roku, bo dostałem kalendarz wydarzeń i zaproszenie na prezentacje od Dilera w mojej miejscowości.
Ostatnio zmieniony 3 mar 2016, o 20:24 przez Gizd, łącznie zmieniany 1 raz.
- peja-1991
- Kontakt:
A co to za różnica czy w De czy w Pl? Auto początkowo miało być w 2016 ale obecną Insignia sprzedaje się bardzo dobrze i prawdopodobnie dopiero w 1 kwartale 2017 auto będzie w sprzedaży. Może na przełomie roku zaprezentują auto.
-
Gizd
Na 99% najpóźniej przed świętami, ponieważ w DE miedzy świętami a nowym rokiem wielu ma wolne i są na urlopach.
- peja-1991
- Kontakt:
Przed końcem roku będzie Mokka X, nie sądzę aby Opel chciał wprowadzić 2 auta w tym samym czasie
-
Gizd
Będzie nowe Combo pod koniec roku, jeszcze cos elektrycznego i może jeszcze cos, wiec dlaczego nie może być jeszcze Insigni?
- peja-1991
- Kontakt:
Pożyjemy, zobaczymy
-
sonnenberg
dla poszerzenia horyzontów polecam obejrzenie zdjęć jak wygląda kierownica, gałka zmiany biegów i okolica kluczyka w mega-premium porsche 911 przy 200k przebiegu....
nie mam pytań.
http://otomoto.pl/oferta/porsche-911-po ... yjsUJ.html
nie mam pytań.
http://otomoto.pl/oferta/porsche-911-po ... yjsUJ.html
- peja-1991
- Kontakt:
W weekend miałem przyjemność polatać trochę nowym Lexusem RC200t
Auto fenomenalnie zestrojone - 245 KM 350 Nm.
Może na papierze szału nie ma -7,5 s do 100 ale napęd na tył, szpera, perfekcyjna 8 stopniowa skrzynia, masa elektroniki i perfekcyjne wnętrze, 4 tryby jazdy w tym sport + dają świetne wrażenia z jazdy.
Miałem auto w pakiecie FSport z pełną elektryka foteli, grzaniem, wentylacją, wszystkie światła ledowe, elektrycznie regulowana kierownica, podgrzewana, navi itp.
Fajny patent z uchwytem na pas po który nie trzeba sięgać za siebie.
Kilka fotek poniżej
Auto fenomenalnie zestrojone - 245 KM 350 Nm.
Może na papierze szału nie ma -7,5 s do 100 ale napęd na tył, szpera, perfekcyjna 8 stopniowa skrzynia, masa elektroniki i perfekcyjne wnętrze, 4 tryby jazdy w tym sport + dają świetne wrażenia z jazdy.
Miałem auto w pakiecie FSport z pełną elektryka foteli, grzaniem, wentylacją, wszystkie światła ledowe, elektrycznie regulowana kierownica, podgrzewana, navi itp.
Fajny patent z uchwytem na pas po który nie trzeba sięgać za siebie.
Kilka fotek poniżej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.