--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuUbezpieczenie auta OC AC
-
AmazingEvents
Re: Ubezpieczenie auta OC AC
Pakiet pakietowi nie równy, tak samo zniżki na daną osobę
Jak ktoś coś potrzebuje przeliczyć, to pisać lub najlepiej dzwonić do mnie
Jak ktoś coś potrzebuje przeliczyć, to pisać lub najlepiej dzwonić do mnie
- m4gz
- Forumowicz
- Auto: Insignia 2.0T 4x4
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdańsk
Mnie w PZU na full wypasie OC i AC i NW razem kosztuje 2500 zł. Jakby co mogę pomóc klubowiczom z tańszym ubezpieczeniem 
-
Pobo1315
2500 to chyba dość sporo. Ja mam full (oc+ac+nw i do tego lawetę na terenie RP i nocleg do chyb 3 dób+naprawy na miejscu np.przebite koło itd. czyli pełen assistanse. Dodatkowo dostałem assistanse na Europę. ) za powyższe zapłaciłem 2000 i wydawało mi sie to dużo. A i jeszcze mam zabezpieczenie wartości pojazdu na czas ubezpieczenie czyli jeśli auto mam ubezpieczone na 41000 to jak w listopadzie cos sie wydarzy to jego wartość nie spada.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- m4gz
- Forumowicz
- Auto: Insignia 2.0T 4x4
- Kod silnika: A16XHT
- Miasto: Gdańsk
W tym moim pakiecie też jest laweta, auto zastępcze na czas naprawy, ochrona szyb, nawet ochrona tapicerki jeżeli pasażer coś mi z nią zrobi, naprawa na częściach oryginalnych, pełne ubezpieczenie w razie kradzieży i też wartość pojazdu do samego końca nie spada. Z tym, że ja miałem szkodę 2 lata temu i nigdy nie miałem AC a samochód został wyceniony na 60 tys zł - także jak dla mnie to ubezpieczenie na tle innych wypada bardzo dobrze. A w przypadku kiedy ktoś ma już jakieś zniżki to na pewno będzie jeszcze taniej.
-
skuby
właśnie kupiłem samochód i go zrobiłem na pic i teraz właśnie zastanawiam się nad wzięciem jakiegoś ubezpieczenia ale zastanawiam się jak to teraz wygląda. Chcę wziąć też AC NNW i szyby ubezpieczyć ale zastanawiam się jak to teraz jest. Poprzednią brykę miałem w towarzystwie ubezpieczeń wzajemnych ale jak go uszkodziłem (i to nie z mojej winy tylko chędożonej sarenki co mi wyskoczyła pod koła) to mi takie problemy robili z wypłatą AC że myślałem że pojadę tam do nich i kogoś odpalę... No i tu pytanie którzy ubezpieczyciele są rzeczywiście sensownie wypłacalni w przypadku takich sytuacji i skąd wziąć jakieś sensowne porównania ich cen? Myślicie że jak sobie wbiję dane do takiego rankomatu to mi pokarze sensowne dane? Jak to się ma do aktualnej sytuacji na rynku?
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Każdy ubezpieczyciel przy wycenie i wypłacie kombinuje. Jedni trochę mniej, drudzy więcej.
Rankomat pokaże Ci orientacyjne stawki (zależy ile danych podasz) ale pozwala sobie wyrobić opinię na temat stawek u poszczególnych ubezpieczycieli.
Rankomat pokaże Ci orientacyjne stawki (zależy ile danych podasz) ale pozwala sobie wyrobić opinię na temat stawek u poszczególnych ubezpieczycieli.
- Paweł Pablo
- Użytkownik
- Auto: Insignia A ST FL
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Wyrzysk/Piła/Wielkopolska
- Postawił piwo: 2 razy
Ja mogę ze swojej strony polecić ac w warta/hdi ,miałem podobną szkodę też mi w tamtym roku leśny zwierz wpadł pod koła .Umówiłem się z likwidatorem w ASO Opla przyjechał wycenili wszystko na orginalnych częściach zero problemu i auto naprawione w Aso .
-
skuby
No z tym rankomatem to racja że daje ciekawy wgląd w to jak to na rynku wygląda i w ogóle (znalazłem opcję że mogę sobie kliknąć na danego ubezpieczyciela i się ze mną ktoś od nich skontaktuje) ale niestety najtańsze pokazuje dla mnie tuwy nadal a jak już mówiłem nie chcę mieć z nimi nic wspólnego i tyle. Obczaję oferty tej warty i hdi ale są dość wysoko na liście cen którą mi tam pokazuje... a co myślicie o takiej axie albo hestii?? Są u mnie mniej więcej po środku na liście 
-
AmazingEvents
rankomat i tym podobne mozna sobie wsadzić w .... buty
Odezwij się na pw lub zadzwoń do mnie, to Ci przeliczę wszystkie firmy godne polecenia w tym Hestię
Odezwij się na pw lub zadzwoń do mnie, to Ci przeliczę wszystkie firmy godne polecenia w tym Hestię
-
skuby
czy ja wiem?? tam mogę sobie poprosić o kontakt od agenta każdej z tych firm i z nim to ustalać na od razu tylko zastanawiam się czy byście mi nie odradzili bądź doradzili jakichś firm na podstawie doświadczeń? Jak już mówiłem nie chcę się znowu naciąć na jakieś badziewo co to tylko liczą żeby "wziąć hajs od ciebie a jak coś sie stanie to się bujaj" :/
-
AmazingEvents
Gówno prawda
Kontakt jest do agentów rankomatu, a nie do konkretnej firmy 
-
maciej87-m1
- Forumowicz
- Auto: INSIGNIA 2.0 131KM H
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: okolice Kartuz (Pomorskie)
Jeśli mogę tobie coś doradzić, to przede wszystkim sprawdź warunki ubezpieczenia. Ja miałem w AXA i byłem mega zadowolony, zarówno przy opłacie składki, jak i przy wypłacie odszkodowania.
- pjoter1
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 3 razy
Michał, ale to zamiast gadać że rankomat można sobie wsadzić, napisz koledze dlaczego twoja multiagencja jest lepsza od rankomatu? Z punktu widzenia klienta agencje czy porównywarki to po prostu pośrednicy.
Kontakt jest czasem do firmy a czasem do agenta porównywarki - to zależy od umowy między firmą ubezp. a porównywarką.
Wysłane z mojego Cray XC40
Kontakt jest czasem do firmy a czasem do agenta porównywarki - to zależy od umowy między firmą ubezp. a porównywarką.
-
AmazingEvents
Dlatego, że jeśli klient u mnie chce ofertę, to taką polisę później opłaca, a oferty z Rankomatu itp rzadko mają pokrycie z finalną rzeczywistą stawką za ubezpieczenie. Są tylko po to, żeby przyciągnąć klienta niestety.
Agenci mają takie same stawki jak punkty wyłączne danej firmy, a spotkałem się już też nie raz z przypadkami, że miałem lepszą ofertę niż punkt wyłączny
Agenci mają takie same stawki jak punkty wyłączne danej firmy, a spotkałem się już też nie raz z przypadkami, że miałem lepszą ofertę niż punkt wyłączny
- pjoter1
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 3 razy
To ja od siebie jeszcze dodam że szczególnie osoba nieobeznana w terminach ubezpieczeniowych, warto by skorzystała z usług agenta, który wg. mnie powinien potrafić doradzić w wyborze odpowiednich opcji na polisie i wskazać różnice w OWU.
Spodziewam się, że takie doradztwo przy masówce jaką robi rankomat jest na niskim poziomie.
Spodziewam się, że takie doradztwo przy masówce jaką robi rankomat jest na niskim poziomie.
- Paweł Pablo
- Użytkownik
- Auto: Insignia A ST FL
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Wyrzysk/Piła/Wielkopolska
- Postawił piwo: 2 razy
Nie czarujmy się za dobre ubezpieczenie trzeba trochę zapłacić,takie moje zdanie.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Miesiąc temu przedłużałem swoje ubezpieczenie w Warcie (nie chciało mi się szukać i brak czasu) ale jako ciekawostkę usłyszałem że oni stosują stawkę 95% z ubiegłego roku. Jest to jakaś ciekawa sprawa w czasach kiedy z roku na rok towarzystwa podnoszą stawki. Na pewno jest w tym jakiś haczyk bo wartość furmanki maleje i od niej jest liczone ale czy to się przekłada na te 95% 
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020