--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAle pech
- wojciechhh
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Niemcy NRW
- Otrzymał piwo: 3 razy
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Ale pech
Te podane kary są dla terenu zbudowanego-a w przepisach niemieckich jest jeszcze taryfikator dla terenu niezabudowanego. A ten chyba was bardziej interesuje
Sent from mobile.
Sent from mobile.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Przekroczenie prędkości poza terenem zabudowanym ( np. droga krajowa, autostrada, także na odcinkach remontowanych)
do 10 km/h 10,- EUR
11-15 km/h 20,- EUR
16-20 km/h 30,- EUR
21-25 km/h 70,- EUR, 1 punkt
26-30 km/h 80,- EUR, 3 punkty karne
31-40 km/h 120,- EUR, 3 punkty karne
41-50 km/h 160,- EUR, 3 punkty karne i 1 miesiąc zakazu prowadzenia pojazdu
51-60 km/h 240,- EUR, 4 punkty karne, 1 miesiąc zakazu prowadzenia pojazdu
61-70 km/h 440,- EUR, 4 punkty karne, 2 miesiące zakazu prowadzenia pojazdu
ponad 70 km/h 600,- EUR, 4 punkty, 3 miesiące zakazu prowadzenia pojazdu
Uwaga!
Zakaz prowadzenia pojazdów zostanie nałożony także wtedy, gdy w ciagu roku zostaną stwierdzone 2 zdarzenia, w których zostanie przekroczona prędkość powyżej 25km/h.
Po za tym przy trzecim przekroczeniu prędkości, który skutkuje wpisem w rejestrze punktow karnych we Flensburgu, możliwe jest także ukaranie zakazem prowadzenia pojazdu.
Tolerancja błędu pomiaru wynosi 3km/h przy prędkościach do 100 km/h, powyżej 100 km/h 3%
Najczęściej tachometr samochodu pokazuje większą prędkość niż była w rzeczywistości.
Tekst z Berlińczyka 2013
do 10 km/h 10,- EUR
11-15 km/h 20,- EUR
16-20 km/h 30,- EUR
21-25 km/h 70,- EUR, 1 punkt
26-30 km/h 80,- EUR, 3 punkty karne
31-40 km/h 120,- EUR, 3 punkty karne
41-50 km/h 160,- EUR, 3 punkty karne i 1 miesiąc zakazu prowadzenia pojazdu
51-60 km/h 240,- EUR, 4 punkty karne, 1 miesiąc zakazu prowadzenia pojazdu
61-70 km/h 440,- EUR, 4 punkty karne, 2 miesiące zakazu prowadzenia pojazdu
ponad 70 km/h 600,- EUR, 4 punkty, 3 miesiące zakazu prowadzenia pojazdu
Uwaga!
Zakaz prowadzenia pojazdów zostanie nałożony także wtedy, gdy w ciagu roku zostaną stwierdzone 2 zdarzenia, w których zostanie przekroczona prędkość powyżej 25km/h.
Po za tym przy trzecim przekroczeniu prędkości, który skutkuje wpisem w rejestrze punktow karnych we Flensburgu, możliwe jest także ukaranie zakazem prowadzenia pojazdu.
Tolerancja błędu pomiaru wynosi 3km/h przy prędkościach do 100 km/h, powyżej 100 km/h 3%
Najczęściej tachometr samochodu pokazuje większą prędkość niż była w rzeczywistości.
Tekst z Berlińczyka 2013
-
kicaj
- Użytkownik
Dodam że Niemcy odejmują z urzędu to nieoznaczenie pomiaru. Więc przy 150 powinno być o 4.5 mniej 
Sent from mobile.
Sent from mobile.
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Toruń
Z tego co kiedys czytalem to liczniki tez zawyżaja wartości przy wysokich prędkosciach....
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
-
Grzegorz
U mnie licznik zawyża tak około 7 kmhhRadek_TRN pisze:Z tego co kiedys czytalem to liczniki tez zawyżaja wartości przy wysokich prędkosciach....
- wojciechhh
- Użytkownik
Re: Odp: Ale pech
To tak jak u mnie , ale km mierzy idealnie. Sprawdzałem na 1000km różnica między GPS to 30km.Grzegorz pisze:U mnie licznik zawyża tak około 7 kmhhRadek_TRN pisze:Z tego co kiedys czytalem to liczniki tez zawyżaja wartości przy wysokich prędkosciach....
Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
-
picky
Nie wiem czy to nazwać pechem(mogło trafić na kogoś innego), ale wczoraj ktoś przetarł furmanką mi przód i musiał się tak zdenerwować,że wyżył się na mojej masce. Rysa, żeby nie powiedzieć rynna do podkładu. Ogólnie ślady przetarcia laczka na ramce tablicy i ta rysa. Były widoczne przetarcia błękitnego lakieru na zderzaku, ale przetarłem ręką i zeszły.
- wojciechhh
- Użytkownik
Jak do podkładu, to chyba dość poważnie. Współczucie
-
picky
Byłem u lakiernika. Bez malowania całej się nie obejdzie. Wizyta omówiona na poniedziałek.
Bez wypadku a zderzak, maska malowana i szyba wymieniona.
Bez wypadku a zderzak, maska malowana i szyba wymieniona.
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
a pójdzie to przynajmniej na ubezpieczenie?
BTW. Mialem kiedyś w Vectzre podobnie - w Holandii jakiś życzliwy przejechał mi cały bok do podkładu. Wqrwienie niesamowite ale niemoc również
BTW. Mialem kiedyś w Vectzre podobnie - w Holandii jakiś życzliwy przejechał mi cały bok do podkładu. Wqrwienie niesamowite ale niemoc również
- wojciechhh
- Użytkownik
Nowe stawki za wykroczenia drogowe w Niemczech.
http://www.bz-berlin.de/ratgeber/ab-1-m ... 35240.html
http://www.bz-berlin.de/ratgeber/ab-1-m ... 35240.html
- alex_k
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bielsko-Biała
Wczoraj nagrała mnie Isia pod Piotrkowem. Miałem okazje zobaczyć ją od środka
300 i 8 pkt.
Najgorsze jest to ze nagrywali mnie z ponad 300 m. Nie było szans ich zidentyfikować.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
300 i 8 pkt.
Najgorsze jest to ze nagrywali mnie z ponad 300 m. Nie było szans ich zidentyfikować.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Toruń
Alex lecąc ostatnio tym odcinkiem (środa) tylko pomiędzy Częstochową a Piotrkowem kręciło się 5 nieoznakowanych radiowozów - Passat, Insignie i Superby. To już nie jest (wg mnie nigdy nie było) pilnowanie przepisów ale permanentne polowanie.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
- alex_k
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bielsko-Biała
Np ja pare km wcześniej uniknąłem superba i to mnie uspilo
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
-
kicaj
- Użytkownik
ale oznakowanego radiowozu to nie uświadczysz na drodze...
wstyd... bo w cywilizowanym świecie najpierw będzie parę radiowozów co by uspokoić kierowców a dopiero potem nieznakowany łapie niesfornych.
najpierw prewencja potem łapanka a u nas niestety od razu gonitwa za kasą...
sorki że tak piszę ale to co widzę na drodze, a raczej to czego nie widzę (czyt. radiowozów oznakowanych) w polsce to naprawdę aż żal...
a to co pół roku temu widziałem na jednej drodze to już przesada. Na drodze poza obszarem zabudowanym gdzie ograniczenie jest do 80 (a czasem mniej) a wszyscy i tak lecą ponad 120, leciałem jakieś 100. dogonił mnie nieoznakowany ITD zaczął mierzyć prędkość ale się zreflektowałem i zwolniłem. to mnie wyprzedził i zacząłgonić innych szybszych musiałmieć ze 140 na budziku żeby dogonić szybszych... szkoda gadać...
wstyd... bo w cywilizowanym świecie najpierw będzie parę radiowozów co by uspokoić kierowców a dopiero potem nieznakowany łapie niesfornych.
najpierw prewencja potem łapanka a u nas niestety od razu gonitwa za kasą...
sorki że tak piszę ale to co widzę na drodze, a raczej to czego nie widzę (czyt. radiowozów oznakowanych) w polsce to naprawdę aż żal...
a to co pół roku temu widziałem na jednej drodze to już przesada. Na drodze poza obszarem zabudowanym gdzie ograniczenie jest do 80 (a czasem mniej) a wszyscy i tak lecą ponad 120, leciałem jakieś 100. dogonił mnie nieoznakowany ITD zaczął mierzyć prędkość ale się zreflektowałem i zwolniłem. to mnie wyprzedził i zacząłgonić innych szybszych musiałmieć ze 140 na budziku żeby dogonić szybszych... szkoda gadać...
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Tia... no może jeszcze powinni znaki ustawiać uwaga nieoznakowany wóz policyjny za 1km
Żal to jest czytać takie teksty o cywilizowanym świecie gdzie niby co - najpierw oznakowane prewencyjnie paradują po szosie a dopiero potem nieoznakowane łapią? Co za bzdura. Nigdzie w świecie nie spotkałem się z czymś takim, chyb że jeszcze nie trafiłem do tego cywilizowanego. Łapią jeszcze gorzej niż u nas. U nas przynajmniej jak stoją z suszarką to pięknie przy drodze, widoczni i oświetleni, jak na wystawie. W innych krajach gdzie tam, radar niewidoczny w krzakach, misiek w furmance za kolejnymi krzakami albo za jakimś płotem, niczego nie widać. Dopiero po fakcie się dowiadujesz.
I nie rozumiem oburzenia - jeździsz przepisowo to się nie masz czego obawiać, świadomie łamiesz przepisy to i świadomie przyjmujesz za to nagrody.
Żal to jest czytać takie teksty o cywilizowanym świecie gdzie niby co - najpierw oznakowane prewencyjnie paradują po szosie a dopiero potem nieoznakowane łapią? Co za bzdura. Nigdzie w świecie nie spotkałem się z czymś takim, chyb że jeszcze nie trafiłem do tego cywilizowanego. Łapią jeszcze gorzej niż u nas. U nas przynajmniej jak stoją z suszarką to pięknie przy drodze, widoczni i oświetleni, jak na wystawie. W innych krajach gdzie tam, radar niewidoczny w krzakach, misiek w furmance za kolejnymi krzakami albo za jakimś płotem, niczego nie widać. Dopiero po fakcie się dowiadujesz.
I nie rozumiem oburzenia - jeździsz przepisowo to się nie masz czego obawiać, świadomie łamiesz przepisy to i świadomie przyjmujesz za to nagrody.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Nie zgodzę się Yerry że stoją pięknie widoczni. Bardzo często sa schowani za przystankiem, czy właśnie krzakami. Ja uważam że za dużo tego jest : oznakowane, tajniaki, itd, fotoradary, odcinkowe pomiary prędkości. A jak potrzeba policję do wypadku albo do kierowania ruchem to się czeka 2 h. Ponadto powinni zatrzymać Cię jak popełniles wykroczenie a nie jadą za Toba i czekają aż Ci się namnoży więcej.
Co do jazdy zgodnej z przepisami - ilu idiotów jeździ po drogach to jedno ale ile samochodów porusza się po drogach i po jakich drogach to druga sprawa.
Co do jazdy zgodnej z przepisami - ilu idiotów jeździ po drogach to jedno ale ile samochodów porusza się po drogach i po jakich drogach to druga sprawa.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński