--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuŻarówki LED w domu.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Żarówki LED w domu.
ja też już kiedyś czytałem.
Niby wszystko fajnie ale żeby wymienić żarówki w całym domu to spory wydatek, a kiedy się zwróci ciężko powiedzieć.
Poza tym żarówki led nie są ciepłe tylko zimne i mnie przeszkadzają.
Nie nadają się do czytania i szybciej męczą wzrok
Niby wszystko fajnie ale żeby wymienić żarówki w całym domu to spory wydatek, a kiedy się zwróci ciężko powiedzieć.
Poza tym żarówki led nie są ciepłe tylko zimne i mnie przeszkadzają.
Nie nadają się do czytania i szybciej męczą wzrok
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
steq
Re: Żarówki LED w domu.
u mnie jest promocja - niecałe 10 zł za 3,5 W - odpowiednik ok 45 W zwykłej żarówki - barwa ciepła. Pamiętam że jakieś 6 -7 lat temu założyłem u siebie w domu 10 sztuk na "belkę " przy suficie ( 1 wziąłem na zamianę w razie spalenia) - wtedy dopiero wchodziły do sprzedaży - dodam że używane niemal codziennie - nie spaliła mi się żadna! Tylko Ledy:D Od tamtego czasu wymieniłem niemal całe oświetlenie w domu na ledy i jestem zadowolony. Dodam że zwykłe żarówki halogenowe paliły mi się średnio co parę miesięcy.
- peja-1991
- Kontakt:
Wojtassss - napisałem, że dla mnie są zimne 
Poza tym przy pierwszej próbie wymiany od razu dwie się spaliły za bagatela 50zł więc od tamtej pory jakoś ledy mnie w ogóle nie przekonują.
Poza tym przy pierwszej próbie wymiany od razu dwie się spaliły za bagatela 50zł więc od tamtej pory jakoś ledy mnie w ogóle nie przekonują.
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Ja w domu mam tylko 1 żarówkę energooszczędną, reszta to LEDy. Do tej pory spaliły mi się 3 ale były to LEDy kupione w supermarkecie po 8 zł szt. Pozostałe świecą w większości od 2 lat a najstarsze mają 5 i jestem mega zadowolony. Mam zarówno barwę ciepłą białą jak i zimną, różnica w barwie jest doskonale widoczna. 1 LED w domu ma max 4W co jest odpowiednikiem zwykłej 40-60W żarówki. Generalnie mam w pomieszczeniach od 4 do 7 LEDów i jest jaśniej niż przy 2 żarówkach energooszczędnych. Owszem jest to spory wydatek, w przypadku jednorazowego zakupu ale ja inwestowałem w LEDy sukcesywnie podczas remontów.
-
7ups
Ja u siebie mam SMD zamontowane w calym domu i jestem bardzo zadowolony od ponad roku nic sie nie spalilo a biorac żarówki na aledrogo trzeba uważać bo ojciec kupowal i polowa LED ów poprzepalana :/
-
yarek82
odgrzeje trochę temat
jak szukaie LED-ów to polecam produkty firmy TB Energy
nie są najtańsze ale jakościowo górna półka,
jak szukaie LED-ów to polecam produkty firmy TB Energy
nie są najtańsze ale jakościowo górna półka,
- peja-1991
- Kontakt:
Yarek - dzięki/ właśnie miałem pytać czego szukać 
-
dr_feelgood
Ja od siebie dodam, że oszczędność na rachunkach tez jest widoczna. Mam 70% ledów w domu reszta to energooszczędne Philipsy bodajże i od czasu remontu nigdy za prąd nie dopłaciłem. A wcześniej to się zdarzało nagminnie. Dodam, że jestem kuchcik i ciągle piekarnika elekrycznego uzywam który ciągnie niemiłosiernie. Polecam.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Mam u siebie wszędzie zmienione na ledy włącznie z żarówkami w okapie kuchennym. W sumie jakieś 50 szt. W ciągu roku dwa halogeny się przepaliły.Ale kupione na miejscu ,także na gwarancji wymienione. Różnica w rachunkach to około 30 zł mniej miesięcznie.Także szału nie ma .Tyle ,że fajniej to wygląda i fakt,że niektóre palą się cały czas gdy się ściemni ,nawet gdy nikogo nie ma w danym pokoju
-
yarek82
ja wymieniłem u siebie połowę żarówek energooszczędnych na ledy i po pierwszych 7 tygodniach było 64pln mniej za prąd, praktycznie cały czas mam takie same rachunki ok 450pln
jakbym wymienił wszystkie to może do 100pln zaoszczędzę
jak ktoś się spodziewa ze będzie płacił polowe mniej to może się niemiło zaskoczyć
jakbym wymienił wszystkie to może do 100pln zaoszczędzę
jak ktoś się spodziewa ze będzie płacił polowe mniej to może się niemiło zaskoczyć