--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCo dzisiaj zrobiłem przy swoim aucie ?
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem przy swoim aucie ?
Nie ma wyboru do GSi wśród "oryginałów". Poza tym wolę jasne felgi. Czarne totalnie do mnie nie przemawiają. Jako tako pogodziłem się z letnimi, które są grafitowe ze srebrnymi powierzchniami.
M.
M.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 264 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Mnie pytasz?
No mi chodziło o te pierścienie, bo Pan montujący nie umiał mi odpowiedzieć czy ich nie pogubił.
Felgi te są z mojego auta, od nowości jej, nie wiem dlaczego takie , nie pytaj mnie. Ale jak byłam w ASO tydzień temu i płaciłam w serwisie za wynajem pojazdu zastępczego, to mieli wiele wzorów felg w tym nie wszystkie oplowskie, to pewnie jakieś takie z podobnej serii, ale takie dali w pakiecie zimowym w Chorzowie w styczniu 2011 i takie są, nie będę cudaczyć i wymieniać, bo przewiduję że ona będzie ze mną jeszcze max rok.
Mnie kręcą felgi antracytowe
Radio 357 :)
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Antracyt brzmi ładniej i jest piękny, taki głęboki czarny i może być połysk lub mat
Grafit ma kolor antracytu, więc w czym problem? masz problem z kolorami?? Jak Igor Wielkopolski
Grafit ma kolor antracytu, więc w czym problem? masz problem z kolorami?? Jak Igor Wielkopolski
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Nie temat o kolorach. Zobacz antracyt w większości nowych osiedli. Tam jest go bardzo dużo. Jak chcesz to Ci poślę nr ral... 
Dodano po 2 minutach 5 sekundach:
Super ujęcie tej srebrnej GSI na tle świateł do startu
Dodano po 2 minutach 5 sekundach:
Super ujęcie tej srebrnej GSI na tle świateł do startu
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Nie lubię zimy, bo zawsze obawiam się innych na drodze. Sam lubię pojeździć po świeżym śniegu, poprzednią Insią specjalnie wyjeżdżałem w nocy na puste ulice troszkę się pobawić (bardziej - wyczuć ją), wiem że żona też sobie doskonale poradzi, ale martwią mnie bezmyślnicy i sparaliżowani gamonie.
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@wassermann, potwierdzam Twoje nielubienie. Też boję się innych, zwłaszcza że ja jadę dużym i czasem muszę bandę śniegu zaczepiać bo ktoś jakimś maluchem nawala drogą środkiem prawie w mieście. Boję się po prostu. Zimą wynajmuję sobie często kierowcę jak muszę gdzieś dalej jechać i wracać nad ranem. Zimą wolałam manual, bo świetnie sobie radziłam i z napędem na tył i umiałam/lubiłam hamować silnikiem. W automacie nie mam jeszcze jakoś przekonania że ona wie co robi
bo ja bym to sama zrobiła inaczej. Chociaż to moja trzecia zima będzie z automatem już. Pewnie zimą będę więcej mazdą 6 latać , tzn jak tylko będę miała okazję, niech ten mój automat odpoczywa na swych nowych kozaczkach 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
1.Dziś przywieziono moje koła letnie z serwisu. (syn je układał mówiąc: "mamo, to są buciki Twojego ukochanego dziecka"
)
2.Do lakierowania dałam nową zaślepkę prawego spryskiwacza,
3. Włożyłam dywaniki gumowe, te welurowe czekają na pranie.
4. Zrobiłam kolejną dziurę obcasem w wykładzinie, co prawda obcas w innym kolorze, ale dziury wyglądają jak dziury- jak tak dalej pójdzie to sprzedawać ją kiedyś będę z dywanem przesitowanym jak durszlak
co poradzić na te szpilki?
2.Do lakierowania dałam nową zaślepkę prawego spryskiwacza,
3. Włożyłam dywaniki gumowe, te welurowe czekają na pranie.
4. Zrobiłam kolejną dziurę obcasem w wykładzinie, co prawda obcas w innym kolorze, ale dziury wyglądają jak dziury- jak tak dalej pójdzie to sprzedawać ją kiedyś będę z dywanem przesitowanym jak durszlak
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Moja Blacharnia-lakiernia dzwoniła, że już polakierowali moją nową zaślepkę spryskiwacza prawego reflektora i że zapraszają na odbiór z montażem
to teraz tyko wcisnąć ich w termin po niedzieli. Szkoda, że nie zadzwonili rano bo dziś Black Friday, to bym pogrzała kartę w terminalach też, a tak spędzam grzecznie piątkowy wieczór i nie wydaję $
cały tydzień z powodu tego braku zaślepki jeżdżę drugim autem, bo obciach jeździć z dziurą
Tak więc Iśka moja na urlopie.
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Jak będą ci zakładać nowa to niech sprawdza czy stara z drugiej strony dobrze się trzyma, bo to stosunkowo częsta przypadłość że te zaślepki same z siebie się ukrywają od pędu powietrza.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Ping, nie będę sprawdzać, bo jak będą sprawdzali to pewnie połamią. Moja leżała przy aucie na mojej posesji ale z boku auta, więc albo ją tak "przewiało" albo miałam gościa na posesji przy aucie, który chciał sobie "pożyczyć" na zamówienie (bramę wtedy zostawiłam otwartą). Z tym prawym to trochę i tak fuks.. bo malowanie poszło gratis na "smutną minkę" bo to się stało w kilka dni po odbiorze mojego auta z lakierni, gdzie zdejmowali przedni zderzak, więc mogli uszkodzić mechanicznie, nie? Zapłaciłam 125zł, bo i mam zniżki i lakierowania nie liczą, a nowa bez zniżek i z opłatą za malowanie to 300zł.
Niech oni lepiej nie łamią mi drugiej, jak odpadnie to będę myślała wtedy. Teraz nie jeżdżę bo i się boję aby mi nikt nie dłubał w tych spryskiwaczach jak auto wiele godzin stoi na parkingu pod robotą.
Niech oni lepiej nie łamią mi drugiej, jak odpadnie to będę myślała wtedy. Teraz nie jeżdżę bo i się boję aby mi nikt nie dłubał w tych spryskiwaczach jak auto wiele godzin stoi na parkingu pod robotą.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@mazmarcin, -a dziękuję, dziękuję za "uznanie". We wrześniu 2017 w moim serwisie odebrałam faktury za 12tys zł i też pytałam czy jestem najlepszym klientem roku, lub chociaż miesiąca
(wszędzie chcę być najlepsza
haha ) ale wtedy remoncik mojej szedł + pirelli nowe i szykowałam toyotę do sprzedaży i jeszcze coś w mazdzie robiłam i tak się nazbierało. Aż mi ręka drżała jak klikałam potem te przelewy
bolało 
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
zazdroszczę Wam każdy coś robi przy swoim aucie a Ja jeszcze tydzień muszę czekać.
na przyszły piątek planuję odebrać w końcu swoją Isię
na przyszły piątek planuję odebrać w końcu swoją Isię
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
przecież robisz- będziesz miał nowy silnik
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Ja im wcale nie zazdroszczę, a współczuję. Jak coś robisz ciągle to oznacza, że się psuje. Ja przy swoich nic nie robię poza myciem i jestem zadowolony
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
ja nie wiem czy mi się psuje-znika, czy mi kradną
nie wnikam 
Gdybym tak się nie tłukła i nie gubiła zaślepek mojej Lalki, to jedyna robota w tym roku w mojej to zbiornik podciśnienia turbiny, więc benzynka moja uważam że jest OK. Przede mną jeszcze wymiana klocków i tarcz z przodu, ale to już z powodu ilości km jakie robię. I zamówię je w moim serwisie bo tu mi dadzą brembo za 800zł a w aso gm za 1200. Ale to w grudniu bo muszę rok zamknąć podatkowy i kosztów porobić. Tak więc na części 2tys w tym roku i opony zimowe nowe 1200, więc znośnie, nie napiszę tylko ile wydałam na paliwo do niej bo to już jest straszne

Gdybym tak się nie tłukła i nie gubiła zaślepek mojej Lalki, to jedyna robota w tym roku w mojej to zbiornik podciśnienia turbiny, więc benzynka moja uważam że jest OK. Przede mną jeszcze wymiana klocków i tarcz z przodu, ale to już z powodu ilości km jakie robię. I zamówię je w moim serwisie bo tu mi dadzą brembo za 800zł a w aso gm za 1200. Ale to w grudniu bo muszę rok zamknąć podatkowy i kosztów porobić. Tak więc na części 2tys w tym roku i opony zimowe nowe 1200, więc znośnie, nie napiszę tylko ile wydałam na paliwo do niej bo to już jest straszne
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
dziękuję za ciepłe słowa wszystkim
nawet za szydercze
Dodano po 18 minutach 22 sekundach:
@dokia
A drzwi , opona , zderzak?? Nie mów że nalypke dla NAJLEPSZEGO KLIENTA tak.sobie dają
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Igor, to nie było moje tylko dla PZU, a opony z dumy popękały. Przecież napisałam że gdybym się tyle nie tłukła, to byłoby tylko to co wydałam i ja tyle wydałam w tym roku, czyli od wbicia pierwszych drzwi rok temu do teraz. Opony Pirelli wiosną też nie ja kupowałam tylko mi na nie $ przysłało PZU
(sorry, za lokowanie produktu, ale ona już bardziej ich niż moja, nie?
dołożyli przez rok połowę jej wartości
)
Zatankowane dziś wszystkie wozy, moja dzisiaj pierwszy raz u mnie dostała tę tańszą benzynkę, tj nie V-Power. ciekawa jestem czy będzie się boczyć błędem od ubogiej mieszanki
te tańsze paliwo na moim Shell to dla mnie 4,77zł/litr brutto. W tym tyg mam planowane do nawinięcia na jej licznik ok 1000km to sprawdzę cy jest jakaś różnica w moich odczuciach.
Zatankowane dziś wszystkie wozy, moja dzisiaj pierwszy raz u mnie dostała tę tańszą benzynkę, tj nie V-Power. ciekawa jestem czy będzie się boczyć błędem od ubogiej mieszanki